Opony i felgi do wszystych typów aut.
Sklep Baloon.pl

Kontakt

tel. 71 783 93 85
Wrocław

Popularne produkty

Rekomendcja klientów

Monitorowana jakość obsługi

  • opinie pozytywne: 1
  • opinie neutralne: 0
  • opinie negatywne: 11
Podsumowanie

Baloon.pl > Opinie klientów

Sklep Baloon.pl - monitorowana jakość obsługi

  0% - kontakt i obsługa

  0% - terminowość realizacji zamówienia

  0% - zgodność towaru z ofertą

Sklep jest monitorowany od 01.03.2005r i posiada 12 opinii klientów w tym 9% pozytywnych.

Wystaw opinię

dkris nie poleca Baloon.pl opinia nr 232069 z 19.07.2013

Zakupiłem w tym sklepie kilkanaście par opon w czasie kilku lat. Zawsze wysyłka była w ciągu kilku dni, rabat 5%, byłem bardzo zadowolony z obsługi. Ostatnim razem zamówiłem 2 szt. opon i jak zwykle otrzymałem je w ciągu 2 dni, zamontowałem do samochodu i wtedy się okazało ,że opona jedna ma 30 miesięcy od daty produkcji a druga 28 miesięcy. zadzwoniłem do sklepu a tam się dowiedziałem ,że towar należało sprawdzić przy kurierze, tylko że kurier nie pozwolił rozpakować paczki. Na moją prośbę prosiłem o obniżkę ceny za otrzymane opony ze względu na wiek opon to dowiedziałem się, że nie mogą nic zrobić z ceną i nie dostanę rekompensaty finansowej. Nie polecam togo sklepu

zakupy: Dayton D320 MFS 205/60R16; lipiec 2013

plusy: cena

minusy: nie szanują stałego klienta

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

Simon84 nie poleca Baloon.pl opinia nr 221789 z 29.05.2013

Kolejny nabity w Balooon. Poziom obsługi poniżej krytyki. Sprzedają felgi, które nie pasują do modelu podanego w katalogu. Na prośbę o zwrot( mimo poparcia importera felg, który poparł moje stanowisko) umywają ręce twierdząc, że stanowisko importera ich nie interesuje. Poziom logicznego myślenia osoby obsługującej (podobno właścicielki) poraża infantylizmem. Nie bo nie, to ich motto.

zakupy: Alcar 9885; styczeń 2013

plusy: nic

minusy: chamska obsługa

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

Adam nie poleca Baloon.pl opinia nr 122597 z 09.05.2012

chciałbym was ostrzec przed zakupami opon w sklepie baloon.pl . Ok. miesiąc temu zamówiłem 4 opony, które przyjechały kurierem. Wszystko było dobrze do czasu, aż jedna (po 2 tygodniach użytkowania, ugh...) została potraktowana (celowo albo przypadkowo) 2 wkrętami. No nic, myślę, dokupię jedną oponę, a tę uszkodzoną wezmę do koła zapasowego. Najlepiej zatem zamówić tę samą pozycję w tym samym sklepie, nieprawdaż? Tak uczyniłem (na szczęscie tym razem z odbiorem osobistym) i co się okazało? Przyszła inna opona!!! Za pierwszym razem baloon.pl wysłał wcześniejszy model opony, a za drugim razem aktualny (z numerkiem 2). Reakcja kobiet w baloon.pl? To Pana wina, że Pan nie zauważył (w domyśle, że Pan nie wie na co zwrócić uwagę i jak producent każdej opony oznacza poszczególne modele) i może nam Pan skoczyć, bo opony już są założone. Podsumowując - nie polecam (choć do tej pory co najmniej kilku osobom poleciłem) zakupów w baloon.pl. A jeśli już ktoś coś u nich kupi, to dla własnego dobra (i zgodnie z sugestią kobiety z obsługi) powinien traktować ich jako potencjalnych oszustów i dokładnie spradzać, czy dostał to co zamówił.

zakupy: Opona Yokohama; maj 2012

plusy: ceny

minusy: Nie wiedzą co sprzedają i co wysyłają

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

Rafał nie poleca Baloon.pl opinia nr 90471 z 12.12.2011

Dzisiaj mija 7 dni od czasu jak otrzymali wpłatę, w międzyczasie wysłałem 3 maile z prośbą o informację co dzieje się z moim zamówieniem, całkowity brak reakcji, na stronie podane są dwa telefony, na jeden nikt nie odpowiada, przy drugim informacja że wyłączony. Brak opon i brak pieniędzy. Czekam jeszcze 3 dni do pełnych 10 i zgłaszam sprawę na policję.

zakupy: daytona 225/45/17; grudzień 2011

plusy: nic

minusy: brak kontaktu, brak towaru

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

Przemek nie poleca Baloon.pl opinia nr 87620 z 08.11.2011

Zamówiłem 8 sztuk opon 19.10.2011. Otrzymałem 4 sztuki i maila , że zamówienie zostało zrealizowane. Niestety brak 4 opon !!! Dzwonie co 2-3 dni i słysze zawsze: wyjaśnimy sprawę i oddzwonimy do pana w ciagu godziny i nic.... TŁUMACZENIE TYPU: 1. wina kuriera, 2. dostarczylismy pod zly adres, 3. zginal list przewozowy, 4. nie możemy namierzyć opon, 5. nie możemy namierzyć listu przewozowego, 6. szukamy Pana opon itp.... OPON BRAK.... KONTAKTU BRAK :(

zakupy: 8 sztuk opon pirelli i GY; listopad 2011

plusy: dobra jakość dostarczanego towaru

minusy: brak pełnej realizacji zamówienia, b. zły kontakt

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

Michał nie poleca Baloon.pl opinia nr 86867 z 25.10.2011

Witam serdecznie! Chciałbym przestrzec Was przed korzystaniem z usług tego sklepu. Opony zamówiłem u nich 28 września. Wpłaciłem pieniądze - prawie 2000 PLN. Otrzymałem maila informującego, że opony otrzymam 30 września. Opony nie dojechały. Minął tydzień - dalej nic, żadnego kontaktu. Zadzwoniłem z prośbą o wyjaśnienia. Obiecywano, że niedługo będą. Oczywiście nikt nie raczył do mnie zadzwonić. Po kilku moich telefonach okazało się, że nie mają towaru i nie zrealizują zamówienia. Mogą mi dać zamówione opony ale z innym parametrem nośności albo zwrócić pieniądze. Pieniędzy oczywiście nie zobaczyłem. Zgłosiłem reklamację do banku, ponieważ płatność była kartą. Reklamacja bez skutku - tylko informacja z banku, że pieniądze dostali i żebym sprawę skierował do organów ścigania. Dzisiaj jest 25 października, mimo licznych kontaktów z mojej strony pieniędzy nie mam. Tylko mówią, że wysyłają i oddzwonią. Jutro idę na policję. Na tę chwilę wygląda, że to zwykli złodzieje i oszuści. ODRADZAM! SZKODA NERWÓW i PIENIĘDZY.

zakupy: opony zimowe; wrzesień 2011

plusy: brak

minusy: złodzieje - nie wysłali towaru, nie zwrócili pieniędzy

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

Nairan nie poleca Baloon.pl opinia nr 85220 z 30.09.2011

Zamówiłem felgi 3 lipca. Do 30 września zamówienie nie tylko nie zostało zrealizowane, ale nawet nie została podana data realizacji. Tłumaczenia były różne - a to przerwa wakacyjna u producenta felg a to brak takowych w asortymencie (też oczywiście u producenta) itp, itd, co po moim telefonie do producenta okazało się całkowitą nieprawdą - felgi leżą w magazynie. W ciągu tych 3 miesięcy wykonałem blisko 30 telefonów do dostawcy, ale ani prośbą ani groźbą nie zdołałem zmusić ich do tej pory do realizacji zamówienia.

zakupy: felgi; lipiec 2011

plusy: brak zalet

minusy: niesłowność, oszukiwanie klienta

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

zooola nie poleca Baloon.pl opinia nr 80858 z 18.07.2011

ceny akurat tych opon były najniższe

zakupy: opony; lipiec 2011

plusy: cena

minusy: opieszałość, nie dotrzymywanie umowy,dziwne procedury,

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

Witos nie poleca Baloon.pl opinia nr 76381 z 05.05.2011

Zamówiłem opony.Czekałem ponad tydzień i na moją interwencje telefoniczną odnośnie realizacji usłyszałem że mogą wysłać jak wcześniej wpłacę pieniącze . Żałosne. Mój pierwszy i ostatni kontakt z tym sklepem. Zdecydowanie nie polecam!!!!!!

zakupy: Opony Westlake SP06; kwiecień 2011

plusy: brak

minusy: brak szacynku dla klienta

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

Witos nie poleca Baloon.pl opinia nr 76380 z 05.05.2011

Zamówiłem opony.Czekałem ponad tydzień i na moją interwencje telefoniczną odnośnie realizacji usłyszałem że mogą wysłać jak wcześniej wpłacę pieniącze . Żałosne. Mój pierwszy i ostatni kontakt z tym sklepem. Zdecydowanie nie polecam!!!!!!

zakupy: Opony Westlake SP06; kwiecień 2011

plusy: brak

minusy: brak szacynku dla klienta

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

Krzysztof nie poleca Baloon.pl opinia nr 47694 z 01.02.2010

w sklepie tym n aprzestrzeni kilku lat kupiłem z 6 kompletów opon, ceny, szybkośc wysyłki były i są godne polecenie, jednak pierwszy raz miałem okazję złożyć reklamację na opony (wada produkcyjna), i tu okazuje się że sklep ma swojego klienta w "głebokim poważaniu", mimo wysyłania pism vi mail i fax - nie reaguje; udając że nie rozumie problemu. cóż przyjdzie wytoczyć cięższe działa .....

zakupy: Fulda ecocontrol 195/65/15; sierpień 2009

plusy: ceny, szybkośc dostawy

minusy: olewanie klineta po zakupie - co jest błedem

Odpowiedź sklepu 02.02.2010

Przedstawioną opinię uważamy za krzywdzącą. 1) Natychmiast po przeprowadzeniu rozmowy telefonicznej, w której Pan Krzysztof zgłosił swoje obawy co do jakości zakupionych opon i podczas której nie udało się nam go przekonać, że reklamowana wada nie jest istotna (promieniowe wgłębienia na bokach opon, będące skutkiem zastosowanej technologii łączenia pasów kordu) uznaliśmy , że aby uspokoić Naszego Klienta musimy wysłać opony do Komisji Reklamacyjnej przy Fabryce Opon w Dębicy. (Koszty przesyłki poniósł nasz sklep.) 2 ) Komisja Reklamacyjna nie doszukała się w badanych oponach „wady produkcyjnej”, jednocześnie stwierdzając , że spełniają one wszelkie normy i są wolne od wad, uznając tym samym , że nadają się do dalszej eksploatacji. 3) Odmowną opinię biegłych wraz z informacją o możliwości zwrotnej przesyłki opon do reklamującego wysłaliśmy listem poleconym na adres Pana Krzysztofa. 4) W odpowiedzi otrzymaliśmy oświadczenie, że Pan Krzysztof kategorycznie odmawia przyjęcia opon i odstępuje od zawartej z nami umowy zakupu jako nie zgodnej z zamówieniem. 5) Oddaliliśmy roszczenie Pana Krzysztofa o czym został poinformowany listem poleconym. Uważamy, że dostarczyliśmy towar zgodny ze szczegółową specyfikacją w zamówieniu, wolny od wad i w pełni wartościowy. Z poważaniem Romek Kuciński Baloon Sp. z o.o.

Odpowiedź Krzysztof 02.02.2010

jest niezmiernie przykrym, doświadczać że sklep dostrzega jedynie włssny interes, a nie racje przedstawione w moim odstąpieniu od zakupu; odstąpienie od umowy umotywowałem tym że dla przeciętnego konsumenta, fakt odkształcenia opony nie jest naturalną cechą opony, szczzególnie że użytkownik nie będąc specjalistą, będąc np w trakcie długiej podrózy ma prawo mieć możliwość czy opona jest odkształcona wskótej jej "naturalnej urody" czy też jest mechnicznie uszkodzona i stanowi zagrożenie dla dalszej jazdy. W świetle powyższego, nie wyobrażam sobie dalszej eksploatacji takich opon, w końcu były kupione jako produkt nowy a nie z recyklingu. Panie Romku, zapewniem Pana że warto spojrzeć przez pryzmaty dobrze rozumianego interesu klienta, bo on jest Pana wartością najwyższą. Państwa pisma przytaczanego w Pkt 5 odpowiedzi dotąd nie otrzymałem, a nawet gdybym otrzymał, to tak jak pisałem Państwu wczesniej: "towar w momencie sprzedaży, nie był reklamowany, opisywany że wybrzuszenia mogą się pojawić i jest to naturalną cechą produktu" W moim odczuciu opony te, są produktem niebezpiecznym, i żadna z Państwa odpowiedzi nie pozbawiła mnie dotąd tego wrażenia. Jeśli będę poszukiwał w przyszłości opon które dostarczą mi wrażeń ekstremalnych - kupię chińskie, znacznie tańsze, bez oczekiwań przyzwoitej obsługi posprzedażnej. Prosze zapamiętać: jeden zadowolony klient to trzech potencjalnych kolejnych; jeden niezadowolony to kilkunastu potencjalnych - zrażonych.

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

git rekomenduje Baloon.pl opinia nr 7492 z 03.08.2007

ogólnie jestem bardzo zadowolony z transakcji. Najszybsza obsługa sposród sklapów internetowych z których do tej pory lorzystałem. błyskaiwczna wysyłka, bardzo dobra cena (przejrzałem kilkanaście, jeżeli nie kilkadziesiat innych ofert w necie, i ta okazała się najlepsza). UWAGA: miłym zaskoczeniem 5% rabat, którego nawet sie nie spodziewałem. Polecam.

zakupy: opona Pirelli P 6000; marzec 2007

plusy: cena, kontakt, obsługa, wysyłka

minusy: brak

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     
Dla sprzedawców

copyright © 2005-2019 Sklepy24.pl  |  made by Internet Software House DOTCOM RIVER