zatar

- znaleziono 17 produktów w 6 sklepach

ZATAR 50g - 2832871432

1,99 zł

ZATAR 50g

Delikatesy / Przyprawy i zioła / Mieszanki przyprawowe

Dalekowchodnia mieszanka przypraw....

Sklep: Przyprawowo.pl

Zatar (Zaatar) , 75g - 2827760782

5,90 zł

Zatar (Zaatar) , 75g Doganay, Niemcy

Przyprawy sypkie

Zaatar, 75g Zaatar - mieszanka śniadaniowa składająca się z tymianku, sumaku, kuminu, sezamu i soli.

Sklep: Arabskie.pl

Zatar (Zaatar) Al Salam, 1000 gr - 2827761012

35,90 zł

Zatar (Zaatar) Al Salam, 1000 gr Al Salam Mills, Jordania

Przyprawy sypkie

Zatar (Zaatar) Al Salam, 1000 gr Mieszkanka na bazie tymianku z dodatkiem prażonego sezamu, prażonej pszenicy, oleju słonecznikowego, sumaku, soli. Zaatar w tej mieszance jest doskonały do bezpośredniego spożycia, np. z oliwą. Przyprawa w krajach arabskich dodawana do wielu potraw. Przysmak arabskich dzieci. Opakowanie folia 500 g

Sklep: Arabskie.pl

Zatar (Zaatar) Halabi, receptura syryjska, 454 g - 2827761060

19,90 zł

Zatar (Zaatar) Halabi, receptura syryjska, 454 g Tabarakah s.a.r.l. Liban

Przyprawy sypkie

Zatar (Zaatar) Halabi, receptura syryjska, 454 g Bogata mieszkanka na sposób syryjski z Aleppo. Przyprawa w krajach arabskich dodawana do wielu potraw, ale używana również jako dodatek do pieczywa arabskiego (np. z oliwą lub masłem). Przysmak arabskich dzieci. Skład: Tymianek, kolendra, przyprawy, anyż, koper włoski, sumak, sezam, orzechy, ziarna słonecznika, sól Opakowanie 454 g

Sklep: Arabskie.pl

Zatar (Zaatar) Abido, 500 gr - 2827760762

19,90 zł

Zatar (Zaatar) Abido, 500 gr Abido, Liban

Przyprawy sypkie

Zatar (Zaatar) 500 g Przyprawa w krajach arabskich dodawana do wielu potraw ale używana również jako dodatek do pieczywa arabskiego (np. z oliwą lub masłem). Mieszkanka ziołowa na bazie tymianku z dodatkiem sezamu, soli i kwasku cytryny. Przysmak arabskich dzieci. Opakowanie foliowe 500 g

Sklep: Arabskie.pl

Zatar (Zaatar) Al Salam, 500 gr - 2827760830

17,90 zł

Zatar (Zaatar) Al Salam, 500 gr Al Salam Mills, Jordania

Przyprawy sypkie

Zatar (Zaatar) Al Salam, 500 gr Mieszkanka na bazie tymianku z dodatkiem prażonego sezamu, prażonej przenicy, oleju słonecznikowego, sumaku, soli. Zaatar w tej mieszance jest doskonały do bezpośredniego spożycia, np. z oliwą. Przyprawa w krajach arabskich dodawana do wielu potraw. Przysmak arabskich dzieci.  Opakowanie folia 500 g

Sklep: Arabskie.pl

Zatar (Zaatar) Nabulsi, receptura palestyńska, 454 g - 2827761153

19,90 zł

Zatar (Zaatar) Nabulsi, receptura palestyńska, 454 g Tabarakah s.a.r.l. Liban

Przyprawy sypkie

Zatar (Zaatar) Nabulsi, receptura palestyńska, 454 g  Mieszkanka ziół na sposób palestyński. Przyprawa w krajach arabskich dodawana do wielu potraw, ale używana również jako dodatek do pieczywa arabskiego (np. z oliwą lub masłem). Przysmak arabskich dzieci. Skład: Tymianek, sumak, sezam, palona pszenica, sól Opakowanie 454 g Wartości odżywcze dla porcji 4 g energia - 12 kcal węglowodany 3 g witamina A - 3%* Witamina C - 4% Wapń - 8% Żelazo - 29% * dziennego zapotrzebowania przy diecie 2000 kcal

Sklep: Arabskie.pl

Opowiadania drewnianego stołu. 125 przepisów, jak sprawić przyjemność sobie i bliskim - Monika Walecka - 2841352330

50,34 zł

Opowiadania drewnianego stołu. 125 przepisów, jak sprawić przyjemność sobie i bliskim - Monika Walecka

Książki & Multimedia > Książki

Opis - Gotuj, eksperymentuj i rozkoszuj się jedzeniem! Stary, drewniany stół - miejsce rodzinnych i przyjacielskich spotkań, gorących dyskusji, serdecznych toastów i wspaniałych przyjęć. Miejsce, przy którym kolejne pokolenia wspólnie biesiadują i rozkoszują się zarówno pysznym jedzeniem, jak i ciepłem domowego ogniska. Miejsce magiczne, zarezerwowane tylko dla najbliższych, którym chcesz sprawić przyjemność. Na takim stole nie wypada położyć byle czego. On zasługuje na coś więcej: na potrawy przygotowane z uczuciem, fascynacją, odrobiną kuchennej alchemii. Na jedzenie, w które tchniesz nieco swojej własnej fantazji. W Twoje ręce trafiła właśnie książka, w której znajdziesz najróżniejsze przepisy na przepyszne dania na każdą porę dnia i roku, wymyślone i sprawdzone przez niezwykłą kucharkę. Znajdziesz wśród nich i pożywne, szybkie potrawy, i prawdziwe kulinarne dzieła sztuki. Ty też możesz je wyczarować w swojej kuchni i podać na stół. Zachwyć rodzinę, przyjaciół, a także samego siebie! Śniadaniowa sałatka z idealnym jajkiem Jajka włóż do garnka i zalej zimną wodą. Postaw na gazie i gotuj na dużym ogniu. Kiedy woda zawrze, zmniejsz ogień na średni i kontynuuj gotowanie przez 5 minut (z zegarkiem w ręku!). Ugotowane jajka wyjmij z wrzątku i ostudź pod zimną, bieżącą wodą. Obierz ze skorupek, przekrój na pół i ułóż na liściach rukoli i plastrach awokado. Połówki jajek posyp komosą ryżową, prażonym słonecznikiem, solą i zatarem, skrop oliwą. Dobra rada: Uwaga - ja kupuję jajka w rozmiarze L. Jeżeli będziesz używać mniejszych jajek, możesz skończyć gotowanie o 1 minutę wcześniej. Składniki (2 porcje):

Sklep: InBook.pl

Opowiadania drewnianego stołu - 2851120297

62,10 zł

Opowiadania drewnianego stołu ebookpoint

Książki kucharskiePotrawy. Napoje. Żywność

Gotuj, eksperymentuj i rozkoszuj się jedzeniem! Stary, drewniany stół

Sklep: Booknet.net.pl

Türkische Küche - 2826630871

65,96 zł

Türkische Küche Books on Demand

Książki / Literatura obcojęzyczna

Quelle: Wikipedia. Seiten: 31. Kapitel: Döner, Lokum, Weinbau in der Türkei, Pastirma, Halva, Kohlroulade, Gewürzsumach, Haci Bekir, Mezes, Raki, Boza, Hummus, Mousakas, Köfte, Kasar, Imam bayildi, Sucuk, Manti, Güllaç, Tarhana, Zatar, Lahmacun, Ayran, Loukoumades, Gözleme, Yufka, Börek, Kaschkawal, Simit, Bulgur, Asure, Sis Kebap, Kokoreç, Sahlep, Pogatschen, Cacik, Sigara böregi, Paprikamark, Rosenkonfitüre, Torshi, Salgam, Galaktoboureko, Tavuk Gögsü, Leblebi, Iskender Kebap, Kadaifi, Adana Kebap, Menemen, Sac, Su Muhallebisi, Saç Kavurma, Kadayif, Pul Biber, Tantuni. Auszug: Die türkische Küche hat eine lange Geschichte und stellt eine Weiterentwicklung der ursprünglichen nomadischen Kochtradition der Turkvölker durch Vermischung mit der indischen, persischen, islamisch-arabischen Küche sowie den Kochtraditionen der Völker des Mittelmeerraumes und des Kaukasus, wie zum Beispiel der armenischen und/oder aramäischen Küche dar. Diese Vielfalt der Einflüsse entwickelte sich durch die Jahrhunderte besonders unter der Prägung der osmanischen Kultur und Lebensweise zur heutigen charakteristischen türkischen Küche. Wie im gesamten islamischen Raum hält auch in der Türkei die Mehrheit der muslimischen Bevölkerung die Speisevorschriften des Islam von haram (verboten) und halal (erlaubt) ein. Das Schächten wird beachtet. CacikWie in vielen durch die Kultur des Osmanischen Reiches geprägten Küchen, schätzt man in der Türkei zu Getränken oder vor der Hauptspeise gereichte Appetithäppchen , die hier Meze heißen. Dabei unterscheidet man zwischen warmen und kalten Meze. Zu den kalten Meze gehören verschiedene Cremes, die vorrangig aus Joghurt hergestellt werden und daher eine leichte Konsistenz haben. Dabei findet vor allem Süzme Yogurt Verwendung, dem durch das Abtropfen in einem Sieb (süzme) oder einem Baumwolltuch Wasser entzogen wurde und der dadurch fester, cremiger, aber mit einem Fettanteil von 10 Prozent auch reichhaltiger ist. Ganz viele Gerichte in Olivenöl, Zeytinyagli Meze genannt, gehören zu den kalten Meze. Beispiele für kalten Meze sind: Beispiele für warme Meze sind: Die türkische Küche zeichnet sich durch eine Auswahl an gesunden und schmackhaften Vorspeisen aus, die ein Hauptgericht ersetzen können. Zu den Vorspeisen wird frisches Brot, wahlweise Pide oder Weißbrot, gereicht. Lahmacun mit BeilagenDie türkische Küche bietet eine Vielzahl an Backwaren, oft noch aus dem Steinbackofen. Ob im Restaurant oder zuhause, eine Mahlzeit, zu der kein Brot gereicht wird, ist undenkbar. Iskender Kebap Imbissvariante des Döner Kebaps Adana Kebap mi

Sklep: Libristo.pl

Arabische Küche - 2826675149

63,38 zł

Arabische Küche Books on Demand

Książki / Literatura obcojęzyczna

Quelle: Wikipedia. Seiten: 27. Kapitel: Tunesische Küche, Rosenwasser, Baklava, Couscous, Pilaw, Falafel, Orientalische Küche, Irakische Küche, Halva, Mittelmeerküche, Hummus, Mousakas, Arak, Harissa, Ras el-Hanout, Tajine, Libanesische Küche, Zatar, Nordafrikanische Küche, Lahmacun, Ful, Schawarma, Kibbeh, Hawaij, Laban, Tahina, Qâlat daqqa, Mezze, Sis Kebap, Kibbe Nayé, Chubz, Laxoox, Makroud, Tharid, Merguez, Chermoula, Rosenkonfitüre, Taguella, Harira, Brik-Teig, Taboulé, Baharat, Kabsa, Lablabi, Kuschari, Om Ali, S-chug, Knafeh, Mutabbal, Baba Ghanoush, Fatousch, Mahlab, Warak Enab, Boukha, Thibarine, Dschallab. Auszug: Mit Arabische Küche bezeichnet man die Küchen der zur Arabischen Halbinsel gehörenden Länder, aber auch die Küchen der gesamten Region, die als Naher Osten und teilweise auch als Orient bezeichnet wird. Ihr Einfluss ist auch in den islamischen Ländern Nordafrikas erkennbar. Mit dem in Kochbüchern häufig verwendeten Begriff Orientküche meint man jedoch meist auch die Persische Küche und die Türkische Küche, die über je eigenständige Küchentraditionen verfügen. Obwohl sich die Länderküchen des Nahen Ostens durchaus unterscheiden, gibt es zahlreiche Gemeinsamkeiten, die die Arabische Küche kennzeichnen. Zu den Grundnahrungsmitteln gehören Hülsenfrüchte wie Linsen und Bohnen, die häufig zu Pasten verarbeitet und vielfältig in der Küche verwendet werden. Eine bekannte Bohnensuppe im Maghreb heißt baisar. Falafel sind frittierte Klopse aus pürierten Bohnen oder Kichererbsen. Milch wird selten pur getrunken ein großer Teil der Bevölkerung der arabischen Region ist laktoseintolerant , sondern meist zu Joghurt oder Kajmak verarbeitet, teilweise auch zu Ghee und zu Käse. Lammfleisch ist entweder als Kebab zubereitet oder gekocht die in der arabischen Welt am häufigsten gegessene Fleischsorte. Alle Teile des Lamms finden Verwendung einschließlich Innereien, Kopf und Füßen. Für das Gericht khouzi backt man ein ganzes Lamm, das man mit Hühnerfleisch, Eiern und Reis gefüllt und mit Safran und Zwiebeln gewürzt im Ganzen auf einem Reisbett serviert. Als beliebte Nahrungsmittel gelten Hühner, in Ägypten und Nordafrika daneben gelegentlich Tauben. Schweinefleisch unterliegt im Islam dem Tabu und wird von Muslimen nicht und auch von den Christen der Region nur selten genossen. In den Küstenregionen spielt Fisch eine wichtige Rolle. Fleischgerichten verleiht man häufig durch den Zusatz von Zitronen, Joghurt, Essig, Tamarinden, Granatapfelsaft oder Sumak eine säuerliche Geschmacksnote. Baharat, eine Gewürzmischung, findet oft für Fleischgerichte Verwendung. Die meisten Gemüsesort

Sklep: Libristo.pl

Za'atar - 2841427903

160,88 zł

Za'atar Betascript Publishing

Książki / Literatura obcojęzyczna

Please note that the content of this book primarily consists of articles available from Wikipedia or other free sources online. Za'atar (Arabic: , also romanized zaatar, za'tar, zatar, zatr, zahatar or satar) is a generic name for a family of related Middle Eastern herbs from the genera Origanum (Oregano), Calamintha (Basil), Thymus vulgaris (Thyme ) and Satureja (Savory). It is also the name for a condiment made from the dried herb(s), mixed together with sesame seeds, and often salt, as well as other spices. Used in Arab cuisine since medieval times, both the herb and spice mixture are popular throughout the Middle East and Levant. Written history lacks an early definitive reference to za'atar as a spice mixture, though unidentified terms in the Yale Babylonian Collection may be references to spice blends.

Sklep: Libristo.pl

Special Herbs 1 & 2 - 2839562637

87,49 zł

Special Herbs 1 & 2 SMD RECORDS

Muzyka>Hip-hop / Rap

1. Volume One 2. Saffron 3. Arrow Root 4. Zatar 5. Fenugreek 6. Sumac Berries 7. Coriander 8. Shallots 9. Charnsuka 10. Monosodium Glutimate 11. Volume Two 12. Red No. 40 13. Nettle Leaves 14. Mullein 15. Mugwort 16. All Spice 17. Lovage 18. Eucalyptus 19. Myrrh

Sklep: Gigant.pl

Tymianek dziki, 20 g - 2827760825

4,50 zł

Tymianek dziki, 20 g Doganay, Niemcy

Przyprawy sypkie

Tymianek (arab. zatar), 20 g Przyprawa o silnym aromacie. Wykorzystywana do drobiu, owoców morza, jagnięciny, dziczyzny, warzyw, aromatyzowania oliwy, zup, sosów, ziemniaków.  Skład: dziki tymianek. Opakowanie: torebka foliowa.

Sklep: Arabskie.pl

Special Herbs 1 & 2 - 2847174180

89,99 zł

Special Herbs 1 & 2 SMD RECORDS

Muzyka>Hip-hop / Rap

1. Volume One 2. Saffron 3. Arrow Root 4. Zatar 5. Fenugreek 6. Sumac Berries 7. Coriander 8. Shallots 9. Charnsuka 10. Monosodium Glutimate 11. Volume Two 12. Red No. 40 13. Nettle Leaves 14. Mullein 15. Mugwort 16. All Spice 17. Lovage 18. Eucalyptus 19. Myrrh

Sklep: Gigant.pl

szukaj w Kangoo zatar

Sklepy zlokalizowane w miastach: Warszawa, Kraków, Łódź, Wrocław, Poznań, Gdańsk, Szczecin, Bydgoszcz, Lublin, Katowice

Szukaj w sklepach lub całym serwisie

1. Sklepy z zatar

2. Szukaj na wszystkich stronach serwisu

t1=0.068, t2=0, t3=0, t4=0.023, t=0.068

Dla sprzedawców

copyright © 2005-2017 Sklepy24.pl  |  made by Internet Software House DOTCOM RIVER