gospodarski 1
- znaleziono 246 produktów w 63 sklepach
Szablon Zwierzęta Gospodarskie Mały
Dziecko>art. szkolne i papiernicze>Przybory rysunkowe>Akcesoria do malowania
0x006a385500000000
Sklep: Gigant.pl
Współczesna kuchnia domowa : skarbczyk kulinarny potraw mięsnych, jarskich, ciast, marynat oraz ważniejszych sekretów gospodarskich - Alina... BOW Beskidzka Oficyna Wydawnicza
Antykwariat > Książki i Komiksy > Poradniki i albumy > Kuchnia, potrawy
Współczesna kuchnia domowa : skarbczyk kulinarny potraw mięsnych, jarskich, ciast, marynat oraz ważniejszych sekretów gospodarskich - Alina Gniewkowska oprawa miękka książka używana stan okładki na skanie kolory prezentowane na skanie, mogą odbiegać od kolorów rzeczywistych stan dobry + , Wydanie [Wyd. 1., 3. rzut]. Wydawca Bielsko-Biała : Beskidzka Oficyna Wydawnicza Data publikacji 1990 Format 332 s. : rys. ; 24 cm. Temat Przepisy kulinarne Uwaga Przedruk fotooffset, oryg.: Warszawa: nakł. Stowarzyszenia Pracowników Księgarskich, 1927. - Wyd. 3.
Sklep: Allcollect
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo Tom 1 - Praca zbiorowa
Książki & Multimedia > Książki
Opis - Żywienie zwierząt i paszoznawstwo to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu biochemii i fizjologii żywienia, zasad szczegółowego żywienia różnych grup zwierząt oraz charakterystyki i wartości pokarmowej pasz. Tom 1 zawiera najważniejsze zagadnienia dotyczące fizjologii i przemian biochemicznych zwierząt gospodarskich, domowych i amatorskich. Omówiono w nim:
Sklep: InBook.pl
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo Tom 1 PWN Wydawnictwo Naukowe
Szkoły policealne. Szkoły wyższeHodowla zwierząt
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu biochemii i fizjologii żywienia, zasad szczegółowego żywienia różnych grup zwierząt oraz charakterystyki i wartości pokarmowej pasz.Tom 1 zawiera najważniejsze zagadnienia dotyczące fizjologii i przemian biochemicznych zwierząt gospodarskich, domowych i amatorskich.Omówiono w nim:? składniki chemiczne pasz i ich znaczenie dla organizmu zwierząt? budowę przewodu pokarmowego przeżuwaczy, zwierząt monogastrycznych i ryb? pobieranie pokarmu, trawienie i wchłanianie? przemianę materii, energii i składników mineralnych? żywieniowe metody ograniczania skażenia środowiska naturalnego odchodami zwierząt? systemy oceny wartości pokarmowej pasz i zapotrzebowania zwierząt.Obecne, drugie wydanie tomu 1 uwzględnia współczesny stan wiedzy. Dodano rozdział Nutrigenomika (genomika żywieniowa) poświęcony nauce, która bada reakcje organizmu na składniki pożywienia, wykorzystując technologie genomiczne; ukierunkowanej przede wszystkim na człowieka i prewencję chorób, które mają związek z żywieniem. Przedstawiono w nim badania u zwierząt, zwłaszcza gospodarskich i towarzyszących człowiekowi, których celem jest nie tylko prewencja chorób u zwierząt, ale także m.in. wydajność zwierząt i opracowanie zaleceń jak żywić określony genotyp zwierzęcia.Podręcznik jest adresowany przede wszystkim do studentów: biologii i hodowli zwierząt, biotechnologii, medycyny weterynaryjnej, wydziałów rolniczych, zootechnicznych. Pomocny również dla pracowników ośrodków doradztwa rolniczego, producentów pasz i dodatków paszowych, hodowców zwierząt gospodarskich i towarzyszących. Może też zainteresować hobbystów i miłośników różnych gatunków zwierząt domowych, ale także dla nas samych, jako konsumentów.
Sklep: Booknet.net.pl
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo. Tom 1 Wydawnictwo Naukowe PWN
Książki weterynaryjne
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu biochemii i fizjologii żywienia, zasad szczegółowego żywienia różnych grup zwierząt oraz charakterystyki i wartości pokarmowej pasz. Tom 1 zawiera najważniejsze zagadnienia dotyczące fizjologii i przemian biochemicznych zwierząt gospodarskich, domowych i amatorskich. Omówiono w nim:
Sklep: LiberMed.pl
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo t.1 PWN Wydawnictwo Naukowe
Szkoły policealne. Szkoły wyższeHodowla zwierząt
Część pierwsza trzytomowego podręcznika z zakresu żywienia zwierząt i paszoznawstwa. Zawiera najważniejsze zagadnienia dotyczące fizjologii i przemian biochemicznych związanych z żywieniem różnych gatunków zwierząt gospodarskich, domowych i amatorskich. Omówiono w nim składniki pasz i ich znaczenie dla organizmu zwierząt, budowę przewodu pokarmowego zwierząt gospodarskich, pobieranie pokarmu, trawienie, wchłaniania, przemianę materii i składników mineralnych, żywieniowe metody ograniczania skażenia środowiska naturalnego odchodami zwierzęcymi, oceny wartości pokarmowej i zapotrzebowania zwierząt. Książka napisana została z myślą o studentach wydziałów biologii i hodowli zwierząt, biotechnologii, medycyny weterynaryjnej, wydziałów rolniczych, a także z myślą o pracownikach ośrodków doradztwa rolniczego z zakresu żywienia zwierząt, hodowcach zwierząt, producentach mleka, jaj, wełny, czy ryb.
Sklep: Booknet.net.pl
Prowadzenie produkcji zwierzęcej R.3.2 Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik technik agrobiznesu rolnik Część 1 WSiP Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne
Szkoły zawodoweLiceum i technikumHodowla zwierząt
Tytuł będący następcą wielokrotnie wznawianej Produkcji zwierzęcej!Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik ? dokładnie taki, jakiego potrzebują uczniowie: przystępny, obrazowy i napisany prostym językiem.Porusza zagadnienia związane z prowadzeniem produkcji zwierzęcej. Dokładnie omówiono w nim właściwe żywienie zwierząt ze względu na gatunek, typ użytkowania oraz liczbę w gospodarstwie, podkreśla też obowiązek humanitarnego obchodzenia się z nimi. Wnikliwie przedstawiono anatomię zwierząt gospodarskich ? w nauce pomagają schematy i zdjęcia!Część 1. podręcznika charakteryzuje hodowlę bydła. W opisach ras bydła podano wskazówki, do jakiego typu gospodarstwa rekomenduje się daną odmianę. Przybliżono też przepisy prawne dotyczące warunków utrzymania bydła.Autorzy publikacji to nauczyciele akademiccy i naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach, znani m.in. ze stosowanej w szkołach Produkcji zwierzęcej, którą zastępuje właśnie ten nowoczesny podręcznik.Tytuł będący następcą wielokrotnie wznawianej Produkcji zwierzęcej!Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik ? dokładnie taki, jakiego potrzebują uczniowie: przystępny, obrazowy i napisany prostym językiem.Porusza zagadnienia związane z prowadzeniem produkcji zwierzęcej. Dokładnie omówiono w nim właściwe żywienie zwierząt ze względu na gatunek, typ użytkowania oraz liczbę w gospodarstwie, podkreśla też obowiązek humanitarnego obchodzenia się z nimi. Wnikliwie przedstawiono anatomię zwierząt gospodarskich ? w nauce pomagają schematy i zdjęcia!Część 1. podręcznika charakteryzuje hodowlę bydła. W opisach ras bydła podano wskazówki, do jakiego typu gospodarstwa rekomenduje się daną odmianę. Przybliżono też przepisy prawne dotyczące warunków utrzymania bydła.Autorzy publikacji to nauczyciele akademiccy i naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach, znani m.in. ze stosowanej w szkołach Produkcji zwierzęcej, którą zastępuje właśnie ten nowoczesny podręcznik.
Sklep: Booknet.net.pl
Prowadzenie produkcji zwierzęcej R.3.2 Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik technik agrobiznesu rolnik Część 1 - Banaszewska Dorota, Charuta...
Książki & Multimedia > Książki
Opis - Tytuł będący następcą wielokrotnie wznawianej Produkcji zwierzęcej! Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik dokładnie taki, jakiego potrzebują uczniowie: przystępny, obrazowy i napisany prostym językiem. Porusza zagadnienia związane z prowadzeniem produkcji zwierzęcej. Dokładnie omówiono w nim właściwe żywienie zwierząt ze względu na gatunek, typ użytkowania oraz liczbę w gospodarstwie, podkreśla też obowiązek humanitarnego obchodzenia się z nimi. Wnikliwie przedstawiono anatomię zwierząt gospodarskich w nauce pomagają schematy i zdjęcia! Część 1. podręcznika charakteryzuje hodowlę bydła. W opisach ras bydła podano wskazówki, do jakiego typu gospodarstwa rekomenduje się daną odmianę. Przybliżono też przepisy prawne dotyczące warunków utrzymania bydła. Autorzy publikacji to nauczyciele akademiccy i naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach, znani m.in. ze stosowanej w szkołach Produkcji zwierzęcej, którą zastępuje właśnie ten nowoczesny podręcznik. Nazwa - Prowadzenie produkcji zwierzęcej R.3.2 Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik technik agrobiznesu rolnik Część 1 Autor - Banaszewska Dorota, Charuta Anna, Janocha Alina Oprawa - Miękka Wydawca - WSiP Kod ISBN - 9788302167768 Kod EAN - 9788302167768 Rok wydania - 2017 Język - polski Format - 17.0x24.0cm Ilość stron - 278 Szkoła - Szkoła średnia Typ podręcznika - Podręcznik Przedmiot - Przedmioty zawodowe Podatek VAT - 5%
Sklep: InBook.pl
Premier. Tajemnica poliszynera. Część 1. - Znienacek
Książki & Multimedia > Książki
Opis - Wydanie 2012r. Oprawa broszurowa. Strony 232. Format 15,0x21,0cm. Premier. Tajemnica Poliszynela to książka z internetu. Została bowiem oparta na cyklu fikcyjnych relacji z życia rządu, które już od półtora roku rozśmieszają czytelników na popularnym serwisie społecznościowym Twitter. Autor książki, ukrywający się pod nickiem Znienacek, wciela się w rolę zaufanego współpracownika premiera. Wysoka pozycja daje mu możliwość zaglądania za kulisy władzy próbującej w coraz bardziej absurdalny sposób radzić sobie z trudami rządzenia. W jego opowieści przewija się korowód postaci znanych nie tylko ze świata polityki - obserwujemy premiera w przeróżnych formalnych i nieformalnych sytuacjach, podczas narad z ministrami, spotkań z prezydentem czy gospodarskich wizyt w kraju i za granicą. Znienacek nie ukrywa swojego uwielbienia dla przełożonego i nie zwracając uwagi na chichot czytelników, maluje mocno podretuszowany portret szefa rządu. Premier nie zalicza porażek, miewa wyłącznie sukcesy, jest nieomylny, sprawiedliwy i gotów do największych poświęceń dla kraju. Społeczeństwo ufa mu bez zastrzeżeń. Czytelnicy na Twitterze natychmiast wychwycili ironiczny styl, mocno absurdalny humor i liczne nawiązania do bieżących wydarzeń. A spisane w tej książce perypetie niezastąpionego premiera i jego świty stały się przypowieścią o otaczającej nas, coraz bardziej nienormalnej, polskiej rzeczywistości. Nazwa - Premier. Tajemnica poliszynera. Część 1. Autor - Znienacek Oprawa - Miękka Wydawca - The Facto Kod ISBN - 9788361808176 Kod EAN - 9788361808176 Rok wydania - 2012 Język - polski Format - 14.5x20.5cm Ilość stron - 232 Podatek VAT - 5% Premiera - 2012-06-05
Sklep: InBook.pl
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo t. 1 PWN Wydawnictwo Naukowe
weterynaryjne / Rolnictwo
Część pierwsza trzytomowego podręcznika z zakresu żywienia zwierząt i paszoznawstwa. Zawiera najważniejsze zagadnienia dotyczące fizjologii i przemian biochemicznych związanych z żywieniem różnych gatunków zwierząt gospodarskich, domowych i amatorskich. Omówiono w nim składniki pasz i ich znaczenie dla organizmu zwierząt, budowę przewodu pokarmowego zwierząt gospodarskich, pobieranie pokarmu, trawienie, wchłaniania, przemianę materii i składników mineralnych, żywieniowe metody ograniczania skażenia środowiska naturalnego odchodami zwierzęcymi, oceny wartości pokarmowej i zapotrzebowania zwierząt. Książka napisana została z myślą o studentach wydziałów biologii i hodowli zwierząt, biotechnologii, medycyny weterynaryjnej, wydziałów rolniczych, a także z myślą o pracownikach ośrodków doradztwa rolniczego z zakresu żywienia zwierząt, hodowcach zwierząt, producentach mleka, jaj, wełny, czy ryb.
Sklep: Ambulans.com.pl
Prowadzenie produkcji zwierzÄcej R.3.2 PodrÄcznik do nauki zawodu technik rolnik technik agrobiznesu rolnik CzÄĹÄ 1 WSIP
PodrÄczniki / PodrÄczniki szkolne
TytuĹ bÄdÄ cy nastÄpcÄ wielokrotnie wznawianej Produkcji zwierzÄcej! PodrÄcznik do nauki zawodĂłw technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik â dokĹadnie taki, jakiego potrzebujÄ uczniowie: przystÄpny, obrazowy i napisany prostym jÄzykiem. Porusza zagadnienia zwiÄ zane z prowadzeniem produkcji zwierzÄcej. DokĹadnie omĂłwiono w nim wĹaĹciwe Ĺźywienie zwierzÄ t ze wzglÄdu na gatunek, typ uĹźytkowania oraz liczbÄ w gospodarstwie, podkreĹla teĹź obowiÄ zek humanitarnego obchodzenia siÄ z nimi. Wnikliwie przedstawiono anatomiÄ zwierzÄ t gospodarskich â w nauce pomagajÄ schematy i zdjÄcia! CzÄĹÄ 1. podrÄcznika charakteryzuje hodowlÄ bydĹa. W opisach ras bydĹa podano wskazĂłwki, do jakiego typu gospodarstwa rekomenduje siÄ danÄ odmianÄ. PrzybliĹźono teĹź przepisy prawne dotyczÄ ce warunkĂłw utrzymania bydĹa. Autorzy publikacji to nauczyciele akademiccy i naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach, znani m.in. ze stosowanej w szkoĹach Produkcji zwierzÄcej, ktĂłrÄ zastÄpuje wĹaĹnie ten nowoczesny podrÄcznik.TytuĹ bÄdÄ cy nastÄpcÄ wielokrotnie wznawianej Produkcji zwierzÄcej! PodrÄcznik do nauki zawodĂłw technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik â dokĹadnie taki, jakiego potrzebujÄ uczniowie: przystÄpny, obrazowy i napisany prostym jÄzykiem. Porusza zagadnienia zwiÄ zane z prowadzeniem produkcji zwierzÄcej. DokĹadnie omĂłwiono w nim wĹaĹciwe Ĺźywienie zwierzÄ t ze wzglÄdu na gatunek, typ uĹźytkowania oraz liczbÄ w gospodarstwie, podkreĹla teĹź obowiÄ zek humanitarnego obchodzenia siÄ z nimi. Wnikliwie przedstawiono anatomiÄ zwierzÄ t gospodarskich â w nauce pomagajÄ schematy i zdjÄcia! CzÄĹÄ 1. podrÄcznika charakteryzuje hodowlÄ bydĹa. W opisach ras bydĹa podano wskazĂłwki, do jakiego typu gospodarstwa rekomenduje siÄ danÄ odmianÄ. PrzybliĹźono teĹź przepisy prawne dotyczÄ ce warunkĂłw utrzymania bydĹa. Autorzy publikacji to nauczyciele akademiccy i naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach, znani m.in. ze stosowanej w szkoĹach Produkcji zwierzÄcej, ktĂłrÄ zastÄpuje wĹaĹnie ten nowoczesny podrÄcznik.
Sklep: Literacka.pl
Prowadzenie produkcji zwierzęcej cz.1 ROL.04 WSIP WSiP WSiP
Technik rolnik
Tytuł będący następcą wielokrotnie wznawianej Produkcji zwierzęcej! Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik dokładnie taki, jakiego potrzebują uczniowie: przystępny, obrazowy i napisany prostym językiem. Porusza zagadnienia związane z prowadzeniem produkcji zwierzęcej. Dokładnie omówiono w nim właściwe żywienie zwierząt ze względu na gatunek, typ użytkowania oraz liczbę w gospodarstwie, podkreśla też obowiązek humanitarnego obchodzenia się z nimi. Wnikliwie przedstawiono anatomię zwierząt gospodarskich w nauce pomagają schematy i zdjęcia! Część 1. podręcznika charakteryzuje hodowlę bydła. W opisach ras bydła podano wskazówki, do jakiego typu gospodarstwa rekomenduje się daną odmianę. Przybliżono też przepisy prawne dotyczące warunków utrzymania bydła. Autorzy publikacji to nauczyciele akademiccy i naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach, znani m.in. ze stosowanej w szkołach Produkcji zwierzęcej, którą zastępuje właśnie ten nowoczesny podręcznik. Wydanie: 5
Sklep: ksiegarnia-marki.pl
Premier Tajemnica Poliszynela Część 1 The Facto
Literatura piękna>Opowiadania
Premier. Tajemnica Poliszynela to książka z internetu. Została bowiem oparta na cyklu fikcyjnych relacji z życia rządu, które już od półtora roku rozśmieszają czytelników na popularnym serwisie społecznościowym Twitter. Autor książki, ukrywający się pod nickiem Znienacek, wciela się w rolę zaufanego współpracownika premiera. Wysoka pozycja daje mu możliwość zaglądania za kulisy władzy próbującej w coraz bardziej absurdalny sposób radzić sobie z trudami rządzenia. W jego opowieści przewija się korowód postaci znanych nie tylko ze świata polityki
Sklep: Prolibri.pl
Hodowla zwierząt t. 1 Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Hodowla zwierzątLiceum i technikum
Podręcznik dla techników rolniczychKsiążka omawia następujące zagadnienia:PODSTAWY ANATOMII l FIZJOLOGII ZWIERZĄT GOSPODARSKICH PODSTAWY ŻYWIENIA ZWIERZĄT CHÓW BYDŁA CHÓW OWIEC
Sklep: Booknet.net.pl
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo t.1 PWN Wydawnictwo Naukowe
Szkoły policealne. Szkoły wyższeHodowla zwierząt
W tomie 1 omówiono:- składniki pasz i ich znaczenie dla organizmu zwierząt- budowa przewodu pokarmowego zwierząt gospodarskich- pobieranie pokarmu, trawienie i wchłanianie- przemiana materii i składników mineralnych- żywieniowe metody ograniczania skażenia środowiska naturalnego odchodami zwierzęcymi- oceny wartości pokarmowej i zapotrzebowania zwierząt
Sklep: Booknet.net.pl
szukaj w Kangoo gospodarski 1
Sklepy zlokalizowane w miastach: Warszawa, Kraków, Łódź, Wrocław, Poznań, Gdańsk, Szczecin, Bydgoszcz, Lublin, Katowice
Szukaj w sklepach lub całym serwisie
1. Sklepy z gospodarski 1
2. Szukaj na wszystkich stronach serwisu
t1=0.033, t2=0, t3=0, t4=0.013, t=0.033