gotowany bobik po egipsku

- znaleziono 10 produkty w 1 sklepie

Gotowany bobik po egipsku (Ful, Foul Medammas), 400 g - 2827760981

4,90 zł

Gotowany bobik po egipsku (Ful, Foul Medammas), 400 g Chtoura Garden, Liban

Dania gotowe

Gotowany bobik po egipsku (Ful, Foul Medammas), 400 g Gotowe danie, podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem. Receptura egipska z dodatkiem kminu rzymskiego, imbiru i chilli. Serwowany z sałatką z pomidorów, ogórków i cebuli stanowi doskonałe, syte danie. W krajach arabskich jedzony jako danie śniadaniowe.  Skład: Bobik, woda, olej słonecznikowy, sól, regulator kwasowości, kmin rzymski, imbir, proszek chilli, przeciwutleniacz Przechowywać w suchym chłodnym miejscu. Po otwarciu puszki, przechowywać w lodówce i niezwłocznie spożyć. Puszka - 400 g Waga netto - 260 g

Sklep: Arabskie.pl

Gotowany bobik po libańsku (Ful, Foul Medammas), 400 g - 2827760711

4,90 zł

Gotowany bobik po libańsku (Ful, Foul Medammas), 400 g Chtoura Garden, Liban

Dania gotowe

Gotowany bobik po libańsku (Ful, Foul Medammas), 400 g Z dodatkiem cieciorki. Do podawania na ciepło. Receptura libańska - łagodna receptura. Doskonałe, sycące danie. Często podawane z sałatką z pomidorów, oliwą. Puszka - 400 g

Sklep: Arabskie.pl

Gotowany bobik z cieciorką (Ful, Foul Medammas), 400 g - 2827760743

4,90 zł

Gotowany bobik z cieciorką (Ful, Foul Medammas), 400 g Chtoura Garden, Liban

Dania gotowe

Gotowany bobik z cieciorką (Ful, Foul Medammas), 400 g Gotowe danie do podawania na ciepło. Doskonałe, sycące danie. Często podawane na śniadanie z sałatką z pomidorów, oliwą. Puszka - 400 g

Sklep: Arabskie.pl

Gotowany bobik na ostro po palestyńsku (Ful, foul medammes), 400 g - 2827760669

4,90 zł

Gotowany bobik na ostro po palestyńsku (Ful, foul medammes), 400 g Chtoura Garden, Liban

Dania gotowe

Gotowany bobik na ostro po palestyńsku (Ful, foul medammes), 400 g Do podawania na ciepło. Receptura palestyńska - na ostro, z dodatkiem chili.  Doskonałe, sycące danie. Często podawane z sałatką z pomidorów, oliwą. Puszka - 400 g

Sklep: Arabskie.pl

Gotowany bobik receptura syryjska z kuminem (Ful, Foul Medammas), 400 g - 2827760771

4,90 zł

Gotowany bobik receptura syryjska z kuminem (Ful, Foul Medammas), 400 g Chtoura Garden, Liban

Dania gotowe

Gotowany bobik receptura syryjska z kuminem (Ful, Foul Medammas), 400 g Gotowany bób wg receptury syryjskiej, z dodatkiem kuminu. Baza do przygotowania dań, np. Foul Medammas - podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem.  Serwowany z sałatką z pomidorów, ogórków i cebuli stanowi doskonałe, syte danie. W krajach arabskich jedzony jako danie śniadaniowe.  Skład: Bobik, woda, sól, regulator kwasowości, kumin, przeciwutleniacz Puszka - 400 g

Sklep: Arabskie.pl

Gotowany bobik z chili (Ful, Foul Medammas), 400 g - 2838776187

4,90 zł

Gotowany bobik z chili (Ful, Foul Medammas), 400 g Chtoura Garden, Liban

Dania gotowe

Gotowany bobik z chili (Ful, Foul Medammas), 400 g  Gotowe danie do podawania na ciepło. Receptura na ostro, z dodatkiem chili.  Doskonałe, sycące danie. Często podawane z sałatką z pomidorów, oliwą. Puszka - 400 g

Sklep: Arabskie.pl

Gotowany bobik (Foul Medammas), 400 g Durra - 2827761096

5,40 zł

Gotowany bobik (Foul Medammas), 400 g Durra Durra, Jordania

Dania gotowe

Gotowany bobik (Foul Medammas), 400 g Gotowany bób służący jako baza do przygotowania dań, 400 g  np. Foul Medammas - podawany na ciepło bobik doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem. Neutralna receptura. Serwowany z sałatką z pomidorów, ogórków i cebuli stanowi doskonałe, syte danie. W krajach arabskich jedzony jako danie śniadaniowe.  Skład: Bobik, woda, sól, kwasek cytrynowy, witamina C, stabilizator koloru EDTA Przechowywać w suchym chłodnym miejscu. Po otwarciu puszki, przechowywać w lodówce i niezwłocznie spożyć. Puszka - 400 g Waga netto - 260 g

Sklep: Arabskie.pl

Gotowany bobik (Foul Medammas), 400 g - 2827760670

4,90 zł

Gotowany bobik (Foul Medammas), 400 g Chtoura Garden, Liban

Dania gotowe

Gotowany bobik (Foul Medammas), 400 g Gotowany bób służący jako baza do przygotowania dań, 400 g  np. Foul Medammas - podawany na ciepło bób doprawiony oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem. Neutralna receptura. Serwowany z sałatką z pomidorów, ogórków i cebuli stanowi doskonałe, syte danie. W krajach arabskich jedzony jako danie śniadaniowe.    Skład: Bobik, woda, sól, regulator kwasowości, przeciwutleniacz Przechowywać w suchym chłodnym miejscu. Po otwarciu puszki, przechowywać w lodówce i niezwłocznie spożyć.   Puszka - 400 g Waga netto - 260 g

Sklep: Arabskie.pl

>PRZEPIS - 2827760863

0,01 zł

>PRZEPIS Arabskie smaki i aromaty

Przepisy kuchni arabskiej

Foul mdammas. Danie z bobiku, z sałatką lub innymi dodatkami Foul mdammas  to tradycyjne danie, w krajach arabskich zazwyczaj spożywane na śniadanie. Przygotowywane w domu czy na souqu jest wspaniałym źródłem energii na cały dzień. Proponujemy foul mdammas z sałatką. Foul mdammas można przygotować samemu od a do z. Czyli zacząć od zamoczenia na ok 10-12 godzin kubka suszonego bobiku. Następnie należy odlać wodę, zalać świeżą, dodać płaską łyżeczkę soli i pół łyżeczki sody oczyszczonej (przyspiesza zmiękczanie bobiku podczas gotowania). Zagotować i gotować na maleńkim ogniu do miękkości. Odcedzić, dodać pogniecione dwa ząbki czosnku, sok z cytryny lub dwóch wg uznania i smaku, polać oliwą. Podawać na ciepło posypany kuminem. Ale wcale nie trzeba czekać kilkunastu godzin jeśli ma się ochotę na foul mdammas tu i teraz. W naszym domu przygotowanie foul mdammas zajmuje nam tyle czasu ile pokrojenie składników na sałatkę, czyli na prawdę niewiele. Na porcję  foul mdammas z sałatką  dla 2 osób bierzemy: puszka foul 400 g  dla bardziej głodnych lub 4 osób - polecamy puszkę 600 g dla lubiących cieciorkę - proszę bardzo - foul z cieciorką (też pysznie) łyżeczkę kuminu do posypania I to tyle. Wkładamy zawartość puszki do rondelka, podgrzewamy do ulubionej temperatury. W tym czasie kroimy składniki na sałatkę 1/2 główki sałaty lodowej papryka żółta + papryka czerwona ogórek świeży nieduży lub pół większego pomidor kilka oliwek Do sałatki koniecznie sos: ząbek czosnku utłuc w moździerzu z połową łyżeczki soli, dodać łyżeczkę melasy z granatów lub 1/3 łyżeczki dobrej musztardy, 1/3 łyżeczki miodu, sok z połowy cytryny, pieprzu odrobinę. Dolewając oliwę ucierać składniki do uzyskania jednolitego sosu. Pokroić składniki na sałatkę, polać sosem, wymieszać. A potem to już nic prostszego - porcję ciepłego bobiku wyłożyć na talerz, na bobik wyłożyć zacną porcję sałatki, obficie posypać kuminem. I pałaszować trzęsąc uszami. Dzieci też lubią. I wegetarianie. Bo bobik jest doskonałym źródłem białka. A foul mdammas z sałatką to smaczne, rozgrzewające, zdrowe danie dla każdego. Polecamy szczególnie na jesień. Smacznego! :) PS. Hassan zaglądając przez ramię kazał dopisać, że dla tych z zielonowstętem, czyli dla przeciwników sałatek, polecamy foul mdammas z białym sosem przygotowanym z dobrego jogurtu naturalnego, np. takiego oryginalnego tureckiego jogurtu i pasty sezamowej tahini w proporcjach kubek jogurtu, dwie łyżki tahini. Dodać ząbek czosnku i sól do smaku. W wersji lux - polać dużą łyżką czy dwoma gorącego masła klarowanego, w którym smażyło się kilka ziarenek orzeszków pinii. Pyyyyyysznie będzie :)

Sklep: Arabskie.pl

>PRZEPIS - 2827760945

0,01 zł

>PRZEPIS Arabskie smaki i aromaty

Przepisy kuchni arabskiej

Wspomnienie Hassana, którym podzielił się na naszej fejsbukowej stronie stało się inspiracją do zrobienia dania absolutnie typowego dla kuchni arabskiej - bobu z labanem i tahini.  Bób z labanem i tahini  czyli  bób z jogurtem z dodatkiem pasty sezamowej tahini na 4-5 osób 300 g suchego bobu (lub bobiku) ok. 400 g dobrego jogurtu naturalnego  4-5 łyżek pasty sezamowej tahini 1  duży ząbek czosnku lub 2 małe sól (do gotowania bobu ok. 1 łyżka i do smaku w sosie tahini) 1 łyżeczka kuminu  1/2 łyżeczki sody oczyszczonej kilka łyżek oliwy z oliwek do polania dania garść posiekanej pietruszki Przygotowanie Bób namoczyć na noc. Na drugi dzień zlać wodę, przepłukać ziarna, zalać czystą wodą, dodać sól i sodę. Gotować do miękkości bobu. Można nie dodawać sody, ale wówczas czas gotowania bobu się wydłuży. Zmiażdżyć czosnek lub utłuc w moździeżu z odrobiną soli. Do jogurtu dodać czosnek, tahini, sól do smaku. Bardzo dokładnie wymieszać. Składniki sosu można wrzucić do kubka miksera i zmiksować. Lub ubić końcówką do ubijania. Albo rozetrzeć blenderem. Co jest pod ręką. Sos powinien być płynny, aromatyczny lekko orzechowym smakiem tahini i wyraźnie czosnkowy. Łyżką cedzakową wyłożyć do miseczki ciepły bób, polać sosem tahini, przybrać pietruszką, posypać kuminem. Po wierzchy polać łyżką lub dwiema oliwy z oliwek.    Podawać z dodatkiem sałatki, pomidora, kiszonek i pieczywem. A do tego polecamy napój sporządzony z... wody po gotowaniu bobu :) Wlać płyn do szklanki, dodać szczyptę soli, szczyptę kuminu i 1 łyżkę soku z cytryny. I już gotowe. Saha ła hana! Smacznego! PS. na naszym facebook-owym profilu umieszczamy różne informacje związane z kuchnią arabską i jej produktami. Kto nas jeszcze nie zna, nie lubi, a ma ochotę polubić i poczytać - zapraszamy - będzie nam bardzo miło - arabskie.pl na facebook-u

Sklep: Arabskie.pl

Sklepy zlokalizowane w miastach: Warszawa, Kraków, Łódź, Wrocław, Poznań, Gdańsk, Szczecin, Bydgoszcz, Lublin, Katowice

Szukaj w sklepach lub całym serwisie

1. Sklepy z gotowany bobik po egipsku

2. Szukaj na wszystkich stronach serwisu

t1=0.043, t2=0, t3=0, t4=0, t=0.043

Dla sprzedawców

copyright © 2005-2017 Sklepy24.pl  |  made by Internet Software House DOTCOM RIVER