Komputery, laptopy, nawigacje, telefony, smartphony i wszelkiego typu sprzęt sieciowy.
Sklep Ontech.pl

Kontakt

tel. 322101122
Pszczyna

Popularne produkty

Nowości, Komputery, Wyprzedaż!!!, Laptopy, Materiały eksploatacyjne, kategoria tymczasowa, RTV i AGD, Sprzęt Sieciowy, Sprzęt AGD, Telefony, Oprogramowanie, Nawigacje

Popularne marki

Producent niezdefiniowany, Hp, Garmin, Whitenergy, Gembird, Samsung, 4world, Lenovo, Delock, Esperanza, Tb print, Belkin, Lexmark, Natec, Fujitsu, Thermaltake

Rekomendcja klientów

Monitorowana jakość obsługi

  • opinie pozytywne: 3
  • opinie neutralne: 0
  • opinie negatywne: 13
Podsumowanie

Ontech.pl > Opinie klientów

Sklep Ontech.pl - monitorowana jakość obsługi

  0% - kontakt i obsługa

  0% - terminowość realizacji zamówienia

  0% - zgodność towaru z ofertą

Sklep jest monitorowany od 03.02.2010r i posiada 16 opinii klientów w tym 19% pozytywnych.

Wystaw opinię

Daga nie poleca Ontech.pl opinia nr 241965 z 03.09.2013

UWAGA!! Firma zbierała zamówienia i pieniądze, potem nie odpowiadali na telefony, mailowo raz w miesiącu jakiś kontakt, że anulują zamówienie, że odeślą pieniądze a teraz zniknęli z internetu, maile pokasowali a pieniądze ukradli. Sprawa na policji - szanse na odzyskanie pieniędzy - ZEROWE.

zakupy: Laptop; maj 2013

plusy: brak

minusy: kradzież

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

Lidia G. nie poleca Ontech.pl opinia nr 237913 z 18.08.2013

oferują konkurencyjne ceny lecz zakupionego z towaru od maj 2013 nie otrzymałam. Kupiłam w tym sklepie tableta za ponad 2000,00 zł. za który zapłaciłam przelewem.

zakupy: tablet; sierpień 2013

plusy: niska cena

minusy: nie otrzymałam zakupionego tableta

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

elkons nie poleca Ontech.pl opinia nr 234049 z 30.07.2013

Wybrałem sklep ze względu na konkurencyjne ceny.Pierwszy zakup w kwietniu 2013 r. został zrealizowany ale drugi w czerwcu to kompletna porażka.Mimo wielokrotnych obietnic wysyłki towar nie został przez sklep wysłany.Stanowczo odradzam zakupy w tym sklepie.

zakupy: Adapter USB Micro do HDMI; czerwiec 2013

plusy: brak zalet

minusy: nie realizowanie zamówień

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

Tetryk nie poleca Ontech.pl opinia nr 224097 z 11.06.2013

Kiedyś kupowałem u nich za pobraniem i nie było problemów. Tym razem usiłowałem dokonać zakupu na raty. Piszę usiłowałem, ponieważ pomimo wpłaty wymaganej kwoty dokonanej przez bank przez ponad miesiąc nie otrzymałem towaru. Dodzwonienie się na infolinię graniczy z cudem. Na kilkanaście maili uzyskałem odpowiedź na jeden, że ... nie odbierają telefonów bo redukcja etatów, ... z szefem nie można rozmawiać "bo non stop nie ma go w firmie", ...kierownika nie mają, ... towar jest w magazynie zewnętrznym (chyba wirtualnym) i jeszcze nie dojechał, ... kiedy będzie dostawa towaru nie wiadomo. A miało być tak pięknie: "Towar dostępny w dużej ilości"," Dostawa w 24 godziny w dni robocze". Takiego oszusta jeszcze nie spotkałem przy zakupach internetowych. CENEO zrezygnowało ze współpracy z tym "sklepem" w dniu 27 maja 2013 r. Ciekawe kiedy zrobią to SKĄPIEC i NOKAUT. ZDECYDOWANIE ODRADZAM ZAKUPY W TYM SKLEPIE!!!!!!!! A swoją drogą ciekawe kto im pisze pozytywne opinie?

zakupy: Telewizor Funai 32FL532; kwiecień 2013

plusy: brak

minusy: Nie realizowanie zamówień, brak możliwości kontaktu

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

zawiedziona.... nie poleca Ontech.pl opinia nr 220273 z 23.05.2013

OSZUŚCI I KRĘTACZE, TYLE MAM DO NAPISANIA! Zamówiłam drukarkę w kwietniu, opłacona z góry przelewem tego samego dnia. Niestety do dziś niedotarła. Mimo codziennych mailii i kilkudziesięciu prób dodzwonienia się codziennie nie ma z nimi żadnego kontaktu. Na maile nie odpisują, telefonów w ogóle nie odbierają. Podczas kilkutygodniowych prób udało mi się tylko raz z nimi porozmawiać, obiecano mi wtedy że w przeciągu 3 dni dostanę towar i jakąś rekompensatę... Niestety minął tydzień i nadal nic... NIE KUPUJCIE U NICH!!! ZERO ODPOWIEDZIALNOŚCI PO ICH STRONIE I ZACHOWANIE PONIŻEJ KRYTYKI!!!

zakupy: Deskjet InkAdv 3515 All-in-One CZ279C; kwiecień 2013

plusy: brak

minusy: brak jakiegokolwiek kontaktu, nie realizowanie zamówień

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

mjm nie poleca Ontech.pl opinia nr 216933 z 06.05.2013

Opiszę wam moją historię, wnioski co do rzetelności, profesjonalizmu oraz sposobu postępowania z klientem przez firmę FHU "Porwit" Rafał Porwit prowadzącą sklep internetowy pod adresem www.ontech.pl, proszę wyciągnąć samemu. Na stronie www.ontech.pl w dniu 13.11.2012 r. dokonałem zakupu odtwarzacza Blu-ray Panasonic DMP-BDT320EG (informacja na stronie www.ontech.pl - „towar dostępny, wysyłka w ciągu 24 godzin” – TOTALNA NIEPRAWDA w moim przypadku). Z uwagi na przeciągającą się wysyłkę towaru ostatecznie w dniu 27.11.2012 r. odstąpiłem od przedmiotowego zakupu informując o tym fakcie telefonicznie oraz meilowo sprzedawcę. Dziś mogę powiedzieć tylko tyle, iż po okrągłych 160 dniach oczekiwania (stan na dzień 06.05.2013 r.) nie odzyskałem własnych pieniędzy zaksięgowanych w w/w firmie w dniach 14.11.2012 r. (150,00 zł – wpłata własna) oraz 20.11.2012 r. (580,29 zł –mBank MRATY) w łącznej wysokości - 730,29 zł Jednocześnie muszę wspomnieć, iż w/w podmiot bez podstawy prawnej oraz regulaminowej zmusił mnie do poniesienia dodatkowych kosztów związanych z odpłatnym (40,00 zł) uzyskaniem zaświadczenia z banku o dokonanej przeze mnie w dniu 05.12.2012 r. całkowitej spłacie kredytu mBank RATY mimo, iż informację taką posiadał już w dniu 18.12.2012 r. (w tym dniu wysłałem podmiotowi duplikaty wykonania operacji obciążeniowych potwierdzających dokonaną przeze mnie całkowitą spłatę przedmiotowego kredytu w dniu 05.12.2012 r.). Przedmiotowe zaświadczenie wraz z ostatecznym wezwaniem do zapłaty w/w podmiot otrzymał w dniu 27.03.2013 r. i do dnia 06.05.2013 r. nie dokonał zwrotu moich pieniędzy, zwrotu dodatkowo poniesionych kosztów związanych z uzyskaniem zaświadczenia z mBanku oraz odsetek ustawowych za dysponowanie bez mojej zgody od dnia 27.11.2012 r. środkami w wysokości 730,29 zł.

zakupy: Blu-ray Panasonic DMP-BDT320EG; listopad 2012

plusy: brak

minusy: sprzedawca nie zwraca pieniędzy po rezygnacji z zakupu,

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

Robert nie poleca Ontech.pl opinia nr 216785 z 06.05.2013

Wybrałem ontech z powodu niskich cen i dostępności towaru od ręki (w tym przypadku karta ieee-1394b na PCI-e plus kabel). Wpłacone 288,23 zł 22 kwietnia 2013 za towar wysyłany w 24 godziny. Jest 6 maja, a towaru brak (mimo, że na stronie nadal dostępny w 24h). Miła pani z infolinii powtarza, że towar "jedzie z magazynu" - o ile udaje się dodzwonić. Jeszcze chwilę poczekam, ale ostrzegam potencjalnych klientów przed praktykami tego sklepu!

zakupy: kontroler ieee-1394b + przewód firewire; kwiecień 2013

plusy: przejrzysta witryna

minusy: niesłowność, nieterminowość

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

zbi231 nie poleca Ontech.pl opinia nr 215017 z 25.04.2013

poszukuje ludzi którym ten sklep nie oddał pieniędzy po miesiącu zgłaszajcie policji

zakupy: karta graficzna radeon hd7770; marzec 2013

plusy: brak

minusy: oszusci

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

Maciek nie poleca Ontech.pl opinia nr 214397 z 23.04.2013

Sklep był konkurencyjny cenowo lecz przysłali zły produkt, a jak go odesłałem to zwlekają już kilka miesięcy ze zwrotem pieniędzy. Na początku tłumaczyli się opóźnieniami w księgowości a teraz nawet na maile nie odpisują.

zakupy: Kontroler USB 3.0 ze złączem ExpressCard; kwiecień 2013

plusy: cena

minusy: brak kontaktu, brak zwrotu pieniędzy

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

Budzi nie poleca Ontech.pl opinia nr 211225 z 09.04.2013

Zdecydowanie odradzam zakupy w tym sklepie. Zamówiłem towar, który jak się później okazało, nie był dostępny. Dziś mija 32 dzień oczekiwania na zwrot wykonanej przedpłaty (gdzie w regulaminie sklepu mowa jest o maksymalnie 14 dniach). Zero odpowiedzi na wysłane maile, kilkanaście telefonów do bezradnej konsultantki mogło się zakończyć jedynie informacją, że sprawa zostanie ponaglona u osoby wykonującej zwroty. Totalnie nie liczą się z klientem.

zakupy: Telewizor; luty 2013

plusy: nic

minusy: Przetrzymywanie pieniędzy klientów

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

Orion nie poleca Ontech.pl opinia nr 201342 z 21.02.2013

Uwaga na Ontech.pl ! Zdecydowałem się na zakupy w tym sklepie ponieważ tylko Ontech miał na stanie model karty sieciowej, którego poszukiwałem. W dużym skrócie: 1) Sprzedają towar, którego nie mają na stanie. 2) Po wpłaceniu pieniędzy nagle pojawia się "problem z dostępnością" 3) ZEROWY kontakt z obsługą sklepu. Nie informują ile może trwać realizacja zamówienia i czy w ogóle są w stanie sprowadzić nietypowy towar. Nie odpowiadają na e-maile, wiadomości na GG, dodzwonienie się do sklepu graniczy z cudem. 4) Podają nieprawdziwe informacje jakoby: kontaktowali się, informowali, wyjaśniali chociaż żadnego kontaktu w temacie zamówienia nie było. Proszę spróbować się do nich dodzwonić i samemu sprawdzić ich "kontaktowość". Kontaktowano się za to ze mną w sprawie anulowania wystawionej negatywnej oceny sklepu, co rzuca cień na rzetelność opinii na temat sklepu. Zero kontaktu, zero towaru, strata wpłaconych pieniędzy. Kupując towar, którego nie mają na magazynie, kredytujesz ich działalność.

zakupy: Karta sieciowa Centrino®, Adv N6235; luty 2013

plusy: przejrzysty sklep internetowy

minusy: zbyt wiele aby zmieścić w jednym zdaniu

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

Mruk rekomenduje Ontech.pl opinia nr 173097 z 07.11.2012

ok

zakupy: unitek; listopad 2012

plusy: oferta

minusy: brak

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

rak rekomenduje Ontech.pl opinia nr 60813 z 13.09.2010

Bardzo miła i fachowa obsługa, potrafią dobrze doradzić jaki sprzęt potrzebny do otrzymania wymaganej konfiguracji sprzętu aby wszystko chodziło stabilnie (dot. sieci komputerowych) Po rozmowie można zauważyć doświadczenie pracowników również z systemami nawigacji, którą wcześniej także zakupiłem w tym sklepie. Jestem 100% zadowolony z wyboru oraz z cen które na pewno są bardzo konkurencyjne:)

zakupy: modem tp-link TD-8816 + WRT54GL; sierpień 2010

plusy: Cena, doświadczenie, szybka wysyłka

minusy: brak

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

bestadi rekomenduje Ontech.pl opinia nr 60810 z 13.09.2010

Sklep wybrałem, bo ma szeroką ofertę i kupiłem wszystkie potrzebne rzeczy w jednym miejscu. Dobre ceny i co najważniejsze osoby skore do pomocy.

zakupy: PQI, UNITEK, ACTi, QNAP; wrzesień 2010

plusy: pomocność

minusy: podobało mi się wszystko

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

mcgregor nie poleca Ontech.pl opinia nr 60728 z 10.09.2010

Przesyłane maile teoretycznie miały potwierdzać status zamówienia, niestety tak jak w innych przypadkach tej firmy oszustwo przy realizacji zamówienia, a towar tylko wirtualny. Sklep nawet wystawił fakturę za towar którego nie posiada. O własne pieniądze (zwrot za niezrealizowany zakup) trzeba się upominać samemu, gdyż nie ma żadnej informacji od sklepu. DOdatkowo w statusie zamówienia sklep podaje informację: "Paczka z zamówieniem najprawdopodobniej nie została odebrana i wróciła do nas. Jeżeli z jakichkolwiek przyczyn paczka nie dotarła do Ciebie lub nie została odebrana w terminie, proszę skontaktuj się z nami, w celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji i podjęcia dalszych działań.", choć towarnigdy nie został wysłany. Nigdy więcej do czynienia z tym sklepem - ontech.pl - Grupa PORWIT i innym odradzam.

zakupy: 10182, mcgregor-1, SI/188/PL/1009; wrzesień 2010

plusy: brak

minusy: w opisie

Odpowiedź sklepu 30.06.2011

Problem był wynikiem błędy magazynowego, w każdym magazynie mogą zdarzać się produkty uszkodzone. Przepraszamy

Odpowiedź mcgregor 27.07.2011

Podtrzymuję to co napisałem wcześniej i mam nadzieję, że wspomniany sklep - ontech.pl - wyciągnie stosowne wnioski z zaistniałej sytuacji i przestanie oszukiwać klientów. Tłumaczenie sklepu, że "Problem był wynikiem błędu magazynowego..." ma się nijak do informacji przekazanej mi po zawarciu transakcji: "Paczka z zamówieniem najprawdopodobniej nie została odebrana i wróciła do nas. Jeżeli z jakichkolwiek przyczyn paczka nie dotarła do Ciebie lub nie została odebrana w terminie, proszę skontaktuj się z nami, w celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji i podjęcia dalszych działań.", tak jak wspomniałem wcześniej towar nigdy nie został wysłany.

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

natmagnes nie poleca Ontech.pl opinia nr 54443 z 20.05.2010

1. Nieprawdziwe informacje o dostępności produktu. 2. Długi czas (tydzień) na zwrot pieniędzy. 3. Nie warto tracić czasu we wspólpracy z tym sklepem.

zakupy: Bateria Whiteenergy; maj 2010

plusy: strona ionternetowa

minusy: nieprawdziwa informacja o dostępności towaru

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     
Dla sprzedawców

copyright © 2005-2017 Sklepy24.pl  |  made by Internet Software House DOTCOM RIVER