Wyposażenie kuchni i domu
Sklep TanieAGD.pl

Kontakt

tel. +48 888588167
Warszawa

Popularne produkty

GARNKI, PATELNIE i WOKI, PRZYBORY KUCHENNE, SZTUĆCE, CZAJNIKI, NOŻE, CHLEBAKI, URZĄDZENIA DO KAWY i HERBATY, TERMOSY, BRYTFANNY, MASZYNKI DO MIELENIA, SZYBKOWARY

Popularne marki

Kinghoff, Berlinger haus, Peterhof, Klausberg, Bergner, Kassel, Hoffburg, Tiross, Edenberg, Brunhoff, Renberg, Granchio, Hoffner, Blaumann, Kamille, Maestro, Dmd

Rekomendcja klientów

Monitorowana jakość obsługi

  • opinie pozytywne: 0
  • opinie neutralne: 0
  • opinie negatywne: 2
Podsumowanie

TanieAGD.pl > Opinie klientów

Sklep TanieAGD.pl - monitorowana jakość obsługi

  20% - kontakt i obsługa

  40% - terminowość realizacji zamówienia

  20% - zgodność towaru z ofertą

Sklep jest monitorowany od 05.11.2016r i posiada 2 opinii klientów w tym 0% pozytywnych.

Wystaw opinię

JMKPOL nie poleca TanieAGD.pl opinia nr 417510 z 06.08.2017

Od kilku lat robię zakupy internetowo ale do tej pory nie trafiłam na tak nierzetelnego sprzedawcę. Na zakupiony u nich towar czekałam 3 tygodnie po kilkukrotnej interwencji telefonicznej w końcu przysłano mi towar - z wadą fabryczną!!! bez słowa wyjaśnienia ani przepraszam.Najpierw kobieta która po 2 tygodniach odebrała telefon stwierdziła że była na krótkim urlopie i to miało wystarczyć za wyjaśnienie braku przesyłki.potem za po tygodniu jeszcze nie wiedziała już o co chodzi. W sumie czas oczekiwania u tego sprzedawcy na towar wątpliwej jakości wynosi mim 3 tygodnie.Towaru już nie odsyłałam bo wątpię że otrzymałbym cokolwiek,i kiedykolwiek. Zdecydowanie NIERZETELNY SPRZEDAWCA. NIE POLECAM

zakupy: GARNKI; sierpień 2017

plusy: cena

minusy: nierzetelność

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

Andrzej G nie poleca TanieAGD.pl opinia nr 416834 z 27.07.2017

Wybrałem ten sklep, bo oferują towary w atrakcyjnej cenie w stosunku do konkurencji, jednak nikomu nie polecam zakupów w tanie-agd, gdyż otrzymałem towar poważnie mechanicznie uszkodzony i pomimo że bezpośrednio po rozpakowaniu zgłosiłem pisemną reklamację, mija tydzień, a sprawa nie została załatwiona. Nie przestrzegają nawet własnego regulaminu i próbują mnie obarczyć kosztami odesłania im uszkodzonego towaru. Telefonów tam nikt nie odbiera - proszę sprawdzić jak wygląda w ich wykonaniu kontakt telefoniczny

zakupy: Kawiarka Espresso Kinghoff 450 ml (9 filiżanek) [KH-1046]; lipiec 2017

plusy: brak

minusy: Otrzymałem towarp uszkodzony mechanicznie, nie odb. tel.

Odpowiedź sklepu 27.07.2017

Opinia jest nie prawdziwa. Klient zakupił kawiarkę 18.07 i już 20.07 ją otrzymał. W dn. 20.07 poinformował nas że produkt jest uszkodzony i jego zdaniem używany. Tego samego dnia otrzymal odpowiedź mailowa z instrukcja wymiany w której nie bylo informacji że poniesie trwale koszt za zwrot, a w poźniejszej korespondencji w odp. na jego zarzuty został wyraźnie poinformowany o tym że całość kosztów wysyłek ponosimy my. Klient gdy został poproszony o odesłanie uszkodzonej kawiarki i juz w dniu otrzymania towaru straszył negatywną opinią w internecie oraz rzecznikiem konsumenta i domagał sie kuriera z druga kawiarka chociaż my nie oferujemy nigdzie gwarancji tzw. door-to-door i nie ma takiego pkt. w naszym regulaminie. Do nas sie towar odsyła i po stwierdzeniu wady i jej rodzaju odsyłamy nowy towar lub zwracamy należność powiększoną o koszty wysyłek na konto klienta albo dokładamy kwotę za wysyłki do paczki zwrotnej jeżeli ma miejsce wymiana. To że firmy kurierskie świadczą takie usługi nie oznacza że mu z nich korzystamy, akurat w przypadku f-my z której korzystamy ta usługa jest na bardzo niskim poziomie i rodzi więcej problemów niż pożytku. Dodatkowo w niektórych przypadkach zanim sie zrealizuje reklamacje warto wpierw sprawdzić czy opis usterek klienta pokrywa się z rzeczywistością, bo to też różnie bywa. Nie jest to działanie zabronione ani w jakiś sposób dyskryminujące klienta, mieści się w kanonach postępowania. Jeżeli wszystko się zgadza klient finalnie otrzymuje całość poniesionych kosztów. Korespondencja z klientem jest zachowana i została przedstawiona do wglądu zespołu serwisu.

Odpowiedź Andrzej G 27.07.2017

Odpowiedź sklepu jest jednym wielkim kłamstwem. Od samego początku zażądali ode mnie odesłania kawiarki. Nie znam sposobu by odesłać im towar nie ponosząc kosztów. Pytałem o to kilkakrotnie i odpowiedź była zawsze ta sama - cyt. "A to prosze nam odesłać i napisać na kartce dołączonej do paczki z jakiego powodu przesyłka jest odesłana, proszę też dołączyć informacje na temat adresu zwrotnego (jesli to bedzie paczkomat prosze podac jego kod). Taka kartka jest niezbedna i prosze o niej nie zapomniec, do firmy przychodza rózne zwroty, na naklejonej etykiecie często nic nie widac, a mu=y później nie wiem co mamy z taka paczka zrobić. Paczke proszę odesłać na adres Bartsell (Tanieagd) Ordona 3 01-230 warszawa Lub paczkomatem Waw022 tel 888588167 " Sklep zarzuca mi, że od chwili otrzymania paczki, ich straszyłem ... Więc pozwolę sobie zacytować treść maila wysłanego do nich, chwilę po rozpakowaniu paczki. cyt. "Szanowni Państwo Pragnę poinformować, że kafeteria którą przed chwilą otrzymałem, jest uszkodzona – wieczko jest bardzo krzywo osadzone na zawiasie, wskutek czego nie domyka się. Poza tym kafeteria nosi ślady wcześniejszego używania – spód był jakby czyszczony jakimś papierem ściernym, a dolna część w kilku miejscach nosi ślady delikatnych uszkodzeń (zarysowań, uderzeń). Proszę o dostarczenie sprzętu na w pełni sprawnego i bez uszkodzeń, albo zwrot gotówki. (tutaj podałem swoje imię i nazwisko wraz z nr. tel) PS. Od ok. pół godziny usiłuję się do Państwa dodzwonić i mimo wolnego sygnału nikt nie odbiera telefonu." Tego dnia wieczorem wysyłam w mailu o poniższej treści, oficjalne zgłoszenie reklamacji na druczku pobranym ze strony sprzedawcy Treść pisma - cyt. "Czekam na Państwa telefon z wyjaśnieniem zaistniałej sytuacji. To jakaś kpina, by wysłać komuś jako nowy, uszkodzony i noszący ślady wcześniejszego używania towar. Pozdrawiam, (tutaj podałem swoje imię i nazwisko wraz z nr. tel)" Treść wspomnianego załącznika - cyt. "TanieAGD.pl BARTSELL Piotr Bartnicki Juliusza Konstantego Ordona 3 01-237 Warszawa Reklamacja towaru Dot. Zamówienie nr. 17170 Niniejszym zawiadamiam, iż mówiony przeze mnie w dniu 18-07-2017, a dostarczony przez kuriera w dniu 20-07-2017 towar jest wadliwy. kafeteria którą przed chwilą otrzymałem, jest uszkodzona – wieczko jest bardzo krzywo osadzone na zawiasie, wskutek czego nie domyka się. Poza tym kafeteria nosi ślady wcześniejszego używania – spód jest porysowany i wygląda, jakby był czyszczony jakimś papierem ściernym. Ponadto dolna, zewnętrzna część kafeterii w kilku miejscach nosi ślady delikatnych uszkodzeń (zarysowań, uderzeń).. Wada została stwierdzona w dniu 18-07-2017 tuż po dostarczeniu paczki przez kuriera i jej rozpakowaniu. natychmiast skontaktowałem się telefonicznie z kurierem, który dopiero co opuścił parking przed moim blokiem, który jednak stwierdził, że w tej kwestii muszę złożyć do Was reklamację, w czym on jako kurier nie ma żadnego udziału. Z uwagi na powyższe, na podstawie ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. kodeks cywilny żądam: • wymiany towaru na nowy* (art. 561 § 1) w pełni sprawny - nie noszący śladów uszkodzeń, czy wcześniejszego używania • w przypadku niedostępności w pełni sprawnego, nieużywanego i nieuszkodzonego towaru proszę o zwrot kwoty 54 zł, obejmującej koszt towaru i jego dostarczenia, przekazem pocztowym na mój adres* (art. 560 § 1) Z poważaniem (Tutaj mój podpis)" W odpowiedzi kolejny raz otrzymuję dobrze mi znane pismo - cyt. Nie mamy w zwyczaju wysyłac uzywanego towaru, a slady zarysowań wcale o tym nie świaczą, o tym czy kawiarka była używana łatwo sie przekonac zagladajac do srodka, woda zawsze pozostawia slady wewnątrz. Rozumiem, ze problemem jest wieczko. W zwiazku z tym wymienimy panu A to prosze nam odesłać i napisać na kartce dołączonej do paczki z jakiego powodu przesyłka jest odesłana, proszę też dołączyć informacje na temat adresu zwrotnego (jesli to bedzie paczkomat prosze podac jego kod). Taka kartka jest niezbedna i prosze o niej nie zapomniec, do firmy przychodza rózne zwroty, na naklejonej etykiecie często nic nie widac, a mu=y później nie wiem co mamy z taka paczka zrobić. Paczke proszę odesłać na adres Bartsell (Tanieagd) Ordona 3 01-230 warszawa llub paczkomatem Waw022 tel 888588167 Na co 20.07 odpisałem - cyt. "Chyba się nie zrozumieliśmy. Zamówiłem towar, który zapewnialiście, że jest nowy. Wysłaliście mi towar uszkodzony, ze skrzywionym zawiasem wieczka, porysowany, a nawet delikatnie poobijany w dolnej części, natomiast spód ewidentnie był czyszczony jakimś papierem ściernym. To jawna kpina komuś coś takiego przysyłać, a po złożeniu reklamacji oczekiwać, że będzie ponosił dodatkowe koszty związane z wymianą wadliwego sprzętu. Ja to widzę tak - albo mi wysyłacie kurierem zamówioną kawiarkę w idealnym stanie, a w jego ręce oddaję zwrotnie tą, którą dostałem dzisiaj, albo odeślę Wam kawiarkę i zażądam zwrotu poniesionych kosztów włącznie z kosztami dostawy i jej odesłania. Nie sądzę, by Was interesowała "reklama" na portalach ze szczegółowym opisem towaru, który mi dostarczono jako nowy. Pozostaje jeszcze Rzecznik Praw Konsumenta", ale nie sądzę, byście mnie zmusili do tego kroku. Czekam na Państwa decyzję, - (tutaj mój podpis)" W odpowiedzi otrzymuję, kolejny raz identyczną odpowiedź, z żądaniem odesłania im uszkodzonego towaru. na którą odpowiadam dniu 24 07 cyt. dot. reklamacji przesyłki 17170 Szanowni Państwo Proszę o jednoznaczną informację, kiedy i w jaki sposób zamierzacie zrealizować moją reklamację. Powołując się na państwa regulamin i deklaracje w nim zawarte http://www.tanieagd.pl/gwarancja, odwołując się do pkt. 1 i 3, a nawet 2. Pozwolę sobie zacytować: " REKLAMACJA TOWARU: Każdy zakupiony u nas towar można reklamować jeżeli: 1. Towar dotarł do klienta uszkodzony podczas transportu.* 2. Na skutek pomyłki dostarczony został towar inny lub o znacząco innych cechach niż określone w ofercie lub zamówione przez nabywcę.* 3. Podczas pierwszych oględzin/testu okazuje się że przedmiot nie nadaje się do użytku na skutek usterki technicznej lub mechanicznej. ** ..... * W przypadku zaistnienia sytuacji z pkt. 1 i 2 obowiązkiem sprzedawcy jest dostarczenie na swój koszt nowego egzemplarza lub w przypadku jego braku zwrot należności powiększony o koszt wysyłki jeżeli była wcześniej pokrywana przez kupującego. Sprzedający ma obowiązek poinformowania sprzedającego o reklamacji w ciągu 24h od odebrania przesyłki. Po uzgodnieniu sposobu reklamacji nabywca zobowiązany jest do dostarczenia towaru nie używanego i kompletnego który należy dostarczyć sprzedawcy w terminie do 14 dni roboczych. Wszystkie koszty wysyłek w obie strony w przypadku zaistnienia sytuacji z pkt. 1 i 2 pokrywa sprzedający. Określenie "znacząco inne cechy" w pkt. 2 oznacza takie cechy jak kształt, kolor, waga, rodzaj wykończenia, wyraźnie inne niż ujęte w zamówieniu. **W przypadku zaistnienia sytuacji z pkt. 3 postępowanie takie same jak określone w pkt. 1 i 2 pod warunkiem że usterka zostanie zgłoszona w terminie 24h od odebrania przedmiotu." Biorąc pod uwagę, że dokonałem zgłoszenia bezpośrednio po otrzymaniu i rozpakowaniu przesyłki, że zgłoszenie zostało przyjęte i uznane, że zadeklarowaliście Państwo wymianę uszkodzonego sprzętu na nowy i wolny od wad, kolejny raz proszę o dostarczenie mi na Państwa koszt kurierem (bo za to wcześniej zapłaciłem) wolnego od wad towaru i jednoczesnego odebrania tego bubla, który mi wysłaliście. To mi gwarantuje prawo, oraz Wasz regulamin, który w istotnym dla sprawy fragmencie zacytowałem. Warunki, jakie państwo wcześniej zaproponowaliście, są sprzeczne z w/w, gdyż generują dodatkowe koszty związane z wymianą towaru po mojej stronie, co jest niezgodne z prawem i Waszym regulaminem, a na dodatek na podstawie dotychczasowych doświadczeń, przestałem Was darzyć jakimkolwiek zaufaniem, a tym samym nie miałbym najmniejszej gwarancji, że zobaczę zwrotnie czy to nowy towar, już nie wspomnę o zwrocie dodatkowo poniesionych przeze mnie kosztów, które przekroczyłyby wartość towaru. Biorąc pod uwagę, że nikt u Państwa nie raczy odbierać telefonów, a usiłowałem się z Państwem skontaktować nawet w dniu dzisiejszym, już kilkadziesiąt razy, oświadczam, że jest to moja ostatnia próba dogadania się z Wami. Jeżeli w dniu dzisiejszym nikt z Państwa strony się ze mną nie skontaktuje, nie zagwarantuje dotrzymania z Państwa strony umowy i nie przedstawi szczegółów zgodnych z zawartą umową, zgłoszę sprawę na policji, jako pospolite oszustwo. (tutaj mój podpis i nr. telefonu) Proszę zauważyć, kiedy pierwszy raz wspomniałem, że wystawię im stosowne opinie na portalach internetowych i wspomniałem o "Rzeczniku" i w jakim kontekście to napisałem. Dalszej korespondencji nie ma sensu cytować, bo chyba już udowodniłem, że każde słowo w ich odpowiedzi, to kłamstwo. Ta firma nie zrobiła nic, by wywiązać się z ustaleń zawartych w ich własnym regulaminie. W moich oczach zostałem po prostu oszukany. Zaproponowałem też kilkakrotnie formę która powinna satysfakcjonować obie strony: Moja propozycja z dn. 25.07 cyt. "Zgodnie z Państwa regulaminem w przypadku złożenia reklamacji w ciągu 24 h od chwili odebrania przesyłki, koszty transportu w obie strony, tz. zwrotu towaru i dostarczenia nowego, pokrywa sprzedający. Proszę mi powiedzieć, w jaki sposób mam odesłać Wam uszkodzony towar, nie ponosząc z tego tytułu kosztów transportu. Formularz reklamacji Państwu dostarczyłem mailem jeszcze w dniu, w którym kurier dostarczył mi uszkodzony towar. Usiłuję się z Wami skontaktować telefonicznie od kilku dni, by tą kwestię wyjaśnić, ale u Was nikt nie odbiera telefonu. Proponowałem wcześniej, byście mi wysłali kurierem nowy, nieuszkodzony towar, a zwrotnie przekażę kurierowi ten, który wcześniej otrzymałem. Nie odpowiedzieliście na moją propozycję, a jest to jedyny sposób, byście się wywiązali ze swoich zobowiązań w tej kwestii. Czekam na tel. od Państwa - mój numer xxx xxx xxx - podpis Moje pismo z dn. cyt. "Szanowna Pani Doskonale Pani wie, w jakim stanie przysłaliście mi kawiarkę. Tuż po rozpakowaniu zgłosiłem reklamację w której opisałem szczegółowo w jakim stanie towar otrzymałem towar. Ja ze swojej strony dopełniłem wszelkich formalności, więc proszę mnie nie posądzać o nieuczciwość. Nawiasem mówiąc ta kawiarka miała być prezentem imieninowym dla koleżanki żony. Całe szczęście, że wcześniej zerknąłem, co jest w środku. Załatwiliście mnie na cacy przysyłając takie badziewie i teraz jeszcze macie wątpliwości co do mojej uczciwości i robicie wszystko, by nie wywiązać się z umowy i zawartej w niej formy wymiany towaru na nowy i bez wad ?? Przykro mi to stwierdzić, ale uważam Was za na tyle nierzetelnych, a wręcz nieuczciwych, że nie mam pewności, czy po odesłaniu, stanu tej kawiarki nie przypisalibyście mnie, a w konsekwencji mało tego że nie otrzymałbym nowej, to jeszcze poniósłbym dodatkowe koszty transportu. Zostałem przez Was po prostu oszukany i drugi raz nie dam się oszukać. Dlatego apeluję po raz kolejny - wyślijcie mi kurierem nową, nieuszkodzoną kawiarkę i zorganizujcie to tak, by kurier zwrotnie odebrał ten badziew, który mi przysłaliście. Kontaktowałem się z kurierem i zapewniał, że taka opcja istnieje, ale zlecenie musi dostać od Was. Stosowną opinię o Waszej działalności już zamieściłem na "ceneo" i jeżeli nie zmienicie swojego podejścia do tej sprawy, to zamieszczę na każdym znanym mi portalu, gdzie klienci oceniają firmy handlujące w internecie, natomiast tego badziewia które otrzymałem nie wypuszczę z ręki, dopóki nie otrzymam nowej, nieuszkodzonej kawiarki, gdyż w przypadku zmuszenia mnie przez Was do działań prawnych w stosunku do Was, posłuży jako dowód. To tyle z mojej strony i mam nadzieję, że w końcu przemyślicie sprawę. Nie proszę już o kontakt telefoniczny, bo nie tylko, że nie odbieracie telefonów, to tym bardziej nie oddzwaniacie o co prosiłem już kilka razy. - Podpis" W odpowiedzi otrzymuję tekst podobny do wcześniejszych z żądaniem odesłania im towaru, na który finalnie odpowiadam 26.07 Cyt. "Czy Pani nie rozumie podstawy reklamacji, czy nie chce zrozumieć. Opisałem wszystko w szczegółach, a Pani się uczepiła wyłącznie tego, że stwierdziłem, że spód kawiarki był przez kogoś czyszczony (szlifowany) najprawdopodobniej papierem ściernym co może świadczyć, że kawiarka była używana, skoro ktoś spód porysował. Podstawą reklamacji jest fakt, że boczne ścianki dolnej zewnętrznej części noszą ślady uderzeń mechanicznych (drobne wgniecenia), zawias wieczka jest na tyle wygięty, że wieczko po zamknięciu ma odchylenie boczne w granicach 15 stopni. Więc proszę mi nie wciskać kitu że chce Pani rozpatrywać moją reklamację w oparciu o to, czy znajdzie Pani osad w środku, czy nie. Ja też nie rozumiem, po co te elaboraty. Biorąc pod uwagę to, jak mnie potraktowaliście, zaproponowałem jedyny sposób polubownego załatwienia sprawy - przysyłacie mi kurierem nową, nie uszkodzoną kawiarkę, a ja zwrotnie oddaję kurierowi to badziewie, które mi przysłaliście. Wtedy rozpatrzy Pani zasadność reklamacji, a jeżeli wtedy uzna Pani że to co opisałem w reklamacji nie pokrywa się z prawdą, obciąży mnie Pani kosztami. Czy to taki problem dla uczciwej firmy ?? Przypomnę, że w regulaminie gwarantujecie, że w przypadku zareklamowania towaru, gwarantujecie wymianę na własny koszt. Teraz robi Pani wszystko, bym odesłał Wam towar na mój koszt. Po dotychczasowych doświadczeniach z Wami po prostu Wam nie ufam i mam wątpliwość, czy nie zwalicie tych uszkodzeń na mnie, w wyniku tego nie uznacie reklamacji, a ja zostanę bez dowodu w postaci tego badziewia i jeszcze bez kasy. Myślę, że wyraziłem się jasno i precyzyjnie. - (Podpis) ================================================= ================================================= Nie wiem na co liczył sprzedawca, twierdząc, że ich szkaluję, wystawiam niezgodne z prawdą opinie, od samego początku im grożę ... Chyba liczyli na to, że nie przechowuję korespondencji. No to się chyba zdziwili. Teraz chyba już nikt nie ma wątpliwości kto tu kłamie. Byłem idiotą, że zamówiłem u nich towar nie sprawdzając wcześniej opinii w internecie, a byłbym kolejny raz idiotą, gdybym odesłał im tą uszkodzoną kawiarkę, nie mając żadnej pewności otrzymania nowej nieuszkodzonej i pozbywając się jedynego dowodu w tej sprawie. Na dodatek byłoby bardzo prawdopodobne, że mnie by przypisali wszelkie uszkodzenia i pozbyli się kłopotu. Bardzo proszę o przywrócenie mojej naprawdę rzetelnej opinii wystawionej dla tanie-agd, gdyż może ona uchronić wiele osób, przed stosowanymi przez tanie-agd.pl praktykami.

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     
Dla sprzedawców

copyright © 2005-2017 Sklepy24.pl  |  made by Internet Software House DOTCOM RIVER