landersen chili con carne 2977

- znaleziono 154 produkty w 53 sklepach

Knorr Fix Chili con carne - 2860193203

3,99 zł

Knorr Fix Chili con carne Knorr

Przyprawy i sosy > Sosy

Sklep: E-Szop

Trek'n Eat Chili con carne (2 porcje) - 1611500776

32,00 zł

Trek'n Eat Chili con carne (2 porcje) TREK'N EAT

Kuchnia turystyczna>Żywność liofilizowana >Dania mięsne

Składniki: czerwona fasola (42%), wołowina (12%), prażona cebula (cebula, olej roślinny, mąka pszenna, sól), pomidory, maltodekstryna, soja, przyprawa, tłuszcz roślinny, papryka, skrobia, laktoza, ekstrakt drożdżowy, cukier, jodowana sól kuchenna, substancja przeciwzbrylająca dwutlenek krzemu, naturalne środki aromatyzujące.Mięso liofilizowane: 12 g (odpowiada ok. 60 g świeżego mięsa)Przyrządzanie: Zawartość wmieszać do wrzącej wody i pozostawić do napęcznienia przez ok. 10 minut.Co to jest liofilizacja? Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (-50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody. Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Zalety liofilizacji:-produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze-proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne-nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"-duża oszczędność wody i gazu-okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat...

Sklep: TrekPlanet.pl

Trek'n Eat Chili con carne (1 porcja) - 1611500777

22,00 zł

Trek'n Eat Chili con carne (1 porcja) TREK'N EAT

Kuchnia turystyczna>Żywność liofilizowana >Dania mięsne

Składniki: czerwona fasola (42%), wołowina (12%), prażona cebula (cebula, olej roślinny, mąka pszenna, sól), pomidory, maltodekstryna, soja, przyprawa, tłuszcz roślinny, papryka, skrobia, laktoza, ekstrakt drożdżowy, cukier, jodowana sól kuchenna, substancja przeciwzbrylająca dwutlenek krzemu, naturalne środki aromatyzujące.Mięso liofilizowane: 12 g (odpowiada ok. 60 g świeżego mięsa)Przyrządzanie: Zawartość wmieszać do wrzącej wody i pozostawić do napęcznienia przez ok. 10 minut.Co to jest liofilizacja? Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (-50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody. Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Zalety liofilizacji:-produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze-proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne-nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów"-duża oszczędność wody i gazu-okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat...

Sklep: TrekPlanet.pl

Chili con carne wołowina,fasolka kidney - 2033021795

27,00 zł

Chili con carne wołowina,fasolka kidney 360

KempingJedzenieKuchnia

Oferowana żywność została poddana procesowi liofilizacji , polegającym na odwadnianiu substancji przez ich zamrożenie, a następnie sublimację powstałych kryształków lodu czyli przejście ze stanu ciekłego w parę wodną. Dzięki liofilizacji produkty spożywcze pozbawione są prawie całej wody, staja się lekkie i łatwe w transporcie nie tracąc wartości odżywczych, kalorycznych i smakowych. Odwodnienie żywności umożliwia również zachowanie długiego terminu przydatności do spożycia. Liofilizaty są zdrowym

Sklep: Sherpa.pl

Żywność CHILI CON CARNE 180g - 2033022960

27,90 zł

Żywność CHILI CON CARNE 180g 2392

KempingJedzenieKuchnia

Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody. Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.Co to jest liofilizacja? Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody. Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Sklep: Sherpa.pl

Liofilizat Trek'N Eat Chili con Carne - 2856468490

28,90 zł

Liofilizat Trek'N Eat Chili con Carne Trek'n Eat

Turystyka > Camping > Żywność, liofilizaty

Liofilizat Trek

Sklep: EverTrek

Chili con carne wołowina,fasolka kidney - 2033021796

37,00 zł

Chili con carne wołowina,fasolka kidney 360

KempingJedzenieKuchnia

Oferowana żywność została poddana procesowi liofilizacji , polegającym na odwadnianiu substancji przez ich zamrożenie, a następnie sublimację powstałych kryształków lodu czyli przejście ze stanu ciekłego w parę wodną. Dzięki liofilizacji produkty spożywcze pozbawione są prawie całej wody, staja się lekkie i łatwe w transporcie nie tracąc wartości odżywczych, kalorycznych i smakowych. Odwodnienie żywności umożliwia również zachowanie długiego terminu przydatności do spożycia. Liofilizaty są zdrowym

Sklep: Sherpa.pl

Żywność Turystyczna Chili con Carne Adventure Food - Porcja Pojedyńcza - 2834935493

22,99 zł

Żywność Turystyczna Chili con Carne Adventure Food - Porcja Pojedyńcza ADVENTURE FOOD

TURYSTYKA>CAMPING>Liofilizaty

Żywność Turystyczna Chili con Carne Adventure Food - Porcja PojedyńczaDostępne jako1 Porcja :energia całkowita600 kcal (2512 kJ)Waga netto134 gOkres trwałości48 miesięcyPrzygotowanie1. Rozerwij torebkę u góry i rozłóż jej dolną część. Usuń pochłaniacz tlenu. 2. Uzupełnij gorącą wodą do kreski 7 (=0.275 litr). 3. Dobrze wymieszaj. 4. Zamknij torebkę za pomocą suwaka. Odstaw na 8 min. 5. Zamieszaj ponownie. 6. Jedz prosto z torebki.Wartość odżywcza/100 genergia447 kcal (1869 kJ)tłuszcze17.5 g (nasycone: 9.4 g)węglowodany47.7 g (cukier: 16.3 g)białko16.5 gsól1.8 gbłonnik11.9 gSkładnikifasola, ananas żurawiny (ananas, cukier, konserwant (E220), regulator kwasowości (kwasek cytrynowy)), cebula, marchew, por, pietruszka, olej palmowy, szynka (wieprzowina, skrobia pszenna, sól, aromat dymu wędzarniczego, regulator kwasowości (wyciąg z rozmarynu, kwasek cytrynowy), konserwant (E250)), skrobia ziemniaczana, papryka, kukurydza, bulion (białko sojowe, sól, syrop glukozowy, olej słonecznikowy), chiliInformacje dla alergikówZawiera gluten, soję. Może zawierać śladowe ilości: orzechy ziemne, orzechy....

Sklep: SilesiaSports

LyoFood - Żywność liofilizowana Eko Chili sin carne z polentą 370g - 2875515827

28,48 zł

LyoFood - Żywność liofilizowana Eko Chili sin carne z polentą 370g LyoFood

Turystyka i Survival>Racje Żywnościowe

LyoFood Eko Chili sin carne z polentą 370 g to wegańska wersja meksykańskiej potrawy chilli con carne, o wyrazistym smaku chilli i papryki, pełna pożywnej fasoli, oliwek oraz aromatycznych dodatków pochodzących z ekologicznych upraw.100% naturalnych składnikówWszystkie posiłki Lyofood przygotowywane są wyłączenie z naturalnych składników, bez sztucznych dodatków i szkodliwych dla zdrowia konserwantów. Producent może poszczycić się również tym, że zioła i przyprawy używane do produkcji żywności liofilizowanej pochodzą z jego własnych plantacji.Owoce i warzywa są dostarczane przez zaufanych rolników i hodowców oraz podlegają skrupulatnej kontroli, wszystko z myślą o zapewnieniu najwyższych standardów jakości.Tajemnica wybornego smakuSekretem doskonałego smaku posiłków Lyofood są najwyższej jakości składniki oraz unikalna technologia, która polega na przyrządzaniu potraw bezpośrednio przed procesem liofilizacji. Dzięki tej prostej metodzie posiłki Lyofood mają naturalny smak i aromat oraz wyglądają jak domowe jedzenie.Bezpieczeństwo i kontrolaW trosce o zdrowie Klientów posiłki Lyfood są aż dwukrotnie badane w laboratorium, pierwszy raz po przyrządzeniu, drugi raz po zakończeniu procesu liofilizacji.Pożywne i zdrowePosiłki Lyofood są tworzone głównie z myślą o sportowcach, podróżnikach i uczestnikach ekspedycji, którzy poddawani są długotrwałemu wysiłkowi fizycznemu i psychicznemu.Dlatego posiłki liofilizowane to zazwyczaj dania wysokokaloryczne, o wysokiej gęstości energetycznej i dużej zawartości minerałów oraz witaminDania są doskonale zbilansowane i zawierają składniki odżywcze niezbędne do zachowania odpowiedniej energii i motywacji.Lekkie i funkcjonalne opakowanieNajważniejszymi zaletami liofilizatów Lyofood są łatwość i szybkość przyrządzania oraz niewielki ciężar, dzięki czemu w podróż na koniec świata możemy zabrać nasze ulubiony obiad, zestaw śniadaniowy lub deser. Każde danie można przygotować bezpośrednio w opakowaniu.Wystarczy zalać zawartość opakowania gorącą wodą, wymieszać, szczelnie zamknąć i odczekać kilka minut.Długi termin ważnościPodczas procesu liofilizacji z żywności usuwana jest woda, wilgoć zostaje zredukowana jedynie do 2%, co uniemożliwia rozwój mikroorganizmów. Dzięki temu posiłki Lyofood mogą być przechowywane nawet przez 3 lata, zachowując swój smak, wartości odżywcze i aromat.Opakowania posiłków Lyofood są szczelnie zamykane i zawierają pochłaniacze tlenu, które chronią żywność przed utlenianiem i zepsuciem.Nagrody i sukcesy marki LyofoodW 2013 roku liofilizaty marki LyoFood otrzymały nagrodę The Gold OutDoor INDUSTRY AWARD, najbardziej prestiżowe wyróżnienie w branży, przyznawane za wybitne osiągnięcia jakościowe, innowacyjne i projektowe.Międzynarodowe jury składające się z wybitnych eksportów wybiera corocznie innowacyjne produkty z branży sportowo-outdoorowej. W 2014 roku dania Lyofood otrzymały to zaszczytne wyróżnienie potwierdzając tym samym niekwestionowaną pozycję lidera rynku liofilizatów.Smak, jakość oraz innowacyjność dań Lyofood docenił takżę niemiecki Outdoor Magazin, który w 2015 roku polskiemu producentowi przyznał nagrodę Outdoor Editors

Sklep: Redberet.pl

Chilli con carne spice - 2858806656

9,99 zł

Chilli con carne spice Datan SP ZOO

Drzewo poziome/Zdrowa żywność/Przyprawy, Zioła, Ziarno

Termin przydatności : Nasze produkty są bardzo świeże, zatem ich terminy przydatności są bardzo długie. Kraj pochodzenia: produkcja własna Sposób przechowywania:  przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Opakowanie  typu  Doypack   z zamknięciem strunowym,  wielokrotnego użytku.  Dzięki możliwości zamykania woreczka po każdym użyciu,  produkt zachowuje bardzo długo świeżość. Sól:   Jest głównym źródłem sodu, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu Uczestniczy w regulacji gospodarki wodneji pH ustroju. Sód reguluje zawartość wody w organizmie, przez co zapewnia optymalne ciśnienie krwi oraz utrzymuje prawidłową równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, niezbędna do zachowania równowagi elektrolitowej w organizmie oraz odpowiedniej pracy układu mięśniowego i nerwowego, jest składnikiem płynów komórkowych oraz tkankowych.   Papryka słodka:   Dodawana do wszelakich dań wytrawnych nadaje im wyrazistości (mięsa, ryby, sałatki). Stosowana również jako naturalny czerwony barwnik. W nowoczesnych przepisach znaleźć można ją nawet w deserach. Wzbogaca smak ciast a nawet lodó   Czosnek:   poprawia odporność szczególnie zaleca się go stosować w okresie zimowo-jesiennym Czosnek chroni przed zawałem oraz udarem Pobudza jelita do pracy dzięki czemu wspomaga trawienie  Niszczy pasożyty  Obniża ciśnienie krwi Hamuje rozwój bakterii w ciele człowieka.   Chili:   Zawarta w papryczce chili kapsaicyna zapobiega chorobom serca za sprawą działania obniżającego poziom cholesterolu. Rozcieńcza również fibryny, zapobiega tworzeniu się zakrzepów w naczyniach krwionośnych. Regularne spożywanie chili zmniejsza ryzyko wystąpienia ataku serca i udaru mó   Kapsaicyna pomaga również pozbyć się tkanki tłuszczowej i pozbyć się nadmiaru kilogramó A to dlatego, że jest też termogeniczna, czyli przyczynia się do spalanie tłuszczu.   Kapsaicyna pomaga utrzymać organizm w dobrej kondycji, neutralizuje komórki rakowe bez szkody dla innych zdrowych komó   Zapobiega bólom głowy i migrenom, chorobom zatok, właśnie kapsaicyna ogranicza neuropeptyd, który wywołuje ból w naszej głowie.   Kapsaicyna ogranicza powstania chorób układu pokarmowego Leczy stany zapalne jelit i pozbywa takich bakterii jak Helicobacter pylori, które odpowiadają za pojawianie się wrzodów żołądka. Spożywanie chili obniża produkcję kwasu żołądkowego.   Suszone pomidory:   Likopen jest przeciwutleniaczem, który chroni organizm przed chorobami nowotworowymi. Szczególnie likopen chroni przez nowotworami przewodu pokarmowego. suszone pomidory są także źródłem innych składników odżywczych takich jak witamina A, witamina E, witamina K, witamina C oraz witaminy z grupy B takie jak witamina B1, witamina B2, witamina B3 oraz witamina B6. 100 g suszonych pomidorów zawiera ok. 213 kalorii. Suszone pomidory są źródłem błonnika pokarmowego, tłuszczu i białka. Składniki mineralne jakie znajdziemy w suszonych pomidorach to przede wszystkim potas, wapń, sód, żelazo, fosfor, selen oraz magnez.   Kolendra:   Szczególnie chętnie używana w kuchni chińskiej i indyjskiej nadaje niesamowicie intrygujący aromat potrawom. Kolendra dzięki olejkom eterycznym działa przeciwzapalnie ,pobudza apetyt oraz przyspiesza procesy Oczyszcza organizm z toksyn oraz ma działanie anryoksydacyjnie. Spożywana do dań powoduje łatwiejsze wydalanie toksyn wraz z moczem. Kolendra jest bogata w witaminy takie jak A,B,C i K oraz składniki mineralne (wapń,żelazo czy fosfor).   Kminek:   Kminek zmniejsza wzdęcia oraz problemy układu trawiennego. Przeciwdziała bólom brzucha, zaparciom oraz braku apetytu. Stymuluje mięśnie gładkie żołądka oraz reguluje przepływ żółci i soku trzustkowego do dwunastnicy. Działa leczniczo na choroby wrzodowe. Kminek dodany do herbaty to jeden ze sposobów na kolkę niemowlęcą. Kminek zmniejsza kurczliwość mięśni gładkich brzucha, które przyczyniają do napadowych bóli brzucha u niemowląt. Kminek dodany do masła to połączenie polecane na zapalenie zatok   Oregano:   Źródło wielu witamin tj A,C,E oraz składników mineralnych. Ziele oregano pobudza czynności wydzielnicze narządów . Zwiększa ilość wydzielanej śliny ,soku żołądkowego oraz żółci. Roślina ta działa rozkurczowo na mięśnie gładkie jelit i oskrzeli a co ciekawe na macicę. Stosowana podczas menstruacji zmniejsza bóle   Cebula: Wykorzystywana do właściwości wykorzystywane są w leczeniu przeziębień i schorzeń skóry Cebula ma niską zawartość sodu i nie zawiera tłuszczu. cebula obniża także ryzyko rozwoju raka jamy ustnej, raka gardła, rak nerek i raka jajnika. Potwierdzają to naukowcy z Uniwersytetu Hawajskiego oraz Uniwersytetu Kalifornijskiego we współpracy z badaczami z Niemiec, którzy przekonują, że kwercetyna, związek, którego bogatym źródłem jest cebula, może zapobiegać rozwojowi raka trzustki. Z bogatej listy cennych właściwości cebuli warto wymienić także jej działanie rozrzedzające krew i przeciwdziałające tworzeniu się zakrzepó   Tymianek:   tymianek ma działanie przeciwbakteryjne i aseptyczne, dlatego skutecznie łagodzi infekcje gardła i jamy ustnej. Działa także wykrztuśnie i rozkurczowo - tę właściwość wykorzystano w celu wyrobu syropów na kaszel suchy i kaszel mokry. preparaty na bazie tymianku stosowane są w celu leczenia nieżytu żołądka, łagodzenia podrażnionych jelit i dolegliwości wątrobowych. Zapobiega także biegunce. łagodzi bóle reumatyczne (RZS) odkaża kanały zębowe łagodzi stany zapalne pochwy Na kaszel i doskwierający ból gardła warto przygotować domowy syrop z tymianku. Wystarczy jedną łyżkę tymianku, jedną posiekaną cebulę i 250 ml wody zagotować i dusić na wolnym ogniu przez 30 minut. Po ostudzeniu o odcedzeniu dodać sześć łyżek miodu. Tak przygotowany syrop będzie naturalnym lekiem na infekcję gardła oraz na kaszel (zarówno suchy, jak i mokry).Na kaszel i doskwierający ból gardła warto przygotować domowy syrop z tymianku. Wystarczy jedną łyżkę tymianku, jedną posiekaną cebulę i 250 ml wody zagotować i dusić na wolnym ogniu przez 30 minut. Po ostudzeniu o odcedzeniu dodać sześć łyżek miodu. Tak przygotowany syrop będzie naturalnym lekiem na infekcję gardła oraz na kaszel (zarówno suchy, jak i mokry).   Pieprz czarny:   Zwiększa przyswajalność witamin, składników odżywczych oraz Działa przeciwzapalnie na organizm, przeciwbiegunkowo i moczopędnie. Wspomaga funkcjonowanie dróg Oczyszcza organizm z toksyn.

Sklep: Spichlerz Zdrowia

Wegańskie Chilli Non Carne Green Course, 300g - 2869124177

20,76 zł

Wegańskie Chilli Non Carne Green Course, 300g GREEN COURSE

Dania gotowe

Wegańskie Chilli Non Carne Green Course, 300g Danie z tradycyjnej kuchni meksykańskiej, chili con carne, ale bez mięsa, które posmakuje Ci od pierwszego kęsa. Danie bez mięsa. Pyszne i zdrowe.   Składniki: Woda, 19% nerkowa fasola czerwona, 6% białko warzywne z grochu, kukurydza, sproszkowany pomidor, skrobia ziemniaczana, papryka, koncentrat buraczany, czosnek, przyprawy, sól, mąka pszenna, cukier, ekstrakt drożdżowy, cebula, naturalny aromat, skrobia kukurydziana, warzywa słonecznikowe olej, ostra papryka 0,2%. Może zawierać śladowe ilości: soi, gorczycy, selera, sezamu. Średnie wartości odżywcze na 100 g: Wartość energetyczna: 503 kJ / 119 kcal Tłuszcze: 2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 14 g w tym cukry: 0,9 g Błonnik: 3,3 g Białko: 9 g Sól: 1 g

Sklep: Dzikamalina.pl

Mieszanka Przypraw Pomidor z Chili i Oregano 100g - 2876594174

6,99 zł

Mieszanka Przypraw Pomidor z Chili i Oregano 100g ZDROWA KALORIA

WĘDLINIARSTWO > PRZYPRAWY

MIERSZANKA PRZYPRAW POMODOR Z CHILI I OREGANO 100G Mieszanka przypraw składająca się z  suszonych pomidorów, chili i oregano  to połączenie o intensywnym i ostrym smaku, które doskonale nadaje się do wielu potraw inspirowanych kuchnią śródziemnomorską, meksykańską i południowoamerykańską.   SKŁAD: pomidor suszony, chili, oregano   Nie zawiera soli. Nie zawiera glutaminianów i wzmacniaczy smaków.   ZASTOSOWANIE: Dania z mięsem:  Idealne do mięs, szczególnie do wołowiny, kurczaka i wieprzowiny. Można użyć jako marynaty (w połączeniu z oliwą z oliwek) lub posypać mięso przed smażeniem lub pieczeniem. Pasta i sosy:  Dodaj do sosów pomidorowych lub past do makaronu, aby nadać im głębi i ostrości. Pizzy:  Posyp na pizzę przed pieczeniem dla intensywnego smaku. Chili con carne:  Doskonałe jako dodatek do tradycyjnego chili con carne czy innych meksykańskich potraw. Zupy:  Można dodać do zup, takich jak gazpacho czy zupa pomidorowa. Sałatki:  Wzbogać smak sałatek, dodając tę mieszankę do dressingu.   Mieszanka ta jest niezwykle wszechstronna i doskonale nadaje się do różnorodnych potraw, wprowadzając do nich śródziemnomorski i ostry akcent dzięki chili. Możesz eksperymentować z nią w różnych potrawach, dostosowując ilość mieszanki według własnych upodobań. WARTOŚCI ODŻYWCZE: Suszone pomidory  są bogate w witaminę C, potas, błonnik i antyoksydanty. Dodatkowo zawierają niewielkie ilości białka, tłuszczu i węglowodanów. Chili  zawiera kapsaicynę, która jest odpowiedzialna za ostry smak chili. Bogate w witaminę C, witaminę A oraz różne antyoksydanty. Oregano  jest źródło antyoksydantów, witaminy K, żelaza i wapnia.   SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. INFORMACJA O ALERGENACH: Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty, które mogą zawierać: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję, SO2 i siarczyny.    DODAJ ŻYCIA SWOIM POTRAWOM Z NASZYMI PRZYPRAWAMI.

Sklep: Destylacja.com

Chili Jalapeno (młynek) - 24g - 2876692823

12,87 zł

Chili Jalapeno (młynek) - 24g Kotanyi

Przyprawy > Przyprawy w młynkachPrzyprawy > Przyprawy jednorodne > Chili

Słynne na całym świecie ze swej pikantnej ostrości i ulubione przez smakoszy: papryczki Chili Jalapeno kruszone Kotányi za kaĹźdym razem wprowadzają do kuchni nową świeĹźość. Szczególnie aromatyczne kiedy jest świeĹźo zmielone.Prawdziwy ogień. Chili jest znane z wyjątkowej ostrości. Ale ogniste chili ma takĹźe owocowy i lekko słodkawy smak, który róĹźni się w zaleĹźności od odmiany. Papryczki chili to doskonały wybór do przyprawiania ryb, mięsa, warzyw i potraw duszonych, ale ich aromatyczny smak sprawdza się równieĹź w słodyczach, takich jak czekolada.Zabawa z ogniem: gotowanie z uĹźyciem chili. Ostry owocowy smak chili znakomicie harmonizuje z czosnkiem, kminem rzymskim, imbirem, pomidorami i wanilią. Trzeba jednak pamiętać, Ĺźe nie kaĹźdy lubi ostre przyprawy, dlatego z chili lepiej zachować umiar.NajwyĹźsza jakość. W naszej fabryce Kotányi w Wolkersdorf w pobliĹźu Wiednia dokładamy wszelkich starań, aby nasze produkty chili spełniały surowe wymagania jakościowe i miały właściwy stopień ostrości.Idealny do: chili con carne, fajitas, burrito oraz do dań kuchni śródziemnomorskiej.Skład: Chili Jalapeno (suszone) (stopień ostrości w skali Scoville'a 6400-11200).Produkt moĹźe zawierać zboĹźa zawierające gluten, jajka, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.Młynek: dwie grubości mielenia.Kod EAN: 5901032241544

Sklep: RajSmakosza.pl

Kotányi Chili jalapeno kruszone 8g - 2842409619

3,11 zł

Kotányi Chili jalapeno kruszone 8g Kotányi

Spożywcze>Przyprawy, sosy, dressingi>Przyprawy i zioła

Opis: Papryczka chili jalapeno pochodzi z Meksyku I jest znana przede wszystkim ze swojej wyjątkowej ostrości. Papryczki są równie pikantne, jak sos Tabasco I nadają wszelkim daniom wspaniały, pikantny smak. Kotányi Jakość Premium Jakość poparta doświadczeniem. Tradycja od 1881 roku. Wszystko zaczęło się w 1881 r. od Janosa Kotányi i papryki. Wkrótce dołączyły inne drogocenne przyprawy i zioła z całego świata. Dziś, tak samo jak przed laty, są naszą największą pasją. Dlatego używamy wyłącznie najlepszych składników, aby uzyskać niepowtarzalny aromat Kotányi. Dla 100% naturalnego smaku i bogatego aromatu. Alergeny: Produkt może zawierać śladowe ilości zboża zawierającego gluten, jajek, soi, selera, sezamu, mleka (laktoza) i gorczycy. Wartości odżywcze: 100g Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1586/379, Białko (g): 12,0, Węglowodany (g): 32,0, Tłuszcz (g): 17,0 łyżeczka (5ml) Wartość energetyczna (kJ/kcal): 35/8, Białko (g): 0,3, Węglowodany (g): 0,7, Tłuszcz (g): 0,4 Inne informacje: Opakowanie zachowujące aromat Przygotowanie: Zastosowanie: Idealna do chili con carne, fajitas, burrito i do przysmaków kuchni śródziemnomorskiej. Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze otoczenia Przechowywać w suchym miejscu. Podmiot odpowiedzialny: Producent: Kotányi GmbH A-2120 Wolkersdorf/PF 66 dla Kotányi Polonia Sp. z o.o. w Warszawie Adres zwrotny: www.kotanyi.com info.pl@kotanyi.com

Sklep: InternetowySupermarket.pl

SOS POMIDOROWY Z CHILI BEZ DODATKU CUKRÓW 340 g - KROKUS - 2871984544

13,51 zł

SOS POMIDOROWY Z CHILI BEZ DODATKU CUKRÓW 340 g - KROKUS KROKUS (przetwory owocowe i warz

Sosy BIO > Ketchup BIO

SKŁADNIKI przetarte pomidory (94 %), cebula, przetarta papryka chili (1,5 %), czosnek, sól, oliwa z oliwek, papryka słodka mielona, bazylia suszona, natka pietruszki suszona. OPIS Sos pomidorowy z papryką chili produkujemy ze świeżych pomidorów, a nie z koncentratu. Pomidory gruntowe przecieramy przez sita, zagęszczamy odparowując wodę - nie dodajemy substancji zagęszczających. Do tak przygotowanej bazy dodajemy świeżą, przetartą paprykę chili, cebulę, czosnek i przyprawy (bazylię, pietruszkę, słodką paprykę i sól). Nasz sos nie zawiera dodatku cukru. Całość jest dosmakowana i gotowa do użycia od razu po otwarciu słoika. Sos pomidorowy z papryką chili możemy dodać do makaronu i błyskawicznie przygotować spaghetti. Możemy użyć go jako sos pomidorowy do pizzy, do spaghetti bolognese, potraw typu chili con carne, fasolki po bretońsku, sosów do RYB, gołąbków, pulpetów itd. Sos pomidorowy z papryką chili - ze świeżych pomidorów, a nie z koncentratu - bez dodatku wody, bez substancji zagęszczających - ze świeżą papryką chili - bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry - gotowy po otwarciu słoika Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 205 kJ/49 kcal Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 9,0 g w tym cukry: 6,0 g Białko: 1,9 g Sól: 0,8 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

Sklep: Bio-Sklep24

szukaj w Kangoo landersen chili con carne 2977

Sklepy zlokalizowane w miastach: Warszawa, Kraków, Łódź, Wrocław, Poznań, Gdańsk, Szczecin, Bydgoszcz, Lublin, Katowice

Szukaj w sklepach lub całym serwisie

1. Sklepy z landersen chili con carne 2977

2. Szukaj na wszystkich stronach serwisu

t1=0.169, t2=0, t3=0, t4=0.023, t=0.169

Dla sprzedawców

copyright © 2005-2024 Sklepy24.pl  |  made by Internet Software House DOTCOM RIVER