przepis |
przepis |
6.09.2017, 18:49
Post
#1
|
|
Newbie Grupa: Members Postów: 2 Dołączył: 6-09 17 Nr użytkownika: 202,354 |
Witam macie jakieś sprawdzoną marynatę na suszoną wołowinę inaczej beef jerky?
|
|
|
8.09.2017, 14:57
Post
#2
|
|
Newbie Grupa: Members Postów: 1 Dołączył: 8-09 17 Nr użytkownika: 203,026 |
W życiu nawet nie widziałem czegoś takiego Możesz przybliżyć jak to wygląda i smakuje ?
-------------------- |
|
|
11.09.2017, 10:24
Post
#3
|
|
Newbie Grupa: Members Postów: 5 Dołączył: 11-09 17 Nr użytkownika: 203,922 |
nie wiem skąd taki pomysł.
-------------------- |
|
|
12.09.2017, 22:09
Post
#4
|
|
Newbie Grupa: Members Postów: 2 Dołączył: 12-09 17 Nr użytkownika: 204,318 |
mi nie smakuje marynowana wołowina, jest taka hmm bardzo wilgotna i przez to nie ma smaku mięsa.
-------------------- |
|
|
13.09.2017, 12:17
Post
#5
|
|
Newbie Grupa: Members Postów: 5 Dołączył: 13-09 17 Nr użytkownika: 204,590 |
bleeeee l
-------------------- |
|
|
13.09.2017, 12:58
Post
#6
|
|
Newbie Grupa: Members Postów: 5 Dołączył: 13-09 17 Nr użytkownika: 204,622 |
Marynowana wołowina jest dla troglodytów.
|
|
|
14.09.2017, 10:31
Post
#7
|
|
Newbie Grupa: Members Postów: 1 Dołączył: 14-09 17 Nr użytkownika: 204,918 |
A niby dlaczego? Moim zdaniem to bardzo dobry sposób na to, żeby mięso było smaczniejsze
-------------------- |
|
|
2.10.2017, 8:52
Post
#8
|
|
Newbie Grupa: Members Postów: 1 Dołączył: 26-09 17 Nr użytkownika: 207,870 |
Można kupić NAPRAWDĘ dobre gotowce ! Sam byłem zdziwiony bo wolę domowe ale kupna beef jerky jest akurat serio bardzo dobra.
-------------------- |
|
|
4.10.2017, 11:04
Post
#9
|
|
Newbie Grupa: Members Postów: 1 Dołączył: 4-10 17 Nr użytkownika: 210,242 |
Jednak gotowce to nie jest to samo jak samemu się coś takiego zrobi, bez chemii i zbędnych dodatków, w tych gotowych zawsze są takie dodatki więc nie dziwie się, że ludzie szukają domowych sposobów
-------------------- |
|
|
4.10.2017, 13:39
Post
#10
|
|
Newbie Grupa: Members Postów: 4 Dołączył: 4-10 17 Nr użytkownika: 210,278 |
ja tam kupuje i żyje
|
|
|
4.10.2017, 14:01
Post
#11
|
|
Newbie Grupa: Members Postów: 1 Dołączył: 4-10 17 Nr użytkownika: 210,290 |
Nie chodzi o życie czy nie tylko o zdrowe odżywanie w miarę zdrowe, chociaż teraz? Teraz to do wszystkiego dodają jakieś dodatki więc ciężko się przed tym uchronić
-------------------- |
|
|
4.10.2017, 14:35
Post
#12
|
|
Newbie Grupa: Members Postów: 1 Dołączył: 4-10 17 Nr użytkownika: 210,306 |
Ja tam bardzo lubię takie rzeczy więc też będę wdzięczny jeśli ktoś poda jakiś fajny przepis na przygotowanie takiej wołowiny
-------------------- |
|
|
4.10.2017, 15:00
Post
#13
|
|
Newbie Grupa: Members Postów: 1 Dołączył: 4-10 17 Nr użytkownika: 210,314 |
Mmm... wołowinka jest pyszna, a sam przepis rewelacyjny na najbliższy weekend na pewno go przetestuje
-------------------- |
|
|
5.10.2017, 8:54
Post
#14
|
|
Newbie Grupa: Members Postów: 5 Dołączył: 5-10 17 Nr użytkownika: 210,658 |
ja tam lubię i polecam tą z biedronki
|
|
|
8.11.2017, 15:10
Post
#15
|
|
Newbie Grupa: Members Postów: 1 Dołączył: 7-11 17 Nr użytkownika: 216,778 |
Ja nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje, ale chętnie spróbuję. Najpierw tę kupną, a jeśli będzie ok, to sama przygotuję.
-------------------- Polecam płytki podłogowe Poznań.
|
|
|
10.11.2017, 1:25
Post
#16
|
|
Newbie Grupa: Members Postów: 1 Dołączył: 10-11 17 Nr użytkownika: 217,110 |
Najlepiej jest poszukać takiego czegoś w sieci.
-------------------- |
|
|
20.11.2017, 13:32
Post
#17
|
|
Newbie Grupa: Members Postów: 5 Dołączył: 19-11 17 Nr użytkownika: 218,742 |
Dzięki wielkie za ciekawe informacje Z całą pewnością mi się przydadzą
-------------------- Pamięć to coś naprawdę dziwnego. Szufladki ma wypchane kompletnie nieprzydatnymi, bezsensownymi rzeczami. A człowiek zapomina jedną po drugiej te ważne, naprawdę potrzebne.
|
|
|
20.11.2017, 17:27
Post
#18
|
|
Newbie Grupa: Members Postów: 4 Dołączył: 19-11 17 Nr użytkownika: 218,730 |
Marynata
Przygotowujemy marynatę w takiej ilości aby pokryła całe mięso. Marynatę zrobiłem z sosu sojowego (80ml), sosu Worcester (30ml), sproszkowanej ostrej papryki oraz rozgniecionego i roztartego świeżego czosnku (3 ząbki) oraz suszonego tymianku. Na koniec dodałem odrobinę wody do zwiększenia objętości oraz łyżkę oleju rzepakowego. Intensywność smaku marynaty dobieramy według upodobań. Nie należy przesadzać z solą, bo po wyschnięciu mięso może być zbyt słone i zjedzeniu będzie wzmagało pragnienie. Zamarynowane mięso wstawiamy do lodówki na 24 godziny. -------------------- |
|
|
29.11.2017, 14:47
Post
#19
|
|
Newbie Grupa: Members Postów: 5 Dołączył: 27-11 17 Nr użytkownika: 220,274 |
Szczerze mówiąc, to niezbyt się na tym znam... Dlatego też niestety nie będę w stanie pomóc...
-------------------- Nie komentowałam. Niech sam się przekona za parę dekad.
|
|
|
28.12.2017, 19:48
Post
#20
|
|
Newbie Grupa: Members Postów: 1 Dołączył: 26-12 17 Nr użytkownika: 227,782 |
Tu się nie ma akurat na czym znać, robisz zakupy lub nie i tyle .
-------------------- |
|
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.04.2024 - 12:47 |