chleb khobez

- znaleziono 11 produktów w 1 sklepie

10 x Khobez, chleb arabski pita, z mąką z pełnego przemiału, 6 szt. w opakowaniu - 2827761076

55,00 zł

10 x Khobez, chleb arabski pita, z mąką z pełnego przemiału, 6 szt. w opakowaniu Azzam, Niemcy

Chleb, khobez, pita, pieczywo

10 x Khobez, chleb arabski pita, z mąką z pełnego przemiału, 6 szt. w opakowaniu Krążki średnicy ok 23 cm. Pieczywo z dodatkiem mąki pełnego przemiału. W opakowaniu 6 krążków. Wypiek arabskiej piekarni. Skład: mąka pszenna, mąka razowa, woda, drożdże, sól, cukier Przechowywanie: 0-10 st.C

Sklep: Arabskie.pl

10 x Khobez, chleb arabski pita, tradycyjna, 6 szt. w opakowaniu - 2827761075

55,00 zł

10 x Khobez, chleb arabski pita, tradycyjna, 6 szt. w opakowaniu Azzam, Niemcy

Chleb, khobez, pita, pieczywo

10 x Khobez, chleb arabski pita, tradycyjna, 7 szt. w opakowaniu

Sklep: Arabskie.pl

Khobez, chleb arabski pita, tradycyjna, 6 szt. w opakowaniu - 2827760732

6,50 zł

Khobez, chleb arabski pita, tradycyjna, 6 szt. w opakowaniu Azzam, Niemcy

Chleb, khobez, pita, pieczywo

Tradycyjny wypiek z arabskiej piekarni, chleb arabski, khobez, pita

Sklep: Arabskie.pl

Khobez, chleb arabski pita, z mąką z pełnego przemiału, 6 szt. w opakowaniu - 2827760756

6,50 zł

Khobez, chleb arabski pita, z mąką z pełnego przemiału, 6 szt. w opakowaniu Azzam, Niemcy

Chleb, khobez, pita, pieczywo

Khobez, chleb arabski pita, z mąką z pełnego przemiału, 6 szt. w opakowaniu Krążki średnicy ok 23 cm. Pieczywo z dodatkiem mąki pełnego przemiału. W opakowaniu 6 krążków. Wypiek arabskiej piekarni. Skład: mąka pszenna, mąka razowa, woda, drożdże, sól, cukier Przechowywanie: 0-10 st.C

Sklep: Arabskie.pl

Chleb arabski pita, pszenny, 10 szt. w opakowaniu - 2827760731

11,90 zł

Chleb arabski pita, pszenny, 10 szt. w opakowaniu Azzam, Niemcy

Chleb, khobez, pita, pieczywo

Tradycyjny chleb arabski, krążki średnicy ok 12 cm.  Pieczywo z mąki pszennej. Może stanowić bazę do kanapek z falafelem czy do hamburgerów z dodatkiem sosów i sałatki. W opakowaniu 10 krążków. Zaopatrzenie w świeże pieczywo w każdy wtorek. Zamówienia złożone do poniedziałku, do 18.00 i opłacone lub za pobraniem, są wysyłane  w środę. Dla zachowania świeżości chleba zalecamy dostawę kurierem. PIECZYWA I PRODUKTÓW ŚWIEŻYCH NIE WYSYŁAMY POCZTĄ EKONOMICZNĄ!

Sklep: Arabskie.pl

Chleb arabski pita, pełnoziarnisty, 10 szt. w opakowaniu - 2827760730

13,90 zł

Chleb arabski pita, pełnoziarnisty, 10 szt. w opakowaniu Azzam, Niemcy

Chleb, khobez, pita, pieczywo

Tradycyjny chleb arabski, krążki średnicy ok 12 cm. Pieczywo z mąki mieszanej z dodatkiem żytniej. W opakowaniu 10 krążków. Zaopatrzenie w świeże pieczywo w każdy wtorek. Zamówienia złożone do poniedziałku, do 18.00 i opłacone lub za pobraniem, są wysyłane  w środę. Dla zachowania świeżości chleba zalecamy dostawę kurierem. PIECZYWA I PRODUKTÓW ŚWIEŻYCH NIE WYSYŁAMY POCZTĄ EKONOMICZNĄ!

Sklep: Arabskie.pl

>PRZEPIS - 2827760953

0,01 zł

>PRZEPIS Arabskie smaki i aromaty

Przepisy kuchni arabskiej

Fettusz (

Sklep: Arabskie.pl

>PRZEPIS - 2827760974

0,01 zł

>PRZEPIS Arabskie smaki i aromaty

Przepisy kuchni arabskiej

Tysije na śniadanie Danie śniadaniowe z cieciorki. Na Bliskim Wschodzie często jedzone ze wspólnej miski. Danie świąteczne, dość wykwintne przez dodatek masła i orzechów, często przygotowywane jako zamiennik drogiego mięsa w diecie. Miękkość cieciorki, smak sezamu, czosnku  i cytryny w sosie cieciorkowym, chrupkość grzanek z chleba i orzechów, delikatny ale wyrazisty smak masła klarowanego - taka mieszanka daje wyśmienity, zaskakujący efekt.  Tysije rozgrzewa, łączy przy stole, smakuje wybornie i daje energię na cały dzień! Składniki na 4-5 osób   30 dag suchej cieciorki 4-6 łyżek tahini 1 - 2 ząbki czosnku sok z 1/2 cytryny 1 placek chleba khobez (pita) garść orzechów pinii lub nerkowca 2- 3 łyżki masła klarowanego lub 2 łyżki masła i 3 łyżki oleju roślinnego Przygotowanie Cieciorkę namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować z łyżeczką soli i szczyptą sody (opcjonalnie dla szybszego ugotowania się cieciorki). Cieciorka powinna być ugotowana "al dente", nie powinna się rozpadać (ok. 1 godzina gotowania). Podczas gotowania zbierać szum, który będzie pojawiał się na powierzchni wody.  Chleb pokroić w kostkę o boku 1 cm i uprażyć w piekarniku na złocisty kolor. Na patelni rozpuścić masło włożyć orzechy i smażyć na małym ogniu na złotobrązowy kolor. 1/3 ugotowanej cieciorki widelcem lub tłuczkiem rozdrobnić na pastę, dodać czosnek, cytrynę i tahini. Dodać wody z gotowania cieciorki do uzyskania pasty o gęstości miodu. Do miski włożyć pozostałą odsączoną gorącą cieciorkę. Zalać przygotowaną pastą (sosem). Wierzch posypać grzankami z chleba, uprażonymi orzechami i polać gorącym masłem ze smażenia orzechów. Można danie układać w misie warstwami - np. cieciorka, sos, cieciorka, sos, grzanki, orzechy. Natychmiast podawać gorące.  Saha ła hana! Smacznego :)

Sklep: Arabskie.pl

>PRZEPIS - 2827760978

0,01 zł

>PRZEPIS Arabskie smaki i aromaty

Przepisy kuchni arabskiej

Bardzo lubimy zupę dyniową. Dodatek czerwonej soczewicy, kardamonu i przyprawy ras el hanout nadaje tej zupie dyniowej bliskowschodniego charakteru i wzbogaca smak, a grzanki z chleba arabskiego są świetnym dodatkiem, dzięki któremu zupa jest doskonale sycąca. Składniki dla 5-6 osób   ok. 1 kg dyni 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1 cebula 1 czerwona papryka 1-2 łyżki masła klarowanego 1 łyżka przyprawy ras el hanout 3-4 strączki kardamonu ok. 1 litr wywaru warzywnego lub rosołu sól, pieprz do smaku 1-2 placki chleba arabskiego khobez 1 garść pestek dyni Przygotowanie Dynię pokroić w 1-2 cm kawałki, odstawić. Posiekać cebulę i czerwoną paprykę w drobniutką kosteczkę. W brytfannie lub na patelni rozgrzać masło klarowane (lub olej) wyłożyć cebulę i paprykę i zmiękczyć mieszając. Dodać pokrojoną dynię i przysmażyć (ok. 10 min.) mieszając od czasu do czasu. Warzywa zalać rosołem i zmiksować blenderem do uzyskania kremowej konsystencji. Do zmiksowanej mieszanki dodać opłukaną czerwoną soczewicę, rozgniecione strączki kardamonu, sól i przyprawę, i gotować na małym ogniu ok. 30 min. (Zupa na etapie dodawania soczewicy nie może być za gęsta bo ten składnik jeszcze bardziej zupę zagęści. W razie potrzeby dodać wody lub rosołu). W czasie gdy zupa pyrka w garnku rozgrzać piekarnik do temp. ok. 180-200 st. C.  Krążki chleba arabskiego pokroić ostrym nożem w kostkę ok. 1,5 x 1,5 cm. Wysypać równomierną warstwą na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiec na złoty kolor (mniej więcej 10 min.). Na suchej patelni uprażyć ziarna dyni mieszając, by się nie przypaliły. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać gorącą w miseczkach posypaną grzankami i uprażonymi ziarnami dyni. Pyszna, jesienna, doskonale rozgrzewająca zupa. 

Sklep: Arabskie.pl

>PRZEPIS - 2827760927

0,01 zł

>PRZEPIS Arabskie smaki i aromaty

Przepisy kuchni arabskiej

Śniadanie po arabsku - proste i pyszne   Na nieśpieszne niedzielne śniadanie sama prostota. Laban - czyli dobry jogurt naturalny (raczej nie taki z żelatyną w składzie... np. taki jak ten), oliwa, za'atar, dziki tymianek, mięta i pietrucha. Do tego khobez czyli pita, czyli chleb nasz powszedni. Albo bakietka. I herbata po hassańsku oczywiście.    Oderwany kawałek chleba, zwijamy w łyżeczkę do nabierania jogurtu z miseczki. A potem zanurzamy w przyprawie ulubionej i konsumujemy ze smakiem. Mniam. Inny wariant pysznej prostoty: laban z oliwą, posolony i posypany miętą. Pyszny do nabierania chlebem arabskim lub bułką. Świetna propozycja, chłodna propozycja porannego lekkiego posiłku, gdy za oknem budzi się kolejny upalny dzień. Sałatka z pomidorów ze szczypiorem, micha zielonej sałaty, pokrojona na słupki czerwona papryka i zielony ogórek. Słoneczna, wiosenna energia na cały dzień.

Sklep: Arabskie.pl

>PRZEPIS - 2827760928

0,01 zł

>PRZEPIS Arabskie smaki i aromaty

Przepisy kuchni arabskiej

Lubimy nieskomplikowane sposoby przygotowania smacznych potraw. I to jest bezwzględnie jeden z nich. Danie nie tyle arabskie, co tą kuchnią inspirowane i w oparciu o jej składniki przygotowane. Dla 1 osoby potrzebne   krążek chleba tradycyjnego arabskiego khobez lub takiego z mąką z pełnego przemiału  wnętrze zapiekanki do wyboru: ser pleśniowy, mozzarella, ser żółty, ser owczy, ser halloumi, ulubiona wędlina, pomidor, papryka czerwona, pietruszka i szczypiorek posiekane, dobry pasztet, kawałki upieczonego mięsa, warzywa upieczone na patelni grilowej, etc. etc... Co w duszy gra i lodówka we wnętrzu ma :) Rozdzielamy, ale nie do końca, krążek chleba na dwie części. Na jedną z nich wykładamy wybrane do zapiekanki produkty. Przykrywamy drugą częścią i kładziemy na suchej patelni. Podgrzewamy na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony do lekkiego zrumienienia placka. Wykładamy placek na deskę, kroimy na dowolną ilość części, np, trójkątów. I zajadamy ze smakiem.

Sklep: Arabskie.pl

Sklepy zlokalizowane w miastach: Warszawa, Kraków, Łódź, Wrocław, Poznań, Gdańsk, Szczecin, Bydgoszcz, Lublin, Katowice

Szukaj w sklepach lub całym serwisie

1. Sklepy z chleb khobez

2. Szukaj na wszystkich stronach serwisu

t1=0.042, t2=0, t3=0, t4=0, t=0.042

Dla sprzedawców

copyright © 2005-2017 Sklepy24.pl  |  made by Internet Software House DOTCOM RIVER