czasopisma org

- znaleziono 64 produkty w 12 sklepach

Kuchnia bez konserwantw czyli wytwarzanie ywnoc - 2846437533

32,18 z

Kuchnia bez konserwantw czyli wytwarzanie ywnoc Jedno

Literatura / Kulinaria

Rewolucyjny przewodnik dotyczcy wytwarzania ywnoci. Uczy, jak odywia si zdrowo, bo w sposb w peni wiadomy, i jak jednoczenie zaoszczdzi pienidze oraz ograniczy produkcj mieci. Autorka dzieli si z nami caym swoim dowiadczeniem, pokazujc, e mona samemu wyprodukowa kady rodzaj ywnoci i e nie jest to wcale trudne. Dziki jej wskazwkom bez problemu przygotujemy i podstawowe produkty, takie jak mki, makarony, sodycze, sery, napoje, przetwory, lody, i te nietypowe, jak tofu, miso, tempeh czy seitan.Korzystajc z przepisw z niniejszej ksiki, z radoci bdziemy robi domowe pieroki, naturalne jogurty i pachnce pieczywo, zamiast kupowa mroonki, zupki w proszku czy batoniki. Odkryjemy te sposoby dugiego przechowywania ywnoci bez stosowania jakichkolwiek dodatkw. Dopenieniem ksiki jest rozdzia powicony zorganizowaniu ogrdka warzywnego na balkonie, bymy mogli w sposb ekologicznie zrwnowaony samodzielnie hodowa wszystko, co potrzebne do zdrowego odywiania si.Lisa Casali prowadzi blog ecocucina.org powicony ywnoci ekologicznej, jest autork ksiek kulinarnych. Od wielu lat idealnie czy wiadomo ekologiczn z pasj do gotowania i znajomoci zasad zdrowego odywiania. Prowadzi programy telewizyjne dotyczce samodzielnego wytwarzania ywnoci oraz alternatywnego stylu ycia (Rai 1, Rai 3). Jest konsultantk WWF do spraw kampanii na rzecz zrwnowaonego odywiania. Wsppracuje z czasopismami i serwisami internetowymi. Niniejsza ksika nawizuje do reprezentowanej przez ni filozofii ograniczenia szkodliwego wpywu czowieka na rodowisko poprzez wzrastajc samowystarczalno w kuchni oraz odywianie si w sposb coraz bardziej wiadomy i zdrowy.Odbiorcy:- wszyscy, ktrzy szukaj naprawd zdrowej ywnoci i chc wciela w ycie idee ruchw ekologicznych- osoby, ktrym cho raz przemkno przez myl, e moe warto wrci do rde i zacz przygotowywa posiki zupenie samodzielnie, uwalniajc si od gotowych produktw wytwarzanych przemysowo.Dlaczego warto sign po t ksik?- pozycja obowizkowa dla wszystkich, ktrzy chc odywia si w peni wiadomie i absolutnie zdrowodziki wskazwkom, ktrych udziela niezwykle kompetentna autorka, przekonaj si, e w nowoczesnej kuchni mona przygotowywa potrawy zupenie od podstaw i wcale nie jest to trudne

Sklep: Booksnet.pl

Nowa Respublica Litteraria - 2855353625

34,97 z

Nowa Respublica Litteraria INSTYTUT BADAŃ LITERACKICH PAN

Nauka / Literaturoznawstwo

To, co nazywamy literaturą, jest instytucjonalnym systemem pamięci kulturowej – to respublica litteraria. Podstawową dyscypliną naukową, dzięki której poznajemy literaturę, jest filologia, a jej maszyną Turinga jest to, co uczeni nazywają edycją krytyczną. Niniejsza książka zainspirowana została pojawieniem się komunikacji elektronicznej i zgłębia naturę tych zjawisk oraz zachodzące między nimi relacje. Mimo że teksty w niej zawarte tworzą całość, każdy rozdział jest autonomiczny. Tytuły trzech kolejnych części książki – Od historii do metody, Od teorii do metody, Od metody do praktyki – wskazują splatający się w tę całość zestaw rozważań na temat zależności między teorią a metodą w perspektywie historyczno-krytycznej. Jerome McGann (ur. 1937), literaturoznawca, edytor, poeta. Pracował m.in. na John Hopkins University (Baltimore) oraz California Institute of Technology, od 1993 jest wykładowcą na University of Virginia. Członek komitetów redakcyjnych wielu czasopism naukowych (m.in. „Text”, „Critical Inquiry”), współzałożyciel Institute for Advanced Technology in the Humanities oraz Speculative Computing Laboratory przy University of Virginia. Jerome McGann jest wydawcą dzieł G.G. Byrona ("The Complete Poetical Works", Oxford 1980-1993, t. 1-7), znawcą literatury romantyzmu i modernizmu oraz twórcą licznych projektów z zakresu humanistyki cyfrowej. Jego książka "A Critique of Modern Textual Criticism" (Chicago 1983) zapoczątkowała nowy, aktualny do dziś nurt w teorii edytorstwa anglo-amerykańskiego (rozwijanej m.in. w "The Beauty of Inflections. Literary Investigations in Historical Method and Theory", Oxford 1985 oraz "The Textual Condition", Princeton 1991). Ukoronowaniem tych poszukiwań była pionierska cyfrowa edycja dorobku Dantego Gabriela Rossettiego "The Complete Writings and Pictures of Dante Gabriel Rossetti. A Hypermedia Research Archive" (http://www.rossettiarchive.org/, 1993-). Wiele osiągnięć naukowych McGanna wyróżniono prestiżowymi nagrodami – w 2015 roku książka "A New Republic of Letters" otrzymała Richard J. Finneran Award przyznawaną przez Society for Textual Scholarship.

Sklep: Literacka.pl

Kuchnia bez konserwantów czyli wytwarzanie żywnośc - 2845540506

27,97 z

Kuchnia bez konserwantów czyli wytwarzanie żywnośc JEDNOŚĆ

Poradniki, albumy, atlasy, leksykony / Kuchnia

Rewolucyjny przewodnik dotyczący wytwarzania żywności. Uczy, jak odżywiać się zdrowo, bo w sposób w pełni świadomy, i jak jednocześnie zaoszczędzić pieniądze oraz ograniczyć produkcję śmieci. Autorka dzieli się z nami całym swoim doświadczeniem, pokazując, że można samemu wyprodukować każdy rodzaj żywności i że nie jest to wcale trudne. Dzięki jej wskazówkom bez problemu przygotujemy i podstawowe produkty, takie jak mąki, makarony, słodycze, sery, napoje, przetwory, lody, i te nietypowe, jak tofu, miso, tempeh czy seitan.Korzystając z przepisów z niniejszej książki, z radością będziemy robić domowe pierożki, naturalne jogurty i pachnące pieczywo, zamiast kupować mrożonki, zupki w proszku czy batoniki. Odkryjemy też sposoby długiego przechowywania żywności bez stosowania jakichkolwiek dodatków. Dopełnieniem książki jest rozdział poświęcony zorganizowaniu ogródka warzywnego na balkonie, byśmy mogli w sposób ekologicznie zrównoważony samodzielnie hodować wszystko, co potrzebne do zdrowego odżywiania się.Lisa Casali prowadzi blog ecocucina.org poświęcony żywności ekologicznej, jest autorką książek kulinarnych. Od wielu lat idealnie łączy świadomość ekologiczną z pasją do gotowania i znajomością zasad zdrowego odżywiania. Prowadzi programy telewizyjne dotyczące samodzielnego wytwarzania żywności oraz alternatywnego stylu życia (Rai 1, Rai 3). Jest konsultantką WWF do spraw kampanii na rzecz zrównoważonego odżywiania. Współpracuje z czasopismami i serwisami internetowymi. Niniejsza książka nawiązuje do reprezentowanej przez nią filozofii ograniczenia szkodliwego wpływu człowieka na środowisko poprzez wzrastającą samowystarczalność w kuchni oraz odżywianie się w sposób coraz bardziej świadomy i zdrowy.Odbiorcy:- wszyscy, którzy szukają naprawdę zdrowej żywności i chcą wcielać w życie idee ruchów ekologicznych- osoby, którym choć raz przemknęło przez myśl, że może warto wrócić do źródeł i zacząć przygotowywać posiłki zupełnie samodzielnie, uwalniając się od gotowych produktów wytwarzanych przemysłowo.Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?- pozycja obowiązkowa dla wszystkich, którzy chcą odżywiać się w pełni świadomie i absolutnie zdrowodzięki wskazówkom, których udziela niezwykle kompetentna autorka, przekonają się, że w nowoczesnej kuchni można przygotowywać potrawy zupełnie od podstaw i wcale nie jest to trudne

Sklep: Literacka.pl

Meteorologia - 2843590152

28,47 z

Meteorologia ALMA-PRESS

Poradniki, albumy, atlasy, leksykony / Hobby

Żeglując chcemy wiedzieć, co będzie się działo w pogodzie w najbliższych godzinach i dniach. Jest to nam potrzebne, żeby czuć się pewnie i bezpiecznie. Meteorologia jest podręcznikiem napisanym na potrzeby kursów na patent żeglarza i sternika jachtowego RYA, ale jest też znakomitym poradnikiem dla tych wszystkich, którzy po prostu chcą trochę lepiej zrozumieć pogodę. Znajdą w tej książce wiele praktycznych i użytecznych porad pomagających czytać mapy pogodowe i nauczyć się prognozowania. Napisana przez żeglarza dla żeglarzy. W przystepny sposób, za pomocą kolorowych rysunków i zdjęć, bez zbędnego żargonu naukowego, pokazuje złożoność zjawisk pogodowych. Żeglujemy dla przyjemności, a znajomość meteorologii może zwiększyć nasze poczucie bezpieczeństwa i sprawić, że żegluga będzie sprawiała jeszcze więcej radości. Chris Tibbs Chris Tibbs jest światowej klasy żeglarzem. Ma za sobą ponad 250 000 mil morskich, w tym trzykrotne opłynięcie kuli ziemskiej w regatach. Jest kapitanem oceanicznym Królewskiego Związku Żeglarskiego RYA z wyższym wykształceniem meteorologicznym. Z doświadczeniem zdobytym w Met Office (jest to serwis meteo Ministerstwa Obrony Narodowej Wielkiej Brytanii) założył własną firmę, w której zajmuje się doradztwem meteorologicznym, routingiem oraz prognozami indywidualnymi dla żeglarzy. Chris jest również popularnym autorem książek i artykułów w wielu angielskich czasopismach żeglarskich. Pomimo tak wielu zajęć nadal znajduje czas na żeglarstwo. Jest nawigatorem na słynnym maxi katamaranie Playstation, który ma na swoim koncie pięć rekordów żeglarskich, w tym najszybsze opłynięcie Wielkiej Brytanii i Irlandii. RYA Royal Yachting Association RYA, czyli Królewski Związek Żeglarski to instytucja rządowa zajmująca się żeglarstwem, windsurfingiem i sportami motorowodnymi na morzu i na wodach wewnętrznych. Została powołana dla dobra wszystkich ludzi, uprawiających sporty wodne, działając w ich interesie na poziomie lokalnym, regionalnym, narodowym i globalnym. Uprawnienia wydane przez RYA są uznawane na całym świecie. Co roku w kursach i szkoleniach bierze udział ponad 140 000 żeglarzy, zarówno profesjonalnych jak i rekreacyjnych. Książka, którą przekazujemy w Państwa ręce, jest jedną z ponad 60 publikacji wydanych nakładem RYA. Oprócz meteorologii publikacje obejmują podręczniki i poradniki dla żeglarzy we wszystkich dziedzinach dotyczących żeglarstwa i innych sportów wodnych, nie wyłączając aspektów technicznych i prawnych. Autorami są eksperci w swoich dziedzinach, a informacje zawarte w książkach przekazane są w sposób klarowny i łatwy do przyswojenia. Więcej informacji na temat kursów, publikacji oraz korzyści płynących z bycia członkiem RYA znajdą Państwo na stronie www.rya.org.uk

Sklep: Literacka.pl

szukaj w Kangoo czasopisma org

Sklepy zlokalizowane w miastach: Warszawa, Krakw, d, Wrocaw, Pozna, Gdask, Szczecin, Bydgoszcz, Lublin, Katowice

Szukaj w sklepach lub caym serwisie

1. Sklepy z czasopisma org

2. Szukaj na wszystkich stronach serwisu

t1=0.014, t2=0, t3=0, t4=0.014, t=0.014

Dla sprzedawcw

copyright © 2005-2024 Sklepy24.pl  |  made by Internet Software House DOTCOM RIVER