mieszanki do wypiek

- znaleziono 81 produktów w 20 sklepach

MIESZANKA "TWÓJ CHLEB" NADBUŻAŃSKI ŻYTNI NA ZAKWASIE BIO 1 kg - MŁYNY WODNE (EKO OAZA) - 2874507853

12,56 zł

MIESZANKA "TWÓJ CHLEB" NADBUŻAŃSKI ŻYTNI NA ZAKWASIE BIO 1 kg - MŁYNY WODNE (EKO OAZA) MŁYNY WODNE (EKO OAZA) (mąki)

Zdrowa żywność i delikatesy > Produkty bezglutenowe > mieszanki bezglutenowe do wypieków

SKŁADNIKI mąka ŻYTNIA* typ 720 (70 %), mąka ŻYTNIA* typ 2000 (30 %). (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Jest to gotowa mieszanka tradycyjnych ekologicznych mąk żytnich: chlebowej i razowej bez rafinacji, wymielonych ze 100 % ziaren ŻYTA uprawianego w nadbużańskich certyfikowanych gospodarstwach ekologicznych. Opracowanie receptury mieszanki nastąpiło, na zlecenie Młynów Wodnych, w wyniku doświadczeń i prób przeprowadzonych przez Wydział Nauk o Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Ten chleb ma charakterystyczny naturalny, żytni smak i zapach, dzięki dodatkowi domowego zakwasu żytniego. Taki chleb w codziennej diecie jest źródłem błonnika, białka roślinnego, składników mineralnych i witamin. Aby nadać mu swój smak i wzbogacić o dodatkowe wartości odżywcze, warto dodać: zioła, ziarna czy też inne mąki. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Dodatkowo należy przygotować: - mieszanka 450 g + 100 g do zakwasu - zakwas 150 ml - drożdże suszone 1 mała łyżeczka - JOGURT naturalny 380 ml - sól 2 małe łyżeczki - woda 200 ml do zakwasu Sporządzenie zakwasu (na min. 48 godzin przed wypiekiem): - Do litrowego słoja wsyp 100 g mieszanki i zalej 200 ml wody - Całość wymieszaj do uzyskania konsystencji śmietany i pozostaw w ciepłym miejscu na min. 48 godzin w celu ukwaszenia. - Gotowy zakwas powinien mieć zapach i smak wyraźnie kwaśny. Niewykorzystany zakwas przechowuj w lodówce do kolejnego wypieku. Wypiek w domowym piekarniku: - Wszystkie składniki włóż do miski i dobrze wyrób ręcznie lub mikserem. Przykryj lnianą ściereczką i pozostaw na ok. 2 godziny do wyrośnięcia. Formę natłuść olejem i obsyp tą mieszanką. - Ciasto chlebowe ponownie zagnieć i włóż do formy. Wyrównaj powierzchnię zwilżoną w wodzie dłonią. Formę z ciastem przykryj lnianą ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. - Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni Celsjusza i piecz ok. 50 minut - Na dole piekarnika umieść w mniejszej formie 250 ml (1 szklankę) gorącej wody Wypiek w automacie: - Do formy wlej zakwas i jogurt. Dodaj sól, mieszankę i drożdże. Uruchom automat w programie o najdłuższym (co najmniej 3-godzinnym) czasie wyrastania i pieczenia. - W automacie, w którym jest wybór stopnia przyrumienienia, wybierz maksymalny (ciemny brąz). Po wypieku wyjmij chleb z automatu. Chleb przechowuj w pojemniku z drewna lub lnianym woreczku. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1536 kJ/367 kcal Tłuszcz: 2,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 75 g w tym cukry: 2,0 g Błonnik: 8,6 g Białko: 7,2 g Sól: 0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sklep: biogo.pl

MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BAUCK HOF - 2876979439

17,52 zł

MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BAUCK HOF BAUCK HOF

Zdrowa żywność i delikatesy > Produkty bezglutenowe > mieszanki bezglutenowe do wypieków

MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BAUCK HOF Powstała na bazie

Sklep: biogo.pl

ZAKWAS PIEKARSKI BIO 250 g - BIONAT - 2825285218

12,59 zł

ZAKWAS PIEKARSKI BIO 250 g - BIONAT BIONAT (zakwas piekarski)

ZDROWA ŻYWNOŚĆ > Na zamówienie > Pieczywo > mieszanki, bułka tarta

SKŁADNIKI otręby żytnie *,  woda, regulator kwasowości: kwas mlekowy, mąka żytnia *, ocet jabłkowy*, skrobia ziemniaczana*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, serwatka w proszku , drożdże, olej rzepakowy* (certyfikowany składnik ekologiczny)   OPIS Zakwas piekarski otrzymywany jest w naturalnym unikalnym procesie opartym o wieloletnie doświadczenie Firmy. Połączenie odpowiednich składników oraz procesów przebiegających w określonym czasie i temperaturze, przekształciło bioflorę i mikroorganizmy, doprowadzając w efekcie do wytworzenia produktu najwyższej jakości. Zakwas piekarski dodatkowo wspomaga i ułatwia wytworzenie ciasta. Wydobywa i utrwala w pieczywie delikatny aromat, subtelny smak użytych składników, natomiast chrupiąca skórka i sprężysty miękisz są gwarancją najwyższej jakości pieczywa.  Dostępny jest w opakowaniach po 250 g. Porcja taka wystarcza do wypieku 30 bochenków chleba o gramaturze 500 g. Produkt sprawdza się do wypieku zarówno w automatach jak i w domowym piekarniku. Wypiek w piekarniku umożliwia uzyskanie dowolnej formy chleba - bochenków okrągłych, podłużnych, foremkowych. Wypiek w automacie wymaga kilku minut Twojego czasu na przygotowanie składników i wybór programu, resztę urządzenie wykona za Ciebie. Jest to produkt rekomendowany przez Polską Ekologię.   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Bardzo ważne jest aby pamiętać o właściwej proporcji dawkowania kwasu do mąki zgodnie z poniższą tabelką: Dawkowanie: Chleby pszenne                                               ok. 1-2%  (10 - 20 g na 1 kg mąki) Chleby pszenno-żytnie                                 ok. 2-3%  (20 - 30 g na 1 kg mąki) Chleby wieloziarniste                                    ok. 3-4%  (30 - 40 g na 1 kg mąki) Chleby żytnie                                                   ok. 5 %    (50 g na 1 kg mąki)   Domowy wypiek chleba - w piekarniku: 1. Przygotowane i odważone składniki wyrabiamy ręcznie około 10 min  lub w mikserze 5 min przy wolnych obrotach i 3 min na średnich do uzyskania właściwej, jednolitej konsystencji. 2. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i zostawiamy na około 20 minut w temperaturze pokojowej. 3. Następnie dzielimy ciasto na porcje według uznania 350g/450g/550g i formujemy w podłużne bochenki. Zwilżamy wierzch wodą kładąc na mokrą gąbkę lub ściereczkę, po czym obtaczamy w dowolnej posypce np. z ziaren słonecznika, siemienia lnu, w mące razowej typ 1850, otrębach lub płatkach zbożowych. 4. Tak przygotowane i udekorowane ciasto wkładamy do posmarowanych wcześniej tłuszczem foremek i przykrywamy ściereczką. 5. Foremki odstawiamy w ciepłe miejsce na około 45-60 minut do dwukrotnego zwiększenia objętości. Aby wierzch nie "obskórzał", po 20 minutach zraszamy wodą. 6. Po wyrośnięciu ciasto wkładamy do nagrzanego wcześniej do temperatury ok. 210 st. C  piekarnika. Przed włożeniem ciasto można lekko zrosić wodą i naciąć dekoracyjnie nożykiem. Do piekarnika wstawić naczynie z wodą. 7. Wypiekać w zależności od gramatury 35/56/50 minut. 8. Po wypieku wyjąć z foremek chleb do wystygnięcia. Aby nadać połysk skórce, po wyjęciu z pieca zrosić wodą.   Domowy wypiek chleba w automacie. 1. Wszystkie składniki wsypujemy do formy w automacie, wlewamy wodę i wybieramy program wypieku. 2. Jeżeli w automacie nie ma funkcji programowanych, proponujemy ustawić czas na około 2,5 h (z dokładnością do 15 minut) lub według uznania. 3. Po wypieku wyjmujemy chleb z formy i odkładamy na deseczkę.   WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 702,39 kJ; Tłuszcz: 1,55 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,16 g; Węglowodany: 25,66 g; w tym cukry: 4,50 g; Białko: 5,96 g; Sól: 0,009 g   INFORMACJA ALERGENNA  Zawiera serwatkę (z mleka) i żyto.   ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze 4 - 22 st. C w zakręconym słoiku.   Przy zakupie 5 szt. zakwasu piekarskiego 250 g, otrzymasz 1 szt. zakwasu gratis. Promocja trwa do końca grudnia.

Sklep: Fresh & Eco

ZAKWAS PIEKARSKI BIO 250 g - BIONAT - 2827892134

12,12 zł

ZAKWAS PIEKARSKI BIO 250 g - BIONAT BIONAT

Pieczywo > mieszanki, bułka tarta, dodat. do piecz.

SKŁADNIKI otręby żytnie *,  woda, regulator kwasowości: kwas mlekowy, mąka żytnia *, ocet jabłkowy*, skrobia ziemniaczana*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, serwatka w proszku , drożdże, olej rzepakowy* (certyfikowany składnik ekologiczny)  OPIS Zakwas piekarski otrzymywany jest w naturalnym unikalnym procesie opartym o wieloletnie doświadczenie Firmy. Połączenie odpowiednich składników oraz procesów przebiegających w określonym czasie i temperaturze, przekształciło bioflorę i mikroorganizmy, doprowadzając w efekcie do wytworzenia produktu najwyższej jakości. Zakwas piekarski dodatkowo wspomaga i ułatwia wytworzenie ciasta. Wydobywa i utrwala w pieczywie delikatny aromat, subtelny smak użytych składników, natomiast chrupiąca skórka i sprężysty miękisz są gwarancją najwyższej jakości pieczywa.  Dostępny jest w opakowaniach po 250 g. Porcja taka wystarcza do wypieku 30 bochenków chleba o gramaturze 500 g. Produkt sprawdza się do wypieku zarówno w automatach jak i w domowym piekarniku. Wypiek w piekarniku umożliwia uzyskanie dowolnej formy chleba - bochenków okrągłych, podłużnych, foremkowych. Wypiek w automacie wymaga kilku minut Twojego czasu na przygotowanie składników i wybór programu, resztę urządzenie wykona za Ciebie. Jest to produkt rekomendowany przez Polską Ekologię.  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Bardzo ważne jest aby pamiętać o właściwej proporcji dawkowania kwasu do mąki zgodnie z poniższą tabelką:Dawkowanie:Chleby pszenne                                               ok. 1-2%  (10 - 20 g na 1 kg mąki)Chleby pszenno-żytnie                                 ok. 2-3%  (20 - 30 g na 1 kg mąki)Chleby wieloziarniste                                    ok. 3-4%  (30 - 40 g na 1 kg mąki)Chleby żytnie                                                   ok. 5 %    (50 g na 1 kg mąki)  Domowy wypiek chleba - w piekarniku: 1. Przygotowane i odważone składniki wyrabiamy ręcznie około 10 min  lub w mikserze 5 min przy wolnych obrotach i 3 min na średnich do uzyskania właściwej, jednolitej konsystencji.2. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i zostawiamy na około 20 minut w temperaturze pokojowej.3. Następnie dzielimy ciasto na porcje według uznania 350g/450g/550g i formujemy w podłużne bochenki. Zwilżamy wierzch wodą kładąc na mokrą gąbkę lub ściereczkę, po czym obtaczamy w dowolnej posypce np. z ziaren słonecznika, siemienia lnu, w mące razowej typ 1850, otrębach lub płatkach zbożowych.4. Tak przygotowane i udekorowane ciasto wkładamy do posmarowanych wcześniej tłuszczem foremek i przykrywamy ściereczką.5. Foremki odstawiamy w ciepłe miejsce na około 45-60 minut do dwukrotnego zwiększenia objętości. Aby wierzch nie "obskórzał", po 20 minutach zraszamy wodą.6. Po wyrośnięciu ciasto wkładamy do nagrzanego wcześniej do temperatury ok. 210 st. C  piekarnika. Przed włożeniem ciasto można lekko zrosić wodą i naciąć dekoracyjnie nożykiem. Do piekarnika wstawić naczynie z wodą.7. Wypiekać w zależności od gramatury 35/56/50 minut.8. Po wypieku wyjąć z foremek chleb do wystygnięcia. Aby nadać połysk skórce, po wyjęciu z pieca zrosić wodą.  Domowy wypiek chleba w automacie. 1. Wszystkie składniki wsypujemy do formy w automacie, wlewamy wodę i wybieramy program wypieku.2. Jeżeli w automacie nie ma funkcji programowanych, proponujemy ustawić czas na około 2,5 h (z dokładnością do 15 minut) lub według uznania.3. Po wypieku wyjmujemy chleb z formy i odkładamy na deseczkę.  WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 702,39 kJ; Tłuszcz: 1,55 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,16 g; Węglowodany: 25,66 g; w tym cukry: 4,50 g; Białko: 5,96 g; Sól: 0,009 g  INFORMACJA ALERGENNA  Zawiera serwatkę (z mleka) i żyto.  ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze 4 - 22 st. C w zakręconym słoiku.

Sklep: Eko Smak

Lubię gramatykę dla uczniów klas 4 - Tanajewska Alicja, Kiełpińska Iwona, Korzeniewska Ewa - 2836967171

8,76 zł

Lubię gramatykę dla uczniów klas 4 - Tanajewska Alicja, Kiełpińska Iwona, Korzeniewska Ewa

Książki & Multimedia > Książki

Opis - W publikacji "Lubię gramatykę. Zestaw ćwiczeń i kompendium wiedzy do nauki o języku dla uczniów klas 4." zaprezentowano ćwiczenia gramatyczne z zakresu: składni, ćwiczeń syntaktycznych (związanych z rozpoznawaniem podmiotu i orzeczenia), związków wyrazowych, ćwiczeń frazeologicznych, odmiennych i nieodmiennych części mowy, fonetyki, słowotwórstwa oraz stylistyki. Układ materiału ma charakter koncentryczno-spiralny, to znaczy, że jest powtarzany, utrwalany i rozszerzany w kolejnych klasach. Zestawy ćwiczeń do nauki o języku wprowadzane są cyklicznie, małymi kroczkami - zgodnie z zasadą przystępności i stopniowania trudności. Są one atrakcyjne i różnorodne. Zachęcają ucznia do pracy indywidualnej lub grupowej. Umożliwiają swobodę działania w zakresie doboru zagadnień, ćwiczeń, zadań oraz metod i form pracy wspomagających naukę o języku. Adresatem książki "Lubię gramatykę. Zestaw ćwiczeń i kompendium wiedzy do nauki o języku dla uczniów klas 4." są: uczniowie klasy 4, nauczyciele uczący języka polskiego w klasach 4 i terapeuci prowadzący terapię pedagogiczną. Publikacja może być z powodzeniem wykorzystywana przez nauczycieli uczących języka polskiego w ramach zajęć dydaktyczno-wyrównawczych oraz kompensacyjno-korekcyjnych. Nazwa - Lubię gramatykę dla uczniów klas 4 Autor - Tanajewska Alicja, Kiełpińska Iwona, Korzeniewska Ewa Oprawa - Miękka Wydawca - Olimp Media Kod ISBN - 9788364316487 Kod EAN - 9788364316487 Rok wydania - 2014 Język - polski Format - 16.5x24.0cm Ilość stron - 88 Szkoła - Szkoła podstawowa Typ podręcznika - Podręcznik Przedmiot - Język polski Podatek VAT - 5% Premiera - 2015-03-27

Sklep: InBook.pl

Automat do chleba First FA 5152 - 2825243806

215,50 zł

Automat do chleba First FA 5152 First

Kuchnia/Automaty do chleba

Istotną korzyścią automatu do pieczenia chleba jest to, że cały proces, tzn. ugniatanie, wyrastanie ciasta i pieczenie odbywa się automatycznie, bez naszego udziału. Przygotowany w domu chleb nie zawiera sztucznych środków konserwujących. Jeżeli złożony zostanie jednak w czystym i szczelnym pojemniku w lodówce, przechowywać go będzie można 5-7 dni. Automatem do chleba można: - przygotowywać chleb z gotowych mieszanek, - piec chleb wg przepisów z dostępnych książek kucharskich. Automat do pieczenia posiada przy tym kroki robocze: ugniatanie, wyrastanie i pieczenie, - ugniatać ciasta, np. na makaron, wypieki lub bułki, - gotować marmoladę. Programy pieczenia i panel obsługi: - 12 programów pieczenia: podstawowy - chleb pszenny oraz mieszany, francuski - chleb lekki, puszysty, chleb razowy super szybki - szybki proces ugniatania, wyrastania i pieczenia, chleb słodki - ciasto słodkie, drożdżowe, ciasto - przygotowanie ciasta drożdżowego na bułki, pizzę lub precle, ciasto na makaron maślanka - do wypieku chleba przy użyciu maślanki lub jogurtu, bezglutenowy - do chlebów z mąki bezglutenowej lub mieszanek do pieczenia, ciasto - pieczenie przy użyciu proszku do pieczenia lub sody spożywczej, dżem - do robienia dżemu, pieczenie - pieczenie ciasta, dopiekanie chleba. - ustawienie stopnia zarumienienia skórki, - wybór wielkości bochenka: 750g, 1000g, 1250g. Dzięki różnorodności programów do pieczenia automat umożliwia wypiek różnych wielu rodzajów chleba. Cechy i funkcje urządzenia: - 12 programów pieczenia, - wyjmowany pojemnik na chleb ułatwiający czyszczenie i wyciąganie wypieku, - nieprzywierająca powłoka ułatwiająca wyjmowanie chleba z formy, - zegar odliczający czas i pokazujący, ile czasu pozostało do zakończenia wypieku i możliwości rozpoczęcia przygotowywania kanapek, - funkcja 60-minutowego podgrzewania - po zakończeniu programu wypiekacz automatycznie rozpoczyna podgrzewanie chleba, aby nawet przy ustawieniu pieczenia na noc można było zjeść go, gdy będzie jeszcze ciepły, - pojemność: 750-1250 g umożliwia dostosowanie wielkości bochenka do potrzeb, w zależności od tego, czy chleb jedzony jest przez 4-osobową rodzinę czy przez 2 lub 1 osobę, - kubek i łyżka ułatwiające odmierzanie składników - kubek dokładnie odmierzy płyny, np. wodę czy maślankę, a łyżeczka pomoże przy soli lub drożdżach, - automatyczne miksowanie i zagniatanie ciasta, - programowanie do 15 godzin z wyprzedzeniem, dzięki czemu można nastawić urządzenie by zakończyło wypiek tuż przed porą śniadania lub kolacji. Otrzymujemy wówczas najświeższy, jeszcze cieplutki chlebek, - możliwość ustawienia stopnia zarumienienia skórki, dzięki czemu sami możemy zdecydować, czy skórka ma być dobrze przypieczona i krucha, czy raczej jasna i miękka, - duże okienko do obserwowania procesu pieczenia - dzięki niemu bez podnoszenia pokrywy można obserwować postęp pieczenia, - funkcja pamięci - po ponownym włączeniu po awarii zasilania, program wznowi pracę w tym samym punkcie, - wyświetlacz LCD, - moc: 850W, - napięcie: 230V.

Sklep: Sypialny.com.pl

Kosz Delikatesowy Cynobrowa Cyganeria - 2861527456

149,00 zł

Kosz Delikatesowy Cynobrowa Cyganeria Smacza Jama

Archiwum > Kosze Delikatesowe

Niewielki kosz delikatesowy z kompozycją hiszpańskich i włoskich specjałów oraz autorskiej mieszanki kaw z Indii i Ameryki Południowej. Bezpretensjonalny i bez wątpienia trafiony upominek- zawiera bowiem słusznie lubiane i cenione wino, niebanalne słodycze i rzemieślniczą kawę, przy których popołudnie minie szczególnie przyjemnie.   Skład zestawu: Wino Los Molinos Tempranillo 0,75l - wysokiej jakości czerwone wino wytrawne z regionu Valdepe

Sklep: SmaczaJama.pl

Kitchen Craft - forma prostokątna (keksówka) crusty bake - 2824449553

99,00 zł

Kitchen Craft - forma prostokątna (keksówka) crusty bake Kitchen Craft

Kuchnia>Akcesoria i formy do pieczenia >Formy do pieczenia metalowe z powłokami

Forma do pieczenia Crusty Bake z serii Master Class Kitchen Craft. Idealna do pieczenia ciast czy chleba. Udany wypiek zapewniony jest dzięki mikroperforowanemu wnętrzu formy, które zapewnia idealną cyrkulację powietrza, a także pozwala szybko ostudzić wypiek. Forma została pokryta wyjątkowo trwałą podwójną warstwą nieprzywieralną Quantum 2, wzmocnioną specjalną mieszanką materiałów ceramicznych zapewniających odporność na ścieranie.  Można myć w zmywarce.        Kolor: szary Szerokość:11 cm Długość: 21 cm Wysokość: 7 cm Materiał: stal węglowa

Sklep: FrankHerbert.pl

Kitchen Craft - formy do muffinów crusty bake - 2824449555

59,00 zł

Kitchen Craft - formy do muffinów crusty bake Kitchen Craft

Kuchnia>Akcesoria i formy do pieczenia >Fromy do pieczenia ciast metalowe, tortownice

Forma do muffinów Crusty Bake z serii Master Class Kitchen Craft. Idealna do pieczenia muffinek. Udany wypiek zapewniony jest dzięki mikroperforowanemu wnętrzu formy, które zapewnia idealną cyrkulację powietrza, a także pozwala szybko ostudzić wypiek. Forma została pokryta wyjątkowo trwałą podwójną warstwą nieprzywieralną Quantum 2, wzmocnioną specjalną mieszanką materiałów ceramicznych zapewniających odporność na ścieranie.  Można myć w zmywarce.        Kolor: szary Szerokość: 24 cm Długość: 32 cm Wysokość otworu: 2 cm Średnica otworu: 6 cm Materiał: stal węglowa

Sklep: FrankHerbert.pl

Ciasto chlebowe bez glutenu PKU [1000 g] - 2832252107

15,59 zł

Ciasto chlebowe bez glutenu PKU [1000 g] Provita

Dla kucharzy i piekarzy/Mieszanki

Sposób przyrządzania dla wypiekacza: Składniki: olej roślinny 35 g (2 łyżki stołowe), woda o temperaturze 26 stopni C 400-450 ml, mieszanka PKU 500 g, cukier ok. 20 g (pełna łyżka stołowa), sól ok 5 g (mała łyżeczka), porcja Drożdży Babuni. Przygotowanie ciasta do wypieku: składniki wlewamy i wsypujemy w podanej powyżej kolejności do formy wypiekacza. Cukier dobrze jest rozsypać w miarę równomiernie, a drożdże i sól należy rozmieścić w dwu oddalonych od siebie wgłębieniach na powierzchni mieszanki. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Dobrze wyrobione ciasto powinno mieć konsystencję gęstej, ubitej śmietany. Wypiek: Najlepiej jest ustawić program "gluten free", a kolor przyrumienienia na mocny - "dark". Mieszanka PKU to mieszanka niskobiałkowa

Sklep: Eko-market.pl

Automat (wypiekacz) do chleba First FA-5151 - 2825243691

208,50 zł

Automat (wypiekacz) do chleba First FA-5151 First

Kuchnia/Automaty do chleba

Istotną korzyścią automatu do pieczenia chleba jest to, że cały proces, tzn. ugniatanie, wyrastanie ciasta i pieczenie odbywa się w zajmującym mało miejsca pojemniku. Przygotowany w domu chleb nie zawiera sztucznych środków konserwujących. Jeżeli złożony zostanie jednak w czystym i szczelnym pojemniku w lodówce, przechowywać go będzie można 5-7 dni. Automatem do chleba można: - przygotowywać mieszanki gotowego chleba, - piec chleb wg przepisów z dostępnych książek kucharskich, - ugniatać ciasta, np. na makaron, wypieki lub bułki, - piec ciasta i słodkie chleby, - gotować marmoladę. Programy pieczenia i panel obsługi: - 12 programów pieczenia: normalny - chleb pszenny oraz mieszany, chleb biały - pulchny chleb pszenny/biały, chleb razowy szybko - szybkie przygotowanie chleba pszennego i mieszanego, chleb słodki - ciasto słodkie, drożdżowe, bardzo szybko I - ugniatanie i wypiek chleba 680g, bardzo szybko II - ugniatanie i wypiek chleba 900g ciasto - przygotowanie ciasta, marmolada - gotowanie marmolady i konfitur, wypieki - pieczenie przy użyciu proszku do pieczenia, sandwich - lekki sandwich , pieczenie - pieczenie ciasta, dopiekanie chleba. - ustawienie stopnia zarumienienia skórki, - wielkość bochenka: 900 g (2 l). Opis urządzenia: - automatyczne przyrządzanie ciasta i chleba (ugniatanie, wyrastanie, pieczenie), - wyjmowana forma do pieczenia z powłoką antyadhezyjną, - zawartość: ok. 2 l (odpowiada 900g chleba), - możliwość ustawiania wagi chleba: 680 lub 900g, - 12 programów pieczenia / 50 możliwości kombinacji, - funkcja szybkiego pieczenia, - program do chlebów pełnoziarnistych, - elektroniczne pole do obsługi z wyświetlaczem LCD i akustycznym sygnałem, - 13-godzinny czasomierz, - 60-minutowa funkcja podtrzymywania temperatury, - zmienne ustawianie ilości ciasta, - ustawianie stopnia przybrązowienia skórki (jasna, średnia, ciemna), - pokrywa z uchwytem i okienkiem do podglądu, - kubek odmierzający i łyżka na wyposażeniu, - moc: 600W, - napięcie: 230V. Do urządzenia dołączone są : * instrukcje, jaką rolę przy produkcji chleba odgrywają poszczególne składniki, * zasady odmierzania składników.

Sklep: Sypialny.com.pl

Chleb Adama ciemny - 2832974248

9,90 zł

Chleb Adama ciemny Lapiniak GmbH

Zdrowa żywność

NOWOŚĆ! Chleb Adama z mąką z łuski gryki. Możesz jeść do woli - nie tuczy! To gotowa mieszanka do upieczenia na bazie mąki z pestek słodkich moreli. Jest produktem naturalnym, bez konserwantów i polepszaczy o minimalnej zawartości węglowodanów i cukrów .   Wartość odżywcza 100 g 35 g - 1 kromka Wartość kaloryczna 979 kJ / 234 kcal 342 kJ / 81,9 kcal Białko 32 g 11,55 g Węglowodany (W) w tym Cukier 0,64 g 0,22 g Tłuszcz roślinny 1 0 ,30 g 3,60 g WW* 0,05 WW 0,02 WW   Opakowanie 250 g mieszanki ciemnego Chleba Adama starcza na wypiek bochenka chleba (ok. 400 g) lub 5 bułek.   Chleb Adama z większa uczucie sytości do kilku godzin , co pomaga zachować regularność posiłków i ograniczyć podjadanie. W przypadku diabetyków czy osób z nadwagą , daje możliwość odciążenia organizmu z dużych ilości węglowodanów bez przechodzenia na restrykcyjne diety. Chleb Adama jest bogaty w jednonienasycone kwasy tłuszczowe obniżające poziom

Sklep: Biowita

Chleb Adama jasny - 2832974263

9,90 zł

Chleb Adama jasny Lapiniak GmbH

Zdrowa żywność

Chleb Adama możesz jeść do woli - nie tuczy! To gotowa mieszanka do upieczenia na bazie mąki z pestek słodkich moreli. Jest produktem naturalnym, bez konserwantów i polepszaczy o minimalnej zawartości węglowodanów i cukrów . Polecany osobom na dietach: niskowęglowodanowej, wysokobiałkowej, cukrzycowej, redukującej   Wartość odżywcza 100 g 35 g - 1 kromka Wartość kaloryczna 967 kJ / 231 kcal 380 kJ / 90,6 kcal Białko 33 g 11,55 g Węglowodany (W) w tym Cukier 1,1 g 0,66 g Tłuszcz roślinny 9,20 g 4,65 g WW* 0,19 WW 0,07 WW   Opakowanie 250 g mieszanki ciemnego Chleba Adama starcza na wypiek bochenka chleba (ok. 400 g) lub 5 bułek.   Chleb Adama z większa uczucie sytości do kilku godzin , co pomaga zachować regularność posiłków i ograniczyć podjadanie. W przypadku diabetyków czy osób z nadwagą , daje możliwość odciążenia organizmu z dużych ilości węglowodanów bez przechodzenia na restrykcyjne diety. Chleb Adama jest bogaty w jednonienasycone kwasy tłuszczowe obniżające poziom

Sklep: Biowita

CIASTO WADOWICKIE KREMWKI PAPIESKIE 520 G (6) GELLWE 5900552029694 - 2832344466

9,98 zł

CIASTO WADOWICKIE KREMWKI PAPIESKIE 520 G (6) GELLWE 5900552029694 GELLWE

PIECZYWO i WYPIEKI > Wypieki

Opis Skład Sposób przygotowania Wadowickie Kremówki Papieskie Kremówki to ulubione ciasto wszystkich Polaków. Dzięki Gellwe można go upiec już w domu. Wyjątkowy i niepowtarzalny smak kremówek to zasługa Oryginalnej Wadowickiej Receptury, stworzonej z mistrzem cukiernictwa z Wadowic. Ta receptura gwarantuje smak prawdziwej wadowickiej kremówki oraz pewność, że za każdym razem wypiek będzie udany. Z opakowania wychodzi aż 15 dużych kremówek. Mieszanki do wypieku ciasta i przygotowania kremu zostały stworzone na bazie najwyższej jakości surowców. Zgodnie z prawem nie zawierają sztucznych barwników i konserwantów. *źródło: FoodCare za Nielsen, Panel handlu detalicznego, cała Polska, sprzedaż wartościowa i w kg w kategorii ciast na ciepło, kwiecień-maj 2011. Kremówki Papieskie Masa:520gSkładniki: Ciasto: cukier, mąka pszenna, skrobia ryżowa, substancje spulchniające: difosforan disodowy, wodorowęglan sodu; emulgatory: E 475, E 471, E 433; skrobia ziemniaczana. Krem: cukier, skrobia kukurydziana, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, aromaty, barwnik: kurkumina. Produkt może zawierać śladowe ilości soi, mleka, orzechów laskowych i włoskich. Opakowanie zawiera: 240 g mieszanki do wypieku ciasta280 g mieszanki do sporządzenia kremu Do sporządzenia ciasta przygotuj: 4 jajka Do sporządzenia kremu przygotuj: 1 litr mleka, 200 g miękkiego masła lub margaryny Do sporządzenia ponczu przygotuj: 150 ml przegotowanej wody, 1 łyżeczkę cukru, sok z

Sklep: Papu24.pl

Mąka wieloziarnista BGL [1000 g] - 2832252258

16,49 zł

Mąka wieloziarnista BGL [1000 g] Provita

Dla kucharzy i piekarzy/Mieszanki

Sposób przyrządzania dla wypiekacza: Składniki: olej roślinny 35 g (2 łyżki stołowe), woda o temperaturze 26 stopni C 400-450 ml, mieszanka chlebowa BGL 500 g, cukier ok. 20 g (pełna łyżka stołowa), sól ok 5 g (mała łyżeczka), porcja Drożdży Babuni. Przygotowanie ciasta do wypieku: składniki wlewamy i wsypujemy w podanej powyżej kolejności do formy wypiekacza. Cukier dobrze jest rozsypać w miarę równomiernie, a drożdże i sól należy rozmieścić w dwu oddalonych od siebie wgłębieniach na powierzchni mieszanki. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Dobrze wyrobione ciasto powinno mieć konsystencję gęstej, ubitej śmietany. Wypiek: Najlepiej jest ustawić program "gluten free", a kolor przyrumienienia na mocny - "dark".

Sklep: Eko-market.pl

szukaj w Kangoo mieszanki do wypiek

Sklepy zlokalizowane w miastach: Warszawa, Kraków, Łódź, Wrocław, Poznań, Gdańsk, Szczecin, Bydgoszcz, Lublin, Katowice

Szukaj w sklepach lub całym serwisie

1. Sklepy z mieszanki do wypiek

2. Szukaj na wszystkich stronach serwisu

t1=0.054, t2=0, t3=0, t4=0.018, t=0.054

Dla sprzedawców

copyright © 2005-2024 Sklepy24.pl  |  made by Internet Software House DOTCOM RIVER