Sprzęt komputerowy oraz podzespoły komputerowe.
Sklep Morele.net

Kontakt

tel. 12 418 40 25
Kraków

Popularne marki

Rekomendcja klientów

Monitorowana jakość obsługi

  • opinie pozytywne: 13
  • opinie neutralne: 0
  • opinie negatywne: 13
Podsumowanie

Morele.net > Opinie klientów

Sklep Morele.net - monitorowana jakość obsługi

  0% - kontakt i obsługa

  0% - terminowość realizacji zamówienia

  0% - zgodność towaru z ofertą

Sklep jest monitorowany od 24.09.2005r i posiada 26 opinii klientów w tym 50% pozytywnych.

Wystaw opinię

Herbert rekomenduje Morele.net opinia nr 305509 z 13.08.2014

Kupuję w morele już od dawna, zazwyczaj części komputerowe albo drobnicę. Sklep całkiem dobry, raz tylko zdarzyło mi się, że przysłali nie to co zamówiłem, ale zwrot kasy był w ciągu 2 czy 3 dni.

zakupy: laptop, mysz komputerowa, wiatrak; sierpień 2014

plusy: Szybka wysyłka, darmowy odbiór osobisty, solidność

minusy: Słaby kontakt

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

amadeo nie poleca Morele.net opinia nr 303193 z 28.07.2014

Jestem bardzo zdziwiony, że sklep Morele ma tak pozytywną opinię. Ja również korzystałem już z tego sklepu i miałem do niego zaufanie. Obecnie jestem jednak ofiarą tego sklepu. Zamówiłem omyłkowo nie ten model telewizora, ktory zamierzałem i kóry jest mi potrzebny do konkretnego zastosowania, a ponieważ zamówiłem na firmę, odmówiono mi w związku z tym wszelkich praw. Pomimo składanych kilka razy deklaracji poniesienia wszelkich dodatkowych kosztów związanych z przysłaniem telewizora o większej przekątnej ekranu efekt jest taki, że sklep Morele korzystając z mojej choroby i braku płynnego załatwiania spraw przetrzymuje trzeci miesiąć mój telewizor, moje pieniądze i nie odpisuje na ponawiane e-maile. Będą się starał przestrzec jak największą ilość osób przed błednym zakupem w nierzetelnym sklepie Morele.

zakupy: telewizor Samsung; kwiecień 2014

plusy: to, że nie wysyłają towaru i nie odpowiadają na maile

minusy: nierzetelność

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

Radek rekomenduje Morele.net opinia nr 299581 z 04.07.2014

Rekomendacja, sklep na najwyższym poziomie.

zakupy: Konsola; maj 2014

plusy: ceny

minusy: nie mam zdania

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

Solarnik rekomenduje Morele.net opinia nr 297893 z 24.06.2014

Od zawsze u nich kupuje i nigdy mnie nie zawiedli...

zakupy: TV, PC, i wiele innych; lipiec 2013

plusy: Cenki

minusy: nie mam zdania

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

revo91 nie poleca Morele.net opinia nr 290573 z 08.05.2014

Nie polecam. Kupiłem kilka rzeczy w tym sklepie, ostatnio podkładkę chłodzącą SilentiumPC Glacier NC400 BEZ KABLA ZASILAJĄCEGO USB. Nie wiem czy ktoś grzebał w pudełku żeby go wyjąć czy coś. Jeśli bym chciał oddać to na reklamację trwałoby to ponad miesiąc (wiem z poprzedniego zakupu klawiatury Natec Genesis RX88). Jeśli komuś zależy na czasie i nerwach stanowczo odradzam. Prawdopodobnie 99% sklepów internetowych jest lepszych pod każdym względem.

zakupy: Natec Genesis RX88, SilentiumPC NC400; kwiecień 2014

plusy: Nie zauważyłem

minusy: Serwis nie istnieje, sprzedają wybrakowane produkty

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

Andrzej nie poleca Morele.net opinia nr 282177 z 13.03.2014

Na mojej poczcie internetowej sklep Morele.net zaoferował mi nabycie akcesorii do laptopa.Ofertę przyjąłem.Zapłacony i odebrany zestaw SALUTION okazał się wadliwy.Reklamowałem go.Kolejny podesłany też był wadliwy i zamiast sprawdzić go przed wysłaniem na reklamację olano sprawę.W sumie cztery razy przedzierałem się przez miasto do punktu odbioru osobistego by pozostać bez niczego! Oddałem im ten chłam za darmo i zaproponowałem by handlowali marchwią bo to mniej ryzykowne zajęcie, przy braku kompetencji, niż oferowanie klientom kolejnych wadliwych produktów.

zakupy: zestaw akcesorii do laptopa ", SALUTION", ; marzec 2014

plusy: nie widzę!

minusy: brak troski o profesjonalne rozpatrzenie reklamacji!

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

Andrzej nie poleca Morele.net opinia nr 282169 z 13.03.2014

Na mojej poczcie internetowej sklep Morele.net zaoferował mi nabycie akcesorii do laptopa.Ofertę przyjąłem.Zapłacony i odebrany zestaw SALUTION okazał się wadliwy.Reklamowałem go.Kolejny podesłany też był wadliwy i zamiast sprawdzić go przed wysłaniem na reklamację olano sprawę.W sumie cztery razy przedzierałem się przez miasto do punktu odbioru osobistego by pozostać bez niczego! Oddałem im ten chłam za darmo i zaproponowałem by handlowali marchwią bo to mniej ryzykowne zajęcie, przy braku kompetencji, niż oferowanie klientom kolejnych wadliwych produktów.

zakupy: zestaw akcesorii do laptopa ", SALUTION", ; marzec 2014

plusy: nie widzę!

minusy: brak troski o profesjonalne rozpatrzenie reklamacji!

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

Krzysiek nie poleca Morele.net opinia nr 275761 z 04.02.2014

ZENADA!!! NIE POLECAM!!! Sprzedaja towar za pobraniem i kasuja za to pieniadze, zeby pozniej wyslac droga elektroniczna. Zwlekaja z realizacja zamowienia, dopiero po moich monitach cos sie ruszylo. Zamiast listu za pobraniem, dzieki ktoremu mielismy zaplacic za towar dostajemy po miesiacu list ze straszeniem sadem z nakazem natychmaiastowej zaplaty. Zero przeprosin za cala sytuacje, w ktorej sami zawinili! Calkowita niekompetencja sprzedajacych!!!

zakupy: gwarancja Toshiba; grudzień 2013

plusy: brak!

minusy: Calkowita niekompetencja pracownikow!

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

ANdrzej C nie poleca Morele.net opinia nr 207762 z 24.03.2013

Wybrałem sklep, ponieważ oferował niskie ceny i duży wybór. Słyszałem opinie, że punkty bezpośredniej sprzedaży są ok. Podobno nie jest też najgorzej w przypadku zakupu małych, tanich przedmiotów dostępnych od ręki. Niestety moje doświadczenie z morele.net było dalekie od pozytywnego. Oto moja historia... Uwaga! Opinia dotyczy centrali firmy w Krakowie, sprzedaż internetowa. Moja opinia o sklepie Morele.net zaczęła gwałtownie spadać jeszcze zanim dostałem zakupiony towar. Wysyłka przedłużana była z dnia na dzień bez podania przyczyny i trwała około 2 tygodnie. Ale to jeszcze nie tak źle. W końcu dotarła. Montaż poprawny, ale jak na mój gust, jeśli biorą za to 49 zł, mogliby dać jakąś przyzwoitą pastę termoprzewodzącą, a nie najtańszą na rynku (mój procesor mocno to odczuwa). Nie mniej jednak do tego czasu miałem jako tako neutralną opinię o sklepie. Spadła ona znacznie, gdy (po kilku godzinach pracy) zepsuł się zasilacz. Oczywiście zareklamowałem go. Chciałem, aby przysłali po towar kuriera (zgodnie z ustawą o ochronie praw konsumenta, sprzedawca pokrywa koszty przy uznaniu reklamacji), ale nic tutaj nie wywalczyłem. Odesłałem więc towar. Przez dwa tygodnie po fizycznym otrzymaniu przesyłki nie zmieniał się status zamówienia. Dopiero gdy zapytałem, dostałem informację, że reklamacja została uznana i zostanie wysłana do serwisu producenta. Przez kolejne dwa tygodnie status w systemie był: Towar Przyjęto". Gdy zapytałem po raz kolejny, ktoś się tym zainteresował i zmienili na "Wysłano do serwisu producenta". Po miesiącu cotygodniowego pytania (odpowiedzi z reguły po 2 - 4 dniach) dostałem informację, że powinienem otrzymać towar 'w piątek'. W poniedziałek zapytałem, co jest i przez tydzień nie otrzymywałem informacji. Po tym tygodniu dostałem informację, że 'w piątek powinien być'. Niestety to również nie okazało się prawdą. Wysłali towar dopiero gdy zadzwoniłem i udzieliłem im słownej nagany za takie postępowanie. Ogólnie czas reklamacji wynosił ponad 3 miesiące (Zgłoszone w grudniu, wysłane w styczniu, odebran

zakupy: Komputer styacjonarny - składany; grudzień 2012

plusy: Dobry asortyment, niskie ceny

minusy: Brak szacunku dla czasu klienta, fatalna komunikacja

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

Marek rekomenduje Morele.net opinia nr 157829 z 08.09.2012

Wybrałem ten sklep, ponieważ na innych się zawiodłem. Zakupiłem dość dużo sprzętu i jestem z niego zadowolony. Wszystko odbyło się tak jak było deklarowane. Zamówiłem towar, zapłaciłem, na stronie pojawiła się prawdopodobna data zrealizowania zamówienia, która później okazała się prawidłowa. Następnego dnia popołudniu wszystko było do odbioru w punkcie odbioru osobistego. W sklepie tym każdy produkt ma swojego opiekuna, kiedy pytałem o produkt mnie interesujący to otrzymałem szybką i rzetelną odpowiedź. Jednak nie mogę powiedzieć, że tak jest zawsze, ponieważ tych osób jest dużo. Towar który zakupiłem to: obudowa, zasilacz, płyta główna, RAM, HDD, procesor i napęd DVD, wszystkie produkty wyglądały tak jak w opisie na stronie i wszystkie przyszły do punktu jednego dnia, żadnego nie brakowało.

zakupy: komputer PC - części, joystick; luty 2012

plusy: ceny, czas realizacji, obsługa klienta

minusy: nie odnotowałem

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

aspiuss nie poleca Morele.net opinia nr 94764 z 01.02.2012

Zamówiłem kilka komponentów komputera, między innymi pamięć pamięć G.Skill F3-12800CL8D-8GBXM (283zł). Towar zamówiłem z odbiorem osobistym w netpunkcie w Szczecinie. Przed odebraniem towaru dowiedziałem się, że pamięci przyszły nie te, które zamawiałem tylko G.Skill F3-12800CL9D-8GBXM (CL9 - czyli większy czas dostępu). Zależało mi na szybkim odebraniu towaru więc postanowiłem kupić te pamięci. W netpunkcie miła Pani powiedziała że cena tych innych pamięci to 265zł. Na to ja, że jest to trochę wysoka cena i że na stronie są one tańsze. Miła Pani sprawdziła i oznajmiła mi że nie ma ich na stronie morle w tej chwili a cenę podają jej z centrali i wynosi 265zł. Ze świadomością przepłacenia zdecydowałem się na te pamięci. W domu sprawdzam ceny w internecie, wahają się od 203-230zł, a na stronie morele 205zł. Dodatkowo Pan w netpnkcie nie potrafił na paragonie zmienić modelu pamięci, dostałem do tego nieprawidłowego paragonu kartę gwarancyjną z wyszczególnionym modelem pamięci. Uważam się oszukany, a sklep wykorzystał to że zależało mi na komputerze jak najszybciej, potrzebny mi do roboty. Nieładnie morele.

zakupy: podzespoły komputera; luty 2012

plusy: ceny

minusy: ceny

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

AveJA nie poleca Morele.net opinia nr 87023 z 27.10.2011

Jeżeli chodzi o dostawe zamówienia nie wiem towar odebrałem sam w n-punkcie ale gdzy zasilacz się zapsuł odwiozłem go do serwisu mino podan miesiąc (maksymalny czas naprawy lub wymiany ponoć 14 dni) a ja wciąż go nie mam najgorsze jest to że na temat że przez ten miesią poproszony zostałem o dowuz 4 kabli będących czescia okablowania zasilacza a gdy odawałem pc były tam wszystkie kable jakie posiadałem.Dlaczego są one potrzebne nie mogę się od nich dowiedzieć i tak oto minoł miesiąc a ja stoje w martwym punkcie !!!

zakupy: Zasilacz; listopad 2010

plusy: dobrze zrobiona strona internetowa

minusy: brak kontaktu i wywiązania się z umowy

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

agnieszka rekomenduje Morele.net opinia nr 81792 z 02.08.2011

Wybrałam ten sklep ze względu na niskie ceny i spełnił on moje oczekiwania.

zakupy: Brother tusz LC-985BKBP2 Duo Pack.; lipiec 2011

plusy: Dobry dostawca do Paczkomatów, niskie ceny, dobrajakość

minusy: Mały wybór towarów

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

Anna rekomenduje Morele.net opinia nr 63976 z 02.11.2010

Spełnił oczekiwania, jest tani, odbiór osobisty bez problemów :)

zakupy: klawiatura i mysz bezprzewodowa; sierpień 2010

plusy: niskie ceny!

minusy: brak

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

DAREK nie poleca Morele.net opinia nr 42649 z 30.10.2009

JEST BARDZO TRUDNY KONTAKT TELEFONICZNY I TRZECI RAZ PRZEKŁADANA DOSTAWA TOWARU A REKLAMA JEST DOSTAWA 3-5 DNI -KPINA!!!!NIKOMU NIE POLECĘ WPROST PRZECIWNI ZROBIĘ SUPER ANTYREKLAMĘ ,

zakupy: LODÓWKA, EKSPRES, PRALKA, OKAP, PIEKARNIK, M; październik 2009

plusy: TYLKO CENA

minusy: KONTAKT,RZETELNOŚĆ,TERMINOWOŚĆ JAK W PRL

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

Mariusz nie poleca Morele.net opinia nr 38054 z 21.07.2009

Towar Reklamuję już ponad dwa miesiące. Płyta główna pracuje niestabilnie, resetuje komputer, zawiesza system. Trzy reklamacje i za każdym razem inna diagnoza: 1.złe sterowniki, 2.uszkodzona karta graficzna, 3.PŁYTA GŁÓWNA OKI więc czego ja się czepiam?

zakupy: płyta główna MSI P45D3 PLATINUM; maj 2009

plusy: nie dostrzegam

minusy: Nie uznają reklamacji!!!!

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

Wielki Mag rekomenduje Morele.net opinia nr 14386 z 27.03.2008

Kupowałem tam dwa notebooki. Zakup szybki i przyjemny - dostawa 24 h.

zakupy: Notebook lenovo n200 x2; marzec 2008

plusy: Olbrzymi asortyment, niziutkie ceny

minusy: nie mam zdania

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

maly2000 rekomenduje Morele.net opinia nr 11283 z 17.12.2007

szybki czas dostawy produktu pomimo okresu świątecznego, fachowa obsługa i ceny najnizsze w kraju

zakupy: mp3 Samsunga; grudzień 2007

plusy: niskie ceny, bogaty asortyment

minusy: brak

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

piotr40 nie poleca Morele.net opinia nr 8201 z 05.09.2007

TRAGEDIA Zakupiłem w sierpniu 2006r kartę graficzną za 800zł /3 lata gwarancji/. Karta w maju 2007r. padła - przegrzała się. Wysłałem, po 14 dniach otrzymałem, miał być sprawna. Po 7 dniach padła. Wysłałem, odpowiedzieli że wymienią na nową. Po 14 dniach przysłali starą, niby naprawiona. Po 10 dniach to samo. Wysłałem 21.07.2007r. od tego czasu nie mam karty. Nie chcą oddać pieniędzy ani wymienić na nową kartę. Odpisali że mają problemy z serwisem zewnętrznym i że karta jest w naprawie. Od tego czasu zero kontaktu, zero odpowiedzi na maile. Kartę wysyłam do naprawy z tego samego powodu - źle wyświetla obraz na monitorze. Najśmieszniejsze, że nie dotrzymują terminów, które sami określili w formularzu gwarancyjnym. Ciekawe, czy w ogóle mi oddadzą tą kartę?

zakupy: karta graficzna; styczeń 2006

plusy: po tym co przechodze nie widze już zalet w tym sklepie

minusy: serwis,serwis,serwis,serwis,serwis, SERWIS

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     

Ania rekomenduje Morele.net opinia nr 3951 z 13.02.2007

Bardzo duży wybór sprzętu. Najniższa cena na rynku. Transakcja została terminowo zrealizowana. Polecam zakupy w tym sklepie

zakupy: Monitor, klawiatura; 25-01-2007

plusy: Najniższe ceny na rynku, bardzo duży wybór towaru, facho...

minusy: Brak wad

opinia jest mało użyteczna | opinia jest wartościowa

     
Dla sprzedawców

copyright © 2005-2019 Sklepy24.pl  |  made by Internet Software House DOTCOM RIVER