Sprzęt fotograficzny.
Sklep JabbaFoto.pl

Kontakt

tel. 605 203 184
Warszawa

Popularne produkty

Rekomendcja klientów

Monitorowana jakość obsługi

  • opinie pozytywne: 7
  • opinie neutralne: 1
  • opinie negatywne: 4
Podsumowanie

JabbaFoto.pl > Opinie klientów

Sklep JabbaFoto.pl - monitorowana jakość obsługi

  0% - kontakt i obsługa

  0% - terminowość realizacji zamówienia

  0% - zgodność towaru z ofertą

Sklep jest monitorowany od 26.01.2009r i posiada 12 opinii klientów w tym 59% pozytywnych.

Wystaw opinię

Iwona nie poleca JabbaFoto.pl opinia nr 309953 z 09.09.2014

Totalny chaos! Sklep sprzedaje towar, którego nie posiada na stanie. Sprzęt miał zostać sprowadzony dla mnie od dystrybutora. Nie zostałam powiadomiona o fakcie, że jednak nie ma takiej możliwości. Gdyby nie telefon z mojej strony mogłabym tak czekać w nieskończoność. Potem zapomniano do mnie wysłać drugą część zamówienia, potem znów zapomniano zwrocić pieniądze za część niezrealizowaną. O wszystko musiałam się upominać dodatkowymi telefonami lub mailami. Kiedy sytuacja zaczęła się robić niezręczna dla właściciela sklepu nieuprzejmie poinformował mnie, ze nie życzy sobie kontaktu telefonicznego i mam się kontaktować wyłącznie mailowo ze sklepem. Cała transakcja trwała 2 miesiące!

zakupy: sprzęt fotograficzny; lipiec 2014

plusy: atrakcyjne ceny

minusy: brak dostępności towaru, brak kontaktu ze strony sklepu

Odpowiedź sklepu 09.09.2014

Klient nie zastosował się do regulaminu sklepu oraz instrukcji otrzymanych w mailu potwierdzającym transakcję co wpłynęło na późniejsze problemy z realizacją transakcji oraz zamieszaniem ze zwrotem należności.

Odpowiedź Iwona 09.09.2014

Sklep opiera swoją obronę na fakcie, że najpierw dokonałam płatności zgodnie z instrukcjami podanymi na stronie (!), a potem dopiero weszłam w szkrzynkę i odczytałam wiadomość o konieczności potwierdzania dostępności towaru. Dlaczego więc sklep nie zawarł takiej informacji na stronie bezpośrednio przed kartą płatności w sposób jasny i czytelny? Jeśli system przekierowuje mnie po zakupie bezpośrednio do płatności to wnioskuję, że mogę tej płatności dokonać. I to co sklep przytacza wyżej to jedynie pierwszy tydzień transakcji. W czasie kolejnych ośmiu tygodni to sklep proponował mi oczekiwanie na zamówienie towaru i nie informował o tym, że to nie nastąpi. Co się tyczy zwrotu pieniędzy to zarzut nie dotyczy tego, że nie odbyło się to natychamist, jednak zwrot 4 września, podczas gdy zakup został dokonany 4 lipca to chyba jednak za długo?

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

adam rekomenduje JabbaFoto.pl opinia nr 133869 z 21.06.2012

jak narazie malo gdzie spotkalem sie z taka mila i wyczerpujaca obsluga sklepu , na pytania odpowiadaja szybko i wyczerpujaca , do tego towar wyslany dociera w zasadzie jak dla mnie bardzo szybko a pozatym jakosc bardzo dobra jak rowniez i cena .

zakupy: akumulator z ladowarka; czerwiec 2012

plusy: szybka i dobrze informujaca obsluga

minusy: brak

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

DJ nie poleca JabbaFoto.pl opinia nr 123605 z 13.05.2012

9 kwietnia zamówiłem w jabbafoto zestaw 3 filtrów połówkowych ND Hitech, pierścienie i uchwyty typu P na 55 i 67 mm i dekielek Cokina (oryginalny). Po czterech dniach czekania zadzwoniłem z pytaniem, co z moim zamówieniem. Okazało się, że nie ma oryginalnego uchwytu Cokina na 3 filtry, jest tańszy o 36 zł zamiennik. Zgodziłem się na zamianę i zwrot nadpłaty. Minęło kolejne 4 dni i nic. 17 kwietnia napisałem do nich z prośbą o informację o zamówieniu. Tym razem rzeczywiście wysłali. Po rozpakowaniu przesyłki okazało się, że zamiast oryginalnego dekielka Cokina jest używany zamiennik, zamiennik uchwytu nie nadaje się do niczego, a najgorsze, że jeden filtrów ma na całej powierzchni mazy (to akurat nie wina sklepu). Telefonicznie ustaliłem ze sklepem, że wyślę im ten wadliwy filtr i dekielek. Sklep odebrał przesyłkę 24 kwietnia i cisza. Dopiero jak zadzwoniłem, to udało mi się dowiedzieć, że filtr odeślą do dystrybutora. Minęły dwa tygodnie, sklep dalej się nie odzywa. Odczekałem dla pewności dwa dni i napisałem do nich, powołując się na ustawę o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej, że domagam się wymiany filtra i dekielka na nowe i zwrotu nadpłaty za uchwyt. Nic. Zero odpowiedzi. Skoro wychodzi na to, że w sklepie pracują niepiśmienni to zadzwoniłem. Sprzedawca oświadczył rozbrajająco, że czekają na filtr od dystrybutora. I ani słowa o dekielku i zwrocie pieniędzy. Na moje stwierdzenie, że to sklep jest stroną, nie dystrybutor odpowiedział, że filtra takiego filtra nie mają. Wniosek z tego taki, że sklep handluje wirtualnym towarem. Zdaję sobie sprawę, że trudno trzymać na stanie wszystko, co "ma się w ofercie", jednak sądząc po innych opiniach znalezionych w internecie unikanie kontaktu z klientem i problem ze zwrotem pieniędzy jest normą w przypadku jabbafoto a szeroka oferta na ich stronie służy tylko pozycjonowaniu sklepu w wyszukiwarkach. Jak długo korzystam ze sklepów internetowych, tak z takim brakiem profesjonalizmu i niekompetencją jeszcze się nie spotkałem.

zakupy: zestaw akcesoriów i filtrów Cokina; kwiecień 2012

plusy: brak

minusy: unika kontaktu z klientem i zwleka ze zwrotem nadpłaty

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

jacek nie ma zdania o JabbaFoto.pl opinia nr 104153 z 04.03.2012

Towar zamówiony, zapłacony jednak później sprzeczne informacje od różnych osób na temat dostępności. Gdyby nie moje telefony to pewnie nawet nie dowiedziałbym się że jest jakiś problem. Zrezygnowałem z zamówienia. Pieniądze zwrócone w terminie krótszym niż przewiduje regulamin sklepu.

zakupy: akcesoria do aparatu; luty 2012

plusy: nie mam zdania

minusy: brak kontaktu ze strony sklepu, brak wystawionego towaru

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

Sla rekomenduje JabbaFoto.pl opinia nr 79576 z 29.06.2011

Odpowiedzi na zapytania szybkie i rzeczowe, opakowanie wysyłkowe staranne, rozwiązanie problemów ekspresowe - bardzo wysoki poziom obsługi klienta.

zakupy: statyw, głowica, poziomnica, pokrowiec; czerwiec 2011

plusy: jakość obsługi zamówienia/klienta

minusy: nic

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

Paweł nie poleca JabbaFoto.pl opinia nr 55416 z 06.06.2010

Nie polecam tego sklepu. Zrobiłem zamówienie w sklepie 19.05.2010. Wpłaciłem pieniądze, ale okazało się, że nie wszystko co zamówiłem posiadają. W związku z tym zrezygnowałem z zamówienia. Niestety mimo kilkukrotnych ponagleń i zarzekania się sprzedawcy, że już przelewa pieniądze do tej pory(06.06.2020)zwrotu pieniędzy nie otrzymałem.

zakupy: Pokrowce na aparat; maj 2010

plusy: już nic

minusy: olewanie klienta

Odpowiedź sklepu 07.06.2010

Pretensje zgłaszać umiemy ale przeczytać regulaminu nie raczyliśmy. Jak zawsze najwięcej pretensji mają Ci, dla których regulamin w sklepie to jakieś wymyślone przez sprzedawcę pierdoły, których nie warto czytać. W regulaminie wyraźnie napisano, że prosimy o potwierdzanie dostępności towaru PRZED wykonaniem przelewu. Regulamin precyzuje również procedurę oraz czas trwania zwrotu wpłaty. Zamiast uprawiać internetowe pieniactwo może warto byłoby najpierw zapoznać się z regulaminem.

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

J. B. rekomenduje JabbaFoto.pl opinia nr 53998 z 14.05.2010

Wybrałem sklep nie znając go, tylko dlatego że mieli to, co potrzebowałem. Po zakupie jestem BARDZO zadowolony. Towar taki jaki oczekiwałem, bardzo szybko dostarczony "Siudemką". Ogólnie super.

zakupy: Statyw Benro KH-25RM; maj 2010

plusy: Niskie ceny, tani kurier, błyskawiczna dostawa.

minusy: Nie znam.

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

GCH nie poleca JabbaFoto.pl opinia nr 51879 z 12.04.2010

wybór - przypadek. nie spełnił oczekiwań w ogóle na chwile obecna czuję się oszukany. brak zwrotu pieniędzy. umowne 2 tygodnie plus prawie kolejne 2 i pomimo zapewnień zero pieniedzy zero kontaktu, chyba że wymuszony przez mnie...odradzam

zakupy: torba(nieistotne); marzec 2010

plusy: cud że wysłałi

minusy: brak zwrotu pieniedzy mimo zwrotu towaru-opóźnienie 2 tg

Odpowiedź sklepu 15.04.2010

Rzeczywiście nastąpiło opóźnienie w zwrocie wpłaty do klienta ale nieprawda jest, że klient nie otrzymał wpłaty i został oszukany. Zresztą doszliśmy już z tym klientem do porozumienia.

Odpowiedź GCH 15.04.2010

prawda było opoznienie w przelewie a nie jej brak. opinia była subiektywnie prawdziwa na chwile jej pisania, bo sklep zrobił 12 przelew który otrzymałem 13. sprawa wyjasniona, tak jak pisze sklep.

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

JoaJoa rekomenduje JabbaFoto.pl opinia nr 46654 z 12.01.2010

dobre ceny, bardzo dobry kontakt, rzetelna obsługa, fachowe zapakowanie przesyłki

zakupy: statyw Manfrotto; styczeń 2010

plusy: ceny i obsługa

minusy: nie znajduję

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

zadowolony rekomenduje JabbaFoto.pl opinia nr 34177 z 13.05.2009

Życzliwość i profesjonalizm obsługi, szybki kontakt to dla mnie najwżniejsze zaleyt sklepu. A cała reszta? Bez żadnych zastrzeżeń:) gorąco polecam

zakupy: tamron 17-50, manfrotto 488; maj 2009

plusy: fachowość i życzliwość obsługi

minusy: nie stwierdziłem

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

Mariuszmepz rekomenduje JabbaFoto.pl opinia nr 33333 z 24.04.2009

Bardzo rzeczowa obsługa, jeszcze szybsza realizacja zamówienia, towar solidnie i bezpiecznie zapakowany. Zamówiona lampa błyskowa Metza w poniedziałek, przelew tego samego dnia i we wtorek sprzecik u mnie na biurku gotowy do testowania. Jestem bardzo zadowolony i pewnie jeszcze skorzystam z oferty.

zakupy: Lampa błyskowa Metz; kwiecień 2009

plusy: Wszystko !

minusy: Żadnych

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

Jurek rekomenduje JabbaFoto.pl opinia nr 33127 z 21.04.2009

Bardzo miła obsługa, szubki kontakt, równie szybka przesylka i na dokładkę solidnie zapakowana. Serdecznie polecam. W razie potrzeb ja również będę w przyszłości korzystał z oferty JabbaFoto.

zakupy: Statyw BENRO A600EX + BH-2; kwiecień 2009

plusy: Szybkość, atrakcyjna cena, akceptowalne koszty przesyłki

minusy: Brak.

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     
Dla sprzedawców

copyright © 2005-2019 Sklepy24.pl  |  made by Internet Software House DOTCOM RIVER