przyprawa do twarogu
- znaleziono 191 produktów w 54 sklepach
Zatar (ZA'ATAR) - Mix z tymiankiem i sezamem 100g Jasmeen Jasmeen
Sól, Zioła, Przyprawy > Mieszanki przyprawowe
Mieszanka ziół na bazie tymianku Zatar (ZA'ATAR) 100g Jasmeen Bliskowschodnia, niepowtarzalna mieszanka ziół i przypraw, oparta na trzech składnikach: prażonym sezamie, sumaku i tymianku. Nadaje potrawom intrygujący, lekko kwaskowy smak. Przyprawa ma uniwersalne zastosowanie. Marynata z zataru doskonale podkreśla smak grillowanego mięsa czy ryb, ale ma ma również szerokie zastosowanie w daniach wegetariańskich, np. jako dodatek do ciecierzycy czy bakłażana. Doskonale sprawdza się także na chlebku pita, w formie dressingu z odrobiną oliwy czy jako dodatek do twarogów, jogurtów, hummusów, dipów, past lub sosów. Produkt bez glutaminianu sodu. Składniki: sezam prażony 43%, tymianek 20%, pszenica durum 20%, przyprawy 8% (w zmiennych proporcjach: koperek, kolendra, koper włoski, sumak), olej słonecznikowy 7%, sól Masa netto : 100g Kraj pochodzenia: Jordania Wyprodukowano w Polsce przez: Levant Foods sp. z o.o. ul. Smoluchowskiego 11a, 60-179 Poznań
Sklep: kurkumania.pl
Mięta - całe liście suszone, 50 g Doganay, Niemcy
Przyprawy i zioła > Przyprawy sypkie
Mięta - całe liście suszone, 50 g Suszona mięta w całych liściach - zielona, bardzo aromatyczna. Arabowie darzą miętę prawdziwym uwielbieniem i dodają ją do wielu różnorodnych potraw. Bardzo aromatyczna mięta suszona w hermetycznym opakowaniu gwarantującym zachowanie świeżego aromatu mięty - bardzo popularnej na Bliskim Wschodzie przyprawy. Mięta jest wykorzystywana w kuchni w postaci zielonych pędów, lub suszona i sproszkowana. Arabowie darzą miętę prawdziwym uwielbieniem i dodają ją do wielu różnorodnych potraw. Miętę dodaje się do sałatek, dań gorących i napojów. Często służy do przybrania potraw. Świeże i suszone liście mięty mogą stanowić przyprawę do jogurtu naturalnego, sałat, ryb, farszów mięsnych. Świeże posiekane liście dodaje się do twarogu i pierogów, a także do deserów i napojów. Mięta ma działanie uspokajające, przeciwskurczowe, przeciwwymiotne, dezynfekujące, przeciwbólowe, pobudzające wydzielanie soków trawiennych, bakteriobójcze i przeciwpasożytnicze. Napar mięty w warunkach domowych ma wielostronne zastosowanie, głównie przy dolegliwościach żołądkowych, także przy nerwobólach, bólach stawów i mięśni. Zewnętrznie mięty używa się w nieżycie gardła i jamy ustnej do płukania, w formie inhalacji z olejku przy nieżytach nosa, a w postaci kompresów przy migrenie. Opakowanie folia 50 g
Sklep: Arabskie.pl
Mięta - liście suszone, 30 g Doganay, Niemcy
Przyprawy i zioła > Przyprawy sypkie
Suszona mięta - zielona, bardzo aromatyczna Bardzo aromatyczna mięta suszona w hermetycznym opakowaniu gwarantującym zachowanie świeżego aromatu mięty - bardzo popularnej na Bliskim Wschodzie przyprawy. Mięta jest wykorzystywana w kuchni w postaci zielonych pędów, lub suszona i sproszkowana. Arabowie darzą miętę prawdziwym uwielbieniem i dodają ją do wielu różnorodnych potraw. Miętę dodaje się do sałatek, dań gorących i napojów. Często służy do przybrania potraw. Świeże i suszone liście mięty mogą stanowić przyprawę do jogurtu naturalnego, sałat, ryb, farszów mięsnych. Świeże posiekane liście dodaje się do twarogu i pierogów, a także do deserów i napojów. Mięta ma działanie uspokajające, przeciwskurczowe, przeciwwymiotne, dezynfekujące, przeciwbólowe, pobudzające wydzielanie soków trawiennych, bakteriobójcze i przeciwpasożytnicze. Napar mięty w warunkach domowych ma wielostronne zastosowanie, głównie przy dolegliwościach żołądkowych, także przy nerwobólach, bólach stawów i mięśni. Zewnętrznie mięty używa się w nieżycie gardła i jamy ustnej do płukania, w formie inhalacji z olejku przy nieżytach nosa, a w postaci kompresów przy migrenie. Opakowanie folia 30 g
Sklep: Arabskie.pl
Mięta - liście suszone, 100g
Przyprawy i zioła > Przyprawy sypkie
Suszona mięta - zielona, bardzo aromatyczna Bardzo aromatyczna mięta suszona w hermetycznym opakowaniu gwarantującym zachowanie świeżego aromatu mięty - bardzo popularnej na Bliskim Wschodzie przyprawy. Mięta jest wykorzystywana w kuchni w postaci zielonych pędów, lub suszona i sproszkowana. Arabowie darzą miętę prawdziwym uwielbieniem i dodają ją do wielu różnorodnych potraw. Miętę dodaje się do sałatek, dań gorących i napojów. Często służy do przybrania potraw. Świeże i suszone liście mięty mogą stanowić przyprawę do jogurtu naturalnego, sałat, ryb, farszów mięsnych. Świeże posiekane liście dodaje się do twarogu i pierogów, a także do deserów i napojów. Mięta ma działanie uspokajające, przeciwskurczowe, przeciwwymiotne, dezynfekujące, przeciwbólowe, pobudzające wydzielanie soków trawiennych, bakteriobójcze i przeciwpasożytnicze. Napar mięty w warunkach domowych ma wielostronne zastosowanie, głównie przy dolegliwościach żołądkowych, także przy nerwobólach, bólach stawów i mięśni. Zewnętrznie mięty używa się w nieżycie gardła i jamy ustnej do płukania, w formie inhalacji z olejku przy nieżytach nosa, a w postaci kompresów przy migrenie. Opakowanie folia 100 g
Sklep: Arabskie.pl
Kamis Bazylia Kamis
Przyprawy i sosy > Przyprawy i zioła
Bazylii używa się do wszystkich warzyw, szczególnie dobrze komponuje się z sałatkami i innymi potrawami z pomidorów, kapusty, szpinaku, fasoli, grochu. Bazylia jest doskonałą przyprawą do zup, potraw z ryb i drobiu, kotletów wieprzowych, sałatek, twarogów, jaj, omletów, sałatki z krabów, zielonych sosów oraz do masła ziołowego. Jest popularną przyprawą w kuchni włoskiej. Ziele bazylii harmonizuje z czosnkiem, a zmieszane z rozmarynem jest namiastką soli w diecie bezsolnej. Do potraw dodaje się ją pod koniec ich przyrządzania.
Sklep: E-Szop
Kamis zioła prowansalskie Kamis
Przyprawy i sosy > Przyprawy i zioła
Zioła prowansalskie zawierają duże ilości substancji czynnych: olejki lotne, garbniki i gorycze. Związki te pobudzają zmysł powonienia i smaku, wzmagają apetyt i ułatwiają trawienie. Zioła prowansalskie są szczególnie polecane jako przyprawa do potraw tłustych, korzystnie wpływają na mało urozmaicone i mdłe potrawy dietetyczne: używane są w diecie bezsolnej. Mają szerokie zastosowanie jako przyprawa do zup, sosów ziołowych, sałatek, twarogów i jaj. Są również niezastąpione przy sporządzaniu pieczeni, mięs mielonych, potraw z grilla, farszów oraz potraw z ryb i drobiu. Skład: W skład mieszanki wchodzą: rozmaryn, bazylia, tymianek, szałwia, mięta pieprzowa, cząber ogrodowy, lebiodka i majeranek.
Sklep: E-Szop
TOFU W ZALEWIE BIO 500 g (240 g) - SMAAKT SMAAKT
Zdrowa żywność i delikatesy > Przetwory owocowe i warzywne > Zdrowe konserwy
TOFU W ZALEWIE BIO 500 g - SMAAKT Tofu, inaczej doufu lub dofu to rodzaj twarogu, powstającego poprzez poddanie mleka sojowego procesowi koagulacji. Te białe lub jasnokremowe pożywne kostki odznaczają się, neutralnym dobrze komponującym się zarówno ze słonymi, jak i słodkimi potrawami smakiem i subtelnym, ledwo wyczuwalnym świeżym aromatem. Tofu w zalewie to nie tylko źródło pełnowartościowego białka, ale także stanowiącego niezbędny budulec zębów oraz kości wapnia. Ponadto twaróg sojowy może się poszczycić zawartością żelaza, magnezu, potasu, fosforu, lecytyny oraz witamin A, z grupy B, C, D oraz E. Tofu to wyśmienity dodatek do sałatek, makaronów oraz tortilli. Można przyrządzić również z niego pyszną pastę kanapkową lub z dodatkiem przypraw spożyć w formie
Sklep: biogo.pl
Papryka słodka mielona 500g Vivio
Przyprawy-i-ziola/Przyprawy/
Słodka papryka jest niesamowicie uniwersalną przyprawą. Jej łagodny smak można wzmocnić poprzez dodanie szczypty do pogrzanego oleju i zmieszanie z innymi dodatkami tj. czosnek, czy też pieprz Cayenne. Przyprawa ta doskonale pasuje do dań mięsnych (zarówno drobiowych, jak i wieprzowych), sosów, wszelkiego rodzaju marynat. Świetnie komponuje się z daniami rybnymi. Pasuje do twarogu, sałatek warzywnych, potraw z pomidorami, gulaszu i zup. Papryka mielona jest podstawowym składnikiem tradycyjnej kuchni węgierskiej. Wykorzystuje się ją m.in. do przygotowywania leczo. W kuchni hiszpańskiej i hinduskiej stanowi składnik wielu mieszanek przyprawowych. KRAJ POCHODZENIA: HISZPANIA
Sklep: Zdrowie i Smak
Czubryca zielona 100g Vivio
Przyprawy-i-ziola/Przyprawy/
Czubryca zielona jest mieszanką przypraw pochodzącą z Bułgarii, której głównym składnikiem jest cząber górski. Inne składniki to sól, kukurydza, cukier, szczypiorek, czosnek, cebula, tymianek, rozmaryn, pasternak, papryka ostra, chili i kurkuma. Czubryca zielona nadaje potrawom wyrazisty i aromatyczny smak oraz ma korzystne właściwości zdrowotne. Jest często używana do przyprawiania zup, sosów, serów i mięs w kuchni bałkańskiej i śródziemnomorskiej. Czubryca zielona to wyjątkowa przyprawa. Dzięki obecności licznych ziół, jest ona w stanie wzbogacić aromat przygotowywanych przez nas potraw. Ponadto, wprowadzenie jej do zrównoważonej diety oraz aktywnego stylu życia może sprzyjać poprawie naszego zdrowia oraz samopoczucia. Dlatego też, już dziś warto wprowadzić czubrycę zieloną do swojego jadłospisu. Ze względu na jej wyjątkowy smak oraz cenne składniki, czubrycę zieloną możemy wykorzystać w naszej kuchni na wiele różnych sposobów. - bez przeszkód możemy dodawać ją do domowych past kanapkowych przygotowanych na bazie twarogu lub pieczonych warzyw; - czubrycę zieloną warto zastosować podczas przygotowywania przetworów z ogórków, na przykład ogórków kiszonych; - czubryca zielona doskonale wzbogaci smak przygotowywanych przez nas zup oraz sałatek warzywnych; - w połączeniu z oliwą z oliwek, czubryca zielona świetnie sprawdzi się w formie smacznego sosu sałatkowego; - czubrycę zieloną możemy dodawać do zapiekanek warzywnych oraz domowych soków i przecierów. skład: Sól, kukurydza, cząber, cukier, szczypiorek, czosnek, cebula, tymianek, rozmaryn, pasternak, papryka ostra, chili, kurkuma
Sklep: Zdrowie i Smak
Kminek cały [40 g] Grovitana
Przyprawy i../Przyprawy
Kminek może być stosowany w każdej diecie, szczególnie obficie w diecie wegetariańskiej. Jego owocki stanowią doskonałą przyprawę do bułek i chleba, tłustych potraw mięsnych, rybnych, zup, a także.. raków. Można go zastosować do przyprawienia warzyw kapustnych, buraków ćwikłowych, ziemniaków, a także twarogów i past serowych. Działa przeciwwzdęciowo, pobudza wydzielanie soków żołądkowych, a przy nerwicach wegetatywnych potrafi uśmierzyć bóle głowy.
Sklep: Eko-market.pl
Kora cynamonu Dalchini [50 g] Little India
Przyprawy i../Przyprawy
Ta jedna z najdawniej znanych przypraw to wysuszona kora drzewa cynamonowego, uprawianego w Azji Południowo-Wschodniej. Cynamon posiada słodkawo-korzenny, lekko piekący smak oraz charakterystyczny, intensywny zapach. Używany jest do przyprawiania potraw słodkich takich jak: zupy owocowe, kompoty, kisiele, galaretki, kremy, ciasta, twarogi, budynie, napoje mleczne. Jest niezbędnym dodatkiem do słodkich potraw z ryżu, pieczonych jabłek, piwa i wina grzanego oraz ponczu. Można go też w niewielkich ilościach używać do aromatyzowania gulaszu, baraniny, gotowanych ryb, czy szynki. Do wszelkich potraw dodawany jest zazwyczaj w końcowej fazie ich przygotowania. Stosuje się go szeroko w kuchni indyjskiej i chińskiej, gdzie jest używany do przyprawiania zarówno dań słodkich jak również pikantnych. Świeżo starty cynamon z lasek jest znacznie bardziej aromatyczny od zakupionego już sproszkowanego. Proponujemy go zastosować do ciasta marchewkowego Agaty.
Sklep: Eko-market.pl
18 ziół zamiast soli i pieprzu [80 g] Kaldysz
Przyprawy i../Przyprawy
Przyprawa nie tylko do dan wegetariańskich
Sklep: Eko-market.pl
szukaj w Kangoo przyprawa do twarogu
Sklepy zlokalizowane w miastach: Warszawa, Kraków, Łódź, Wrocław, Poznań, Gdańsk, Szczecin, Bydgoszcz, Lublin, Katowice
Szukaj w sklepach lub całym serwisie
1. Sklepy z przyprawa do twarogu
2. Szukaj na wszystkich stronach serwisu
t1=0.037, t2=0, t3=0, t4=0.012, t=0.037