coobra
- znaleziono 254 produkty w 6 sklepach
COOBRA Turbo Clear 24h (klar, superklar) COOBRA
Wino domowe > Klarowanie
COOBRA Turbo Clear 24h (klar, superklar) Jedno opakowanie na 25L Szybki środek klarujący COOBRA Turbo Clear 24h to profesjonalny dwuskładnikowy środek klarujący, który cieszy się uznaniem wśród producentów win i zacierów. Produkowany przez renomowaną firmę COOBRA, ten środek klarujący jest idealnym rozwiązaniem do różnego rodzaju nastawów wina i zacierów. Dlaczego klar Coobra 24h? Skuteczność w szybkim czasie: COOBRA Turbo Clear 24h oferuje szybką i efektywną klarifikację. Dzięki zaawansowanej formule i dwuskładnikowemu działaniu, ten środek klarujący pozwala uzyskać krystalicznie klarowne nastawy w zaledwie 24 godziny. Działanie szybkie i skuteczne, które oszczędza czas i przyspiesza proces produkcji. Łatwość użycia: Instrukcja użycia COOBRA Turbo Clear jest prosta i intuicyjna. Po zakończeniu fermentacji, należy zlać nastaw znad osadu do czystego pojemnika. Następnie, dodajemy saszetkę oznaczoną symbolem "1" i dokładnie mieszamy. Po upływie około 1 godziny, dodajemy saszetkę "2" i ponownie delikatnie mieszamy. Proces jest prosty i nie wymaga skomplikowanych czynności. Profesjonalny produkt: COOBRA Turbo Clear jest profesjonalnym środkiem klarującym, który jest często polecany przez doświadczonych producentów win i zacierów. Jego jakość i skuteczność sprawiają, że jest on często stosowany przez profesjonalistów w branży alkoholowej. Kompatybilność z drożdżami COOBRA Turbo: Ten środek klarujący jest szczególnie polecany do użytku z najlepszymi drożdżami turbo COOBRA. Dzięki synergii działania, zapewnia optymalne efekty klarowania, które wspierają wydajność i jakość produkcji. COOBRA Turbo Clear 24h to niezawodne narzędzie dla producentów win i zacierów, którzy dążą do uzyskania krystalicznie klarownych i wysokiej jakości napojów alkoholowych. Zastosowanie tego profesjonalnego środka klarującego pozwala osiągnąć imponujące rezultaty w krótkim czasie. Zainwestuj w jakość i skuteczność dzięki COOBRA Turbo Clear 24h. Pozbądź się niepożądanych substancji i uzyskaj klarowne i doskonale czyste nastawy wina i zacierów. Odkryj, dlaczego ten profesjonalny środek klarujący jest tak ceniony w branży alkoholowej. Instrukcja użycia COOBRA Turbo Clear Po zakończeniu fermentacji należy zlać nastaw znad osadu do czystego pojemnika. Przez chwilę zaleca się mieszać nastawem by pozbyć się dwutlenku węgla. Najpierw dodajemy saszetkę oznaczoną symbolem
Sklep: SpiritFerm
Nonne Noir FRATTASCI (białe) COOBRA
Wino domowe > Winopaki > Winopaki Nonne Noir
Skoncentrowany sok winogronowy 5L Typ: Nonne Noir FRATTASCI - białe 65-68Brix Zestaw do domowej fermentacji, wyprodukowany w Szwecji przez firmę CBF DRINKIT AB zawiera: 5L skoncentrowanego soku winogronowego oraz torebki oznaczone symbolem:
Sklep: SpiritFerm
Nonne Noir MEDTOX (czerwone we francuskim stylu) COOBRA
Wino domowe > Winopaki > Winopaki Nonne Noir
Skoncentrowany sok winogronowy 5L Typ: Nonne Noir MEDTOX- czerwone we francuskim stylu 65-68Brix Zestaw do domowej fermentacji, wyprodukowany w Szwecji przez firmę CBF DRINKIT AB zawiera: 5L skoncentrowanego soku winogronowego oraz torebki oznaczone symbolem:
Sklep: SpiritFerm
COOBRA VWP 100G - CZYSZCZENIE I DEZYNFEKCJA COOBRA
Mycie i dezynfekcja
COOBRA VWP 100G - CZYSZCZENIE I DEZYNFEKCJA Środek do czyszczenia i dezynfekcji instalacji piwnych, mleczarskich, etc.., kotłów zaciernych, sprzętu, butelek, fermentorów, zbiorników fermentacyjnych czy balonów do wina. Najlepszy środek na rynku! Może być używany do: porcelany, ceramiki, aluminium, metali, stali nierdzewnej, plastiku, szkła, silikonu. Czyszczenie twardych zabrudzeń w balonach szklanych: Do czyszczenia sporządzić roztwór z 1-2 łyżeczek środka i 5l letniej wody. Wlać do balonu i równomiernie rozprowadzić mieszając po powierzchni którą trzeba oczyścić przez 5 - 10 minut. W przypadku dużego zabrudzenia pozostawić roztwór w balonie na kilka godzin. Po oczyszczeniu dokładnie wypłukać balon. Czyszczenie kotłów zaciernych: Po każdorazowym warzeniu należy wyczyścić całą instalację. Najlepiej do tego celu używać środka VWP: - do kotła wlewamy 10L wody i dodajemy 1 płaską łyżeczkę VWP, podgrzewamy do 600C; - po osiągnięciu temperatury włączamy pompę i pozostawiamy by pracowała 10-15 minut; - po wylaniu VWP, kocioł napełniamy czystą wodą i płuczemy 5-10 minut, płukanie powtarzamy dwukrotnie. Do dezynfekcji: Do dezynfekcji sporządzić roztwór z 1/2 łyżeczki VWP na 5l wody. Po kilku minutach wypłukać. UWAGI co do stosowania!!! Nie wolno dodawać do fermentacji! Używać w dobrze wentylowanym pomieszczeniu! Zawiera 6,5% wolnego chloru! Przy ewentualnym spożyciu pić dużo mleka i natychmiast skontaktować się z lekarzem! Nie mieszać z kwasami - wydziela się trujący gaz! Nie używać z gotującą się wodą - wydziela się trujący gaz!
Sklep: SpiritFerm
Drożdże aktywne Wina białe Coobra
Drożdże winiarskie i pożywki > Drożdże aktywne
Drożdże aktywne Wina białe Francuskie drożdże aktywne Wina białe Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji wszystkich rodzajów win białych na 25-30 litrów wina. Sposób użycia: drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 22-25°C i pozostawić na 30minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować i się widocznie namnożą, możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować w ciągu 10 godzin. Do nastawu konieczne jest dodanie pożywki winiarskiej .
Sklep: BACHUS
Drożdże aktywne Uniwersalne Coobra
Drożdże winiarskie i pożywki > Drożdże aktywne
Drożdże aktywne Uniwersalne Francuskie drożdże aktywne Uniwersalne Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji wszystkich rodzajów win domowych na 25-30 litrów wina. Sposób użycia: drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 22-25°C i pozostawić na 30minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować i się widocznie namnożą, możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować w ciągu 10 godzin. Do nastawu konieczne jest dodanie pożywki winiarskiej .
Sklep: BACHUS
Drożdże aktywne Coobra Toky Coobra
Drożdże winiarskie i pożywki > Drożdże aktywne
Drożdże aktywne Coobra Toky Francuskie drożdże aktywne Toky (tokaj) Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji słodkich i półsłodkich win białych na 25-30 litrów wina. Sposób użycia: drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 22-25°C i pozostawić na 30minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować i się widocznie namnożą, możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować w ciągu 10 godzin. Do nastawu konieczne jest dodanie pożywki winiarskiej .
Sklep: BACHUS
Drożdże aktywne Portero Coobra
Drożdże winiarskie i pożywki > Drożdże aktywne
Drożdże aktywne Coobra PORTERO Francuskie drożdże aktywne PORTERO (porto) Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji ciężkich i mocnych win, słodkich i półsłodkich na 25-30 litrów wina. Sposób użycia: drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 22-25°C i pozostawić na 30minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować i się widocznie namnożą, możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować w ciągu 10 godzin. Do nastawu konieczne jest dodanie pożywki winiarskiej .
Sklep: BACHUS
Drożdże aktywne Jerry Coobra
Drożdże winiarskie i pożywki > Drożdże aktywne
Drożdże aktywne Jerry Francuskie drożdże aktywne Jerry (sherry) Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji ciężkich i mocnych win białych, słodkich, półsłodkich i wytrawnych na 25-30 litrów wina. Sposób użycia: drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 22-25°C i pozostawić na 30minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować i się widocznie namnożą, możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować w ciągu 10 godzin. Do nastawu konieczne jest dodanie pożywki winiarskiej .
Sklep: BACHUS
Drożdże aktywne Coobra Bergurion Coobra
Drożdże winiarskie i pożywki > Drożdże aktywne
Drożdże aktywne Coobra Bergurion Francuskie drożdże aktywne Bergurion (burgund) Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji świeżych i owocowych win czerwonych i różowych na 25-30 litrów wina. Sposób użycia: drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 22-25°C i pozostawić na 30minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować i się widocznie namnożą, możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować w ciągu 10 godzin. Do nastawu konieczne jest dodanie pożywki winiarskiej .
Sklep: BACHUS
Drożdże aktywne Coobra Madras Coobra
Drożdże winiarskie i pożywki > Drożdże aktywne
Drożdże aktywne Coobra MADRAS Francuskie drożdże aktywne MADRAS (madera) Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji aromatycznych, słodkich, półsłodkich i mocnych win czerwonych na 25-30 litrów wina. Sposób użycia: drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 22-25°C i pozostawić na 30minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować i się widocznie namnożą, możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować w ciągu 10 godzin. Do nastawu konieczne jest dodanie pożywki winiarskiej .
Sklep: BACHUS
Drożdże aktywne Coobra Brendox Coobra
Drożdże winiarskie i pożywki > Drożdże aktywne
Drożdże aktywne Coobra BRENDOX Francuskie drożdże aktywne BRENDOX BORDEAUX Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji świeżych i owocowych win czerwonych na 25-30 litrów wina. Sposób użycia: drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 22-25°C i pozostawić na 30minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować i się widocznie namnożą, możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować w ciągu 10 godzin. Do nastawu konieczne jest dodanie pożywki winiarskiej .
Sklep: BACHUS
Drożdże aktywne Coobra do Cydru Coobra
Drożdże winiarskie i pożywki > Drożdże aktywne do cydru
Drożdże Coobra do cydru na 25-30L wina Francuskie drożdże aktywne do przygotowania Cydru, Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji cydrów i win musujących, na 25 - 30 litrów wina. Sposób użycia: drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 22-25*C i pozostawić na 30minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować
Sklep: BACHUS
Drożdże gorzelnicze AlcoPro T48 MegaPack Coobra
Drożdże Gorzelnicze > Drożdże Gorzelnicze Coobra
Drożdże gorzelnicze AlcoPro T48 MegaPack Jedno opakowanie jest przeznaczone do odfermentowania 100L nastawu zawierającego: -25kg cukru białego lub -28kg glukozy Skład: 360g netto, drożdże, pożywka i mikroelementy. Cukier lub glukozę należy rozpuścić w 40L gorącej wody. Po dokładnym wymieszaniu dopełniamy fermentator letnią wodą do całkowitej objętości 100L. Do nastawu o temperaturze 25°C wsypujemy całą zawartość saszetki i dokładnie mieszamy. Optymalny zakres temperatur fermentacji: 22-28°C. Tolerancja alkoholu do 21,5%. Czas fermentacji uzależniony od temperatury otoczenia: 10-16 dni.
Sklep: BACHUS
Drożdże gorzelnicze COOBRA 8 Coobra
Drożdże Gorzelnicze > Drożdże Gorzelnicze Coobra
DROŻDŻE GORZELNICZE COOBRA 8 Zawartość: 116g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy. Instrukcja: 8kg cukru daje 18% w ciągu 5dni (temp. ferment. 30*C) lub w ciągu 10dni (temp. ferment. 20*C). Rozpuścić 8kg cukru w 21L wody. Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30*C.
Sklep: BACHUS
szukaj w Kangoo coobra
Sklepy zlokalizowane w miastach: Warszawa, Kraków, Łódź, Wrocław, Poznań, Gdańsk, Szczecin, Bydgoszcz, Lublin, Katowice
Szukaj w sklepach lub całym serwisie
1. Sklepy z coobra
2. Szukaj na wszystkich stronach serwisu
t1=0.047, t2=0, t3=0, t4=0.013, t=0.047