urządzenie do falafel

- znaleziono 3 produkty w 1 sklepie

Urządzenie - forma do przygotowania falafela 5 cm, folia - 2847075100

19,90 zł

Urządzenie - forma do przygotowania falafela 5 cm, folia Al Hendi, Syria

Akcesoria kuchenne

Narzędzie kuchenne używane w kuchni arabskiej do przygotowywania falafela - kotlecików z cieciorki z dodatkami. Foremka z mechanizmem sprężynowym + łopatka do nakładania masy bardzo usprawniają przygotowanie kotlecików falafel. Urządzenie gwarantuje jednakowy kształt i wielkość falafeli co wpływa na równomierne smażenie i estetykę podawanej potrawy. Średnica gotowego falafelka z tego urządzenia to ok. 5 cm Materiał: metal + elementy z tworzywa zapakowane w opakowanie foliowe. Poleca się myć ręcznie. Przed użyciem foremki sparzyć urządzenie w gorącej i wymyć z detergentem.    Instrukcja użycia: Generalnie w tym urządzeniu chodzi o odciągnięcie dźwigienki w dół, włożenie w powstałą foremkę falafelowej mieszanki, wygładzenie wierzchu łopatką i puszczenie dźwigienki co powoduje wypchnięcie gotowego falafelowego kotlecika do wrzącego oleju. Czasem jak się nie chce odkleić można sobie łopatką pomóc. Zanurzenie formy w gorącym oleju pomaga zapobiegać przyklejaniu. Mniej więcej tak: (dziurka w falafelku zrobiona palcem to opcja jest).  https://www.youtube.com/watch?v=gKBp2vT8vRo A dla uśmiechu proszę spojrzeć jak to robią mistrzowie - http://www.youtube.com/watch?v=PQgrdkGSIls Trudno wzrokiem nadążyć, a co dopiero naśladować ;)

Sklep: Arabskie.pl

Urządzenie - forma do przygotowania falafela 5 cm, kartonik - 2827760712

23,90 zł

Urządzenie - forma do przygotowania falafela 5 cm, kartonik Al Hendi, Syria

Akcesoria kuchenne

Narzędzie kuchenne używane w kuchni arabskiej do przygotowywania falafela - kotlecików z cieciorki z dodatkami. Foremka z mechanizmem sprężynowym + łopatka do nakładania masy bardzo usprawniają przygotowanie kotlecików falafel. Urządzenie gwarantuje jednakowy kształt i wielkość falafeli co wpływa na równomierne smażenie i estetykę podawanej potrawy. Średnica gotowego falafelka z tego urządzenia to ok. 5 cm Materiał: metal + elementy z tworzywa zapakowane w kartonik. Poleca się myć ręcznie. Przed użyciem foremki sparzyć urządzenie w gorącej i wymyć z detergentem.    Instrukcja użycia: Generalnie w tym urządzeniu chodzi o odciągnięcie dźwigienki w dół, włożenie w powstałą foremkę falafelowej mieszanki, wygładzenie wierzchu łopatką i puszczenie dźwigienki co powoduje wypchnięcie gotowego falafelowego kotlecika do wrzącego oleju. Czasem jak się nie chce odkleić można sobie łopatką pomóc. Zanurzenie formy w gorącym oleju pomaga zapobiegać przyklejaniu. Mniej więcej tak: (dziurka w falafelku zrobiona palcem to opcja jest).  https://www.youtube.com/watch?v=gKBp2vT8vRo A dla uśmiechu proszę spojrzeć jak to robią mistrzowie - http://www.youtube.com/watch?v=PQgrdkGSIls Trudno wzrokiem nadążyć, a co dopiero naśladować ;)

Sklep: Arabskie.pl

>PRZEPIS - 2827760874

0,01 zł

>PRZEPIS Arabskie smaki i aromaty

Przepisy kuchni arabskiej

Falafel. Pyszne kotleciki z cieciorki Falafel jest bazą dania głównego, przekąską, dodatkiem do kanapki. Zwykle jest przygotowany z ciecierzycy, ale równie smaczny jest z bobu łuskanego czy bobiku. Kotleciki falafelowe zajadamy z ogórkiem, pomidorem, sałatą, kiszonkami. Dodatkiem niezbędnym do falafela jestsos tahini - doskonały sos przygotowany z pasty sezamowej i jogurtu z przyprawami. Na Biskim Wschodzie falafel jest jednym z najpopularniejszych dań. 500 g suszonej ciecierzycy pęczek zielonej pietruszki 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku 3 łyżki przyprawy do falafela  (składnikiem przyprawy jest kolendra, kumin, pieprz, ziele angielskie, cynamon, goździki, imbir, gałka muszkatałowa, mahlab) łyżka soli łyżeczka sody kilka łyżek wody olej do smażenia Cieciorkę namoczyć na noc. Cebulę, czosnek i odsączoną cieciorkę porcjami zmielić a malakserze. Zmielone porcje przełożyć do miski, dodać posiekaną pietruszkę, przyprawy. Składniki wymieszać na jednolitą masę, która lepi się nieco. Jeśli masa jest zbyt sucha dodać kilka łyżek wody. Odstawić na 1-2 godziny. Za pomocą urządzenia do formowania* kotlecików falafelowych formować falafele i wrzucać bezpośrednio na rozgrzany olej. Smażyć po obu stronach. Zajadać z sałatą, ogórkami, pomidorami i sosem tahini z dodatkiem ulubionego pieczywa.    

Sklep: Arabskie.pl

Sklepy zlokalizowane w miastach: Warszawa, Kraków, Łódź, Wrocław, Poznań, Gdańsk, Szczecin, Bydgoszcz, Lublin, Katowice

Szukaj w sklepach lub całym serwisie

1. Sklepy z urządzenie do falafel

2. Szukaj na wszystkich stronach serwisu

t1=0.016, t2=0, t3=0, t4=0, t=0.016

Dla sprzedawców

copyright © 2005-2017 Sklepy24.pl  |  made by Internet Software House DOTCOM RIVER