gozdawa
- znaleziono 131 produktów w 14 sklepach
Koncentrat piwa belgijskiego Amber Ale 1,7kg Gozdawa
Akcesoria Piwowarskie > Koncentraty GOZDAWA > Piwa belgijskie
Koncentrat piwa belgijskiego Amber Ale 1,7kg. Piwo w stylu belgijskim Amber Ale. Celem uzyskania smaków charakterystycznych dla piw belgijskich należy użyć 1kg cukru kandyzowanego lub 0,5kg cukru białego + 0,5kg cukru kandyzowanego. Fermentację należy prowadzić w temperaturze 23-25°C. Refermentować cukrem.
Sklep: BACHUS
Koncentrat piwa belgijskiego Xmas Trappist Ale Gozdawa
Akcesoria Piwowarskie > Koncentraty GOZDAWA > Piwa belgijskie
Koncentrat piwa belgijskiego Xmas Trappist Ale 1,7kg. Piwo w stylu belgijskim Xmas Trappist Ale. Piwo Trapistów warzone w klasztornych murach. Zakonnicy podczas rewolucji Francuskiej musieli opuścić klasztor. Uciekli do Belgii, tam stworzyli słynne piwa Trapistów. Celem uzyskania smaków charakterystycznych dla piw belgijskich należy użyć 1kg cukru kandyzowanego lub 0,5kg cukru białego + 0,5kg cukru kandyzowanego. Fermentację należy prowadzić w temperaturze 23-25°C. Refermentować cukrem.
Sklep: BACHUS
Koncentrat brew-kit Czech Pils 1,7kg Gozdawa
Akcesoria Piwowarskie > Koncentraty GOZDAWA > Dolna fermentacja
Koncentrat brew-kit Czech Pils 1,7kg. Piwo w stylu czeskiego pilsa. Jasna i mocno nachmielona odmiana Pilsa. Najjaśniejsza odmiana piwa dolnej fermentacji. Firma GOZDAWA jako jedyna na rynku dodaje drożdże dolnej fermentacji dedykowane dla browarników domowych. Proszę nie obawiać się dolnej fermentacji, gdyż brzeczkę należy tylko delikatnie schłodzić po 48 godzinach, wstawiając do chłodniejszego pomieszczenia lub wystawiając na noc na balkon. Wystarczy temperatura poniżej 18 stopni. Fermentacja w niższych temperaturach oczywiście dłużej trwa (ok. 2 tyg. lub dłużej), ale efekty smakowe są znaczące i warto cierpliwie poczekać. Do drugiej fermentacji w butelkach lepiej stosować glukozę, zabutelkowane piwo również polecam trzymać w chłodzie lub w lodówce, jeśli mamy na tyle miejsca. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.
Sklep: BACHUS
Koncentrat piwa California Common Gozdawa
Akcesoria Piwowarskie > Koncentraty GOZDAWA > Piwa amerykańskie
Koncentrat piwa amerykańskiego California Common California Common to piwo o bursztynowej barwie i wyraźnym smaku słodowym, z mocną nutą goryczy chmieli owocowych oraz miętowych. Zestaw zawiera ekstrakt słodowy z jęczmienia 1,7 kg oraz drożdże U.S. West Coast. Fermentacja trwa 4-8 dni.
Sklep: BACHUS
Koncentrat piwa California Blonde Gozdawa
Akcesoria Piwowarskie > Koncentraty GOZDAWA > Piwa amerykańskie
Koncentrat piwa amerykańskiego California Blonde California Blonde to jasne, lekkie o aksamitnej strukturze piwo górnej fermentacji z delikatną goryczką chmielową. Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy z jęczmienia oraz drożdże górnej fermentacji. Fermentacja trwa 4-8 dni.
Sklep: BACHUS
Koncentrat brew-kit Dark Mild 1,7kg Gozdawa
Akcesoria Piwowarskie > Koncentraty GOZDAWA > Górna fermentacja
Koncentrat brew-kit Dark Mild 1,7kg. Piwo w stylu Dark Ale, popularne brytyjskie piwo górnej fermentacji, obecnie styl piwa jest określany jako "dark mild". Ciemny kolor, zbalansowana goryczka. Górna fermentacja wzbogaca piwo o posmaki estrowe. Do refermentacji można użyć cukru. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.
Sklep: BACHUS
Koncentrat piwa American Dark Ale Gozdawa
Akcesoria Piwowarskie > Koncentraty GOZDAWA > Piwa amerykańskie
Koncentrat piwa amerykańskiego American Dark Ale American Dark Ale to ciemne piwo z zachodniego wybrzeża USA. Charakteryzuje się wyrazistością słodu karmelowego oraz ciemnego słodu palonego. Zestaw zawiera ekstrakt słodowy z jęczmienia 1,7 kg oraz drożdże U.S. West Coast.
Sklep: BACHUS
Koncentrat piwa US West Coast Gozdawa
Akcesoria Piwowarskie > Koncentraty GOZDAWA > Piwa amerykańskie
Koncentrat piwa amerykańskiego U.S West Coast U.S West Coast to słynne amerykańskie piwo hybrydowe. Orzeźwiające, lekkie o jasnej barwie. Zestaw zawiera ekstrakt słodowy z jęczmienia 1,7 kg oraz drożdże U.S. West Coast 7g. Fermentacja odbywa się przy użyciu drożdży piwnych górnej fermentacji, ale w dolnej granicy ich pracy. Fermentacja trwa 4-8 dni.
Sklep: BACHUS
Koncentrat brew-kit Dusseldorfer Alt Gozdawa
Akcesoria Piwowarskie > Koncentraty GOZDAWA > Górna fermentacja
Koncentrat brew-kit Dusseldorfer Alt 1,7kg. Tradycyjne piwo z Düsseldorfu w Niemczech.
Sklep: BACHUS
Koncentrat brew-kit Kolner Bier Gozdawa
Akcesoria Piwowarskie > Koncentraty GOZDAWA > Górna fermentacja
Koncentrat brew-kit Kolner Bier 1,7kg. Kolner Bier jasne piwo w stylu popularnego niemieckiego Kölsch pochodzącego z Kolonii w Niemczech. Bardzo jasne i orzeźwiające piwo górnej fermentacji z delikatnymi nutami estrowymi. Jest najjaśniejszym piwem górnej fermentacji. Zestaw posiada szczep drożdży górnej fermentacji Old German Altbier. Do refermentacji użyć cukru. Leżakowanie minimum 14 dni.
Sklep: BACHUS
Koncentrat brew-kit Burton Pale Ale Gozdawa
Akcesoria Piwowarskie > Koncentraty GOZDAWA > Górna fermentacja
Koncentrat brew-kit Burton Pale Ale 1,7kg. Piwo w stylu Pale Ale, popularne brytyjskie piwo górnej fermentacji. Jasnozłoty kolor, zbalansowana goryczka. Górna fermentacja wzbogaca piwo o posmaki estrowe. Do refermentacji lepiej stosować glukozę. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.
Sklep: BACHUS
Koncentrat brew-kit Summer Gold Ale Gozdawa
Akcesoria Piwowarskie > Koncentraty GOZDAWA > Górna fermentacja
Koncentrat brew-kit Summer Gold Ale 1,7kg Piwo w stylu Pale Ale, popularne brytyjskie piwo górnej fermentacji. Jasnozłoty kolor zbalansowana goryczka. Górna fermentacja wzbogaca piwo o posmaki estrowe. Do refermentacji lepiej stosować glukozę. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.
Sklep: BACHUS
Ekstrakt słodowy płynny PSZENICZNY 1,7kg Gozdawa
Akcesoria Piwowarskie > Ekstrakty słodowe płynne
Ekstrakt słodowy płynny PSZENICZNY 1,7kg. Pszeniczny ekstrakt słodowy niechmielony, w postaci gęstego syropu. Ekstrakty słodowe niechmielone mogą być dodawane do fermentacji piwa z brewkitu zamiast 1kg cukru. Ekstrakt dodajemy przed pierwszą fermentacją. Jedna puszka na 23L piwa. Użycie ekstraktu słodowego sprawi, że nasze piwo domowe będzie bogatsze w smaku i będzie miało trwalszą piankę. Niechmielone ekstrakty słodowe mogą być wykorzystywane też przez zaawansowanych piwowarów do stworzenia piw o indywidualnym smaku. Niechmielone ekstrakty słodowe mogą być wykorzystywane też do fermentacji nastawu który będzie poddany destylacji.
Sklep: BACHUS
Ekstrakt słodowy płynny SUPERJASNY 1,7kg Gozdawa
Akcesoria Piwowarskie > Ekstrakty słodowe płynne
Ekstrakt słodowy płynny SUPER JASNY 1,7kg. Super jasny ekstrakt słodowy niechmielony, w postaci gęstego syropu. Ekstrakty słodowe niechmielone mogą być dodawane do fermentacji piwa z brewkitu zamiast 1kg cukru. Ekstrakt dodajemy przed pierwszą fermentacją. Jedna puszka na 23L piwa. Użycie ekstraktu słodowego sprawi, że nasze piwo domowe będzie bogatsze w smaku i będzie miało trwalszą piankę. Niechmielone ekstrakty słodowe mogą być wykorzystywane też przez zaawansowanych piwowarów do stworzenia piw o indywidualnym smaku. Niechmielone ekstrakty słodowe mogą być wykorzystywane też do fermentacji nastawu który będzie poddany destylacji.
Sklep: BACHUS
Koncentrat brew-kit German Altbier Gozdawa
Akcesoria Piwowarskie > Koncentraty GOZDAWA > Górna fermentacja
Koncentrat brew-kit German Altbier 1,7kg. Piwo w stylu Altbier. Niemieckie piwo hybrydowe. Fermentacja przy użyciu drożdży piwnych górnej fermentacji, ale w dolnej granicy ich pracy. Świetna propozycja dla piwowarów domowych. Kolor opalizujący czerwony, zmierzający w kierunku brązowego. Goryczka zbalansowana. Do refermentacji lepiej użyć glukozy. Przy użyciu cukru piwo musi zdecydowanie dłużej leżakować. Leżakownie minimum 6 tygodni, ale tak naprawdę swój charakter objawia po 2-3 miesiącach.
Sklep: BACHUS
szukaj w Kangoo gozdawa
Sklepy zlokalizowane w miastach: Warszawa, Kraków, Łódź, Wrocław, Poznań, Gdańsk, Szczecin, Bydgoszcz, Lublin, Katowice
Szukaj w sklepach lub całym serwisie
1. Sklepy z gozdawa
2. Szukaj na wszystkich stronach serwisu
t1=0.034, t2=0, t3=0, t4=0.011, t=0.034