krainaksiazek my kitchen cookbook 20090679

- znaleziono 50 produkty w 6 sklepach

At My Table - 2858207926

88,53 zł

At My Table VINTAGE

Literatura obcojęzyczna

Nigella Lawson is a champion of the home cook and her new book celebrates the food she loves to cook for friends and family. The recipes are warming, comforting, and inspirational, from new riffs on classic dishes - including Chicken Fricassee and Sticky Toffee Pudding - to adventures in a host of new dishes and ingredients, from Aubergine Fatteh to White Miso Hummus. AT MY TABLE includes dishes to inspire all cooks and eaters, from Hake with Bacon, Peas and Cider to Indian-Spiced Chicken and Potato Traybake and Chilli Mint Lamb Cutlets; plus a host of colourful vegetable dishes, like Eastern Mediterranean Chopped Salad and Carrots and Fennel with Harissa. No Nigella cookbook would be complete without sweet treats, and AT MY TABLE is no exception, with Emergency Brownies, White Chocolate Cheesecake and a Victoria Sponge with Cardamom, Marmalade and Creme Fraiche set to become family favourites. As Nigella writes, `happiness is best shared' and the food in this book will be served and savoured at your own kitchen table just as it is at hers.

Sklep: Literacka.pl

Plenty: Vibrant Vegetable Recipes from London's Ottolenghi - 2835280277

142,60 zł

Plenty: Vibrant Vegetable Recipes from London's Ottolenghi Chronicle Books

Książki / Literatura obcojęzyczna

The cookbook that launched Yotam Ottolenghi as an international food celebrityIf you are a fan of Plenty More, Forks Over Knives, Smitten Kitchen Every Day, or On Vegetables, you

Sklep: Libristo.pl

Moja kuchnia w Paryżu. Przepisy i opowieści - David Lebovitz - 2836973143

39,99 zł

Moja kuchnia w Paryżu. Przepisy i opowieści - David Lebovitz

Książki & Multimedia > Książki

Opis - DAVID LEBOVITZ był zawodowym szefem kuchni i cukiernikiem, z czego niemal 13 lat przepracował w słynnej kalifornijskiej restauracji Chez Panisse. W 1999 r. odszedł z branży restauracyjnej, żeby zająć się pisaniem. Od 2004 r. mieszka w Paryżu, gdzie prowadzi cieszącego się ogromną popularnością bloga davidlebovitz.com. Jest autorem książek kucharskich oraz kulinarno-lifestyleowego Słodkiego życia w Paryżu. Upłynęło już dziesięć lat, odkąd David Lebovitz spakował swoje najcenniejsze książki kucharskie, wysłużoną żeliwną patelnię oraz laptopa i przeprowadził się do Paryża. W tamtym okresie kuchnia francuska zaczęła zmieniać swój wizerunek za sprawą nowego pokolenia szefów kuchni i domowych kucharzy - zwłaszcza paryskich - którzy do przyrządzania klasycznych francuskich potraw wykorzystywali produkty oraz techniki gotowania pochodzące z różnych stron świata. W Mojej kuchni w Paryżu David prezentuje zarówno klasyczne, jak i mniej znane potrawy, oferując czytelnikom aż 100 przepisów na wytrawne oraz słodkie dania, które są odzwierciedleniem tego, co i jak jada się obecnie w Paryżu. Jest wśród nich nie tylko tradycyjna zupa cebulowa, cassoulet, kurczak w winie czy francuski tost z szynką i serem, ale również wieprzowina w sosie barbecue, tadżin z jagnięciny, pieczony kalafior z dukka, chrupiące kulki z dorsza z sosem tatarskim oraz sałatka z pszenicy z cykorią, warzywami korzeniowymi i granatem. Nie obejdzie się, rzecz jasna, bez deseru - mamy do wyboru czekoladową lawę ze słonym sosem karmelowym, kruche ciasteczka na kaczym smalcu, babkę z listkami laurowymi i pomarańczową glazurą, sernik francuski... i wiele innych. David dzieli się również z czytelnikami swoimi przemyśleniami i anegdotami, opowiadanymi z typowym dla niego dystansem i humorem, a także wspaniałymi fotografiami Paryża oraz potraw, które niezwykle trafnie oddają radości, blaski i cienie życia w kulinarnej stolicy świata. *** Amerykanin w Paryżu i Paryż od kuchni - tak w jednym zdaniu można streścić dziesięcioletnią przygodę Davida Lebovitza z francuską kuchnią. Przygodę momentami zabawną, ale też egzotyczną - autor odkrywa dla nas miasto pełne kulinarnych wpływów, fobii, przyzwyczajeń i dań obowiązkowych. Świetna i świeża książka o kulinarnej stolicy świata, jakiej nie znamy! Monika Powalisz, Magazyn Smak *** Z blogiem Davida Lebovitza odkrywałam uroki życia w Paryżu: szukałam najlepszych croissantów i najlepszej kawy, chodziłam po warzywa na dzielnicowy targ i do starego sklepiku po miedziane patelnie. Poznałam chleb od Poilâne i dowiadywałam się czym są saucissons oubliés. To dzięki Davidowi poznałam francuskie smaki. Ciągle mam apetyt na więcej. Małgorzata Minta, Gazeta Wyborcza *** David Lebovitz - kucharz, który potrafi opowiadać lepiej niż większość autorów książek kulinarnych, pisarz, który mógłby być szefem kuchni każdej restauracji na świecie, i przede wszystkim - facet, który uwielbia jedzenie i gotowanie. To chyba najbardziej osobista z jego książek. Zawarte w niej przepisy przeplatane są opowieściami o blaskach i cieniach paryskiego życia. Musiałem kupić dwa egzemplarze - jeden trzymam w kuchni, a drugi obok ulubionego fotela do czytania. Michael Ruhlman, autor książki kucharskiej Ruhlmans Twenty *** Otwierając tę książkę, czujemy się, jakbyśmy otwierali drzwi do Paryża. David nie tylko prezentuje w niej doskonałe przepisy, ale jak najlepszy przyjaciel zabiera nas na spacer po najsmakowitszym ze wszystkich miast na świecie. Idealna dla wszystkich miłośników francuskiej kuchni, Paryża i niepowtarzalnego stylu Davida. Dorie Greenspan, autorka książki kucharskiej Around My French Table *** David Lebovitz to jedyny w swoim rodzaju błyskotliwy gawędziarz i genialny znawca kuchni. Doskonale łączy lekki, chwilami wręcz satyryczny styl pisania z rozległą wiedzą kulinarną. To wymarzony przewodnik po Mieście Świateł. Yotam Ottolenghi, współautor książki kucharskiej Jerusalem *** David Lebovitz to wyjątkowy Amerykanin w Paryżu, podobnie jak wyjątkowa jest opowieść o jego wspaniałym, smakowitym świecie. Szczerze zazdroszczę! Suzanne Goin, autorka książki A.O.C Cookbook Nazwa - Moja kuchnia w Paryżu. Przepisy i opowieści Oryginalny tytuł - My Paris Kitchen Autor - David Lebovitz Oprawa - Twarda Wydawca - Pascal Kod ISBN - 9788376424002 Kod EAN - 9788376424002 Wydanie - 1 Rok wydania - 2014 Język - polski Format - 20.5x26.8 Ilość stron - 352 Podatek VAT - 5% Premiera - 2014-10-22

Sklep: InBook.pl

Home Cooking - 2877291517

68,97 zł

Home Cooking Penguin Books

Książki / Literatura obcojęzyczna

Published for the first time in the UK, Laurie Colwin's much loved kitchen essays are perfect for fans of Nigella Lawson and Nigel Slater. Weaving together memories, recipes, and wild tales of years spent in the kitchen, "Home Cooking" is Laurie Colwin's manifesto on the joys of sharing food and entertaining. From the humble hot-plate of her one-room apartment to the crowded kitchens of bustling parties, Colwin regales us with tales of meals gone both magnificently well and disastrously wrong. Never before published in the UK, this is hilarious, personal and full of Colwin's hard-won expertise. "Home Cooking" will speak to the heart (and stomach) of any amateur cook, professional chef, or food lover. Praise for Laurie Colwin: 'Everything food writing should be: funny, profound, inspiring and unaffected' Nigella Lawson 'I have in my kitchen a book called "Home Cooking". And, in between following the recipes for Extremely Easy Old-Fashioned Beef Stew or Estelle Colwin Snellenberg's Potato Pancakes, I would frequently sit down on a little stool in my kitchen and read through one of the essays in that book.I never read through Joy of Cooking, and I can read "The Silver Palate Cookbook" standing up, but I always sat down to read these' Anna Quindlen Laurie Colwin is the author of five novels - "Happy All the Time", "Family Happiness", "Goodbye Without Leaving", "A Big Storm Knocked It Over" and "Shine On, Bright and Dangerous Object" - three collections of short stories - "Passion and Affect", "The Lone Pilgrim" and "Another Marvellous Thing" - and two collections of essays, "Home Cooking" and "More Home Cooking". Laurie Colwin died in 1992.

Sklep: Libristo.pl

How To Eat - 2841663914

133,02 zł

How To Eat Vintage Publishing

Książki / Literatura obcojęzyczna

'Cooking is not just about joining the dots, following one recipe slavishly and then moving on to the next. In cooking, as in writing, you must please yourself to please others.' Hailed by chefs, reviewers, cookery writers and millions of home cooks worldwide as one of the best cookery books ever written, How To Eat is more than just an imaginative collection of over 350 delicious, simple recipes. Combining Nigella's down-to-earth, practical cookery advice with a passion for food and a friendly, chatty style, you will need two copies of this glorious classic: one for the kitchen, one for the bedside table. This is Nigel Slater's all-time favourite cookbook: "If I could only keep one cookbook, this would be it. How To Eat suits the way I cook. It is as if Nigella is sitting on a stool next to me in the kitchen as I'm cooking...With every page you know she loves this stuff, and she wants you to love it too. It's a very, very special book for me. My own copy is falling apart." With gloriously witty food writing, easy recipes, basic cooking tips and a beautiful hardback design, this is a book you will treasure for many years as well as a delicious gift for friends and family.Features: Basics - from easy bread recipes and basic roast chicken to sauce ingredients and seasonal foods; Cooking in advance - slow cooking, marinades and stress-free, easy recipes; One and two - cooking for one and meals for two people, from the practical to the romantic; Fast food - easy recipes and quick meal ideas; Weekend lunch - Saturday and Sunday lunch menus, for entertaining friends and family meals; Dinner - complete dinner menus for any occasion, from an elegant dinner party to a simple supper; Low Fat - healthy recipes and low-fat meals that still burst with flavour; and Feeding babies and small children - weaning recipes, easy family meals and dishes to tempt that fussy eater.

Sklep: Libristo.pl

szukaj w Kangoo krainaksiazek my kitchen cookbook 20090679

Sklepy zlokalizowane w miastach: Warszawa, Kraków, Łódź, Wrocław, Poznań, Gdańsk, Szczecin, Bydgoszcz, Lublin, Katowice

Szukaj w sklepach lub całym serwisie

1. Sklepy z krainaksiazek my kitchen cookbook 20090679

2. Szukaj na wszystkich stronach serwisu

t1=0.014, t2=0, t3=0, t4=0.011, t=0.015

Dla sprzedawców

copyright © 2005-2024 Sklepy24.pl  |  made by Internet Software House DOTCOM RIVER