tabele sk��adu i warto��ci od��ywczej ��ywno��ci kunachowicz hanna, przygoda beata, nadolna irena, iwanow krystyna
- znaleziono 22 produkty w 7 sklepach
Tabele sk³adu i warto¶ci od¿ywczej ¿ywno¶ci - Kunachowicz Hanna, Przygoda Beata, Nadolna Irena, Iwanow Krystyna
Ksi±¿ki & Multimedia > Ksi±¿ki
Opis - Wiedza na temat prawid³owego komponowania codziennej diety staje siê coraz bardziej potrzebna, szczególnie w aspekcie zapobiegania chorobom powstaj±cym w wyniku nieodpowiedniego sposobu ¿ywienia. Tabele sk³adu i warto¶ci od¿ywczej ¿ywno¶ci pozwalaj± oceniæ sposób ¿ywienia, czyli warto¶æ od¿ywcz± diety. Dziêki nim mo¿na równie¿ porównywaæ warto¶æ energetyczn± i od¿ywcz± diety z zalecanym dziennym spo¿yciem zamieszczonym w normach ¿ywienia. Nazwa - Tabele sk³adu i warto¶ci od¿ywczej ¿ywno¶ci Autor - Kunachowicz Hanna, Przygoda Beata, Nadolna Irena, Iwanow Krystyna Oprawa - Twarda Wydawca - PZWL Kod ISBN - 9788320053111 Kod EAN - 9788320053111 Rok wydania - 2017 Jêzyk - polski Format - 21.0x25.0cm Ilo¶æ stron - 1182 Podatek VAT - 5% Premiera - 2017-03-01
Sklep: InBook.pl
Warto¶æ od¿ywcza wybranych produktów spo¿ywczych i typowych potraw - Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Iwanow, Krystyna, Przygoda Beata
Ksi±¿ki & Multimedia > Ksi±¿ki
Opis - Ksi±¿ka zawiera dane o warto¶ci energetycznej i zawarto¶ci sk³adników od¿ywczych w produktach spo¿ywczych i potrawach, wyra¿one w 100 g produktu jadalnego i w 100 g potrawy gotowej do spo¿ycia. Dane zawarte w tabelach umo¿liwiaj± tak¿e procentowy udzia³ energii z bia³ka, t³uszczu i wêglowodanów w diecie. W obecnym wydaniu - zgodnie z nowymi przepisami - poza wspó³czynnikami przeliczeniowymi bia³ka, t³uszczu i wêglowodanów przy obliczaniu warto¶ci energetycznej produktów i potraw uwzglêdniono wspó³czynnik przeliczeniowy dla b³onnika pokarmowego. Nazwa - Warto¶æ od¿ywcza wybranych produktów spo¿ywczych i typowych potraw Autor - Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Iwanow, Krystyna, Przygoda Beata Oprawa - Miêkka Wydawca - PZWL Kod ISBN - 9788320044447 Kod EAN - 9788320044447 Wydanie - 6 Rok wydania - 2012 Jêzyk - polski Format - 20.5x29.5cm Ilo¶æ stron - 160 Podatek VAT - 5% Premiera - 2014-01-28
Sklep: InBook.pl
Tabele sk³adu i warto¶ci od¿ywczej ¿ywno¶ci PZWL
PodrêcznikiDiety
Ksi±¿ka zawiera dane o warto¶ci energetycznej i zawarto¶ci kilkudziesiêciu sk³adników od¿ywczych takich, jak: bia³ko ogó³em, bia³ko zwierzêce i ro¶linne, t³uszcz, cholesterol, wêglowodany, sacharoza, laktoza, skrobia, b³onnik pokarmowy, kwasy t³uszczowe nasycone, jednonienasycone i wielonienasycone, aminokwasy, wybrane sk³adniki mineralne i witaminy w produktach spo¿ywczych i potrawach, wyra¿one w 100 g potrawy gotowej do spo¿ycia oraz receptury potraw. Przedstawione dane zosta³y opracowane w Zak³adzie Warto¶ci Od¿ywczych ¯ywno¶ci i ¯ywienia im. prof. dr. A. Szczyg³a w Warszawie.
Sklep: Booknet.net.pl
Tabele sk³adu i warto¶ci od¿ywczej ¿ywno¶ci PZWL
Dieta/¯ywienie
Wiedza na temat prawid³owego komponowania codziennej diety staje siê coraz bardziej potrzebna, szczególnie w aspekcie zapobiegania chorobom powstaj±cym w wyniku nieodpowiedniego sposobu ¿ywienia. Tabele sk³adu i warto¶ci od¿ywczej ¿ywno¶ci pozwalaj± oceniæ sposób ¿ywienia, czyli warto¶æ od¿ywcz± diety. Dziêki nim mo¿na równie¿ porównywaæ warto¶æ energetyczn± i od¿ywcz± diety z zalecanym dziennym spo¿yciem zamieszczonym w normach ¿ywienia. Niniejsze tabele zawieraj± dane o warto¶ci energetycznej i zawarto¶ci kilkudziesiêciu sk³adników od¿ywczych w produktach spo¿ywczych oraz potrawach. Autorzy: Kunachowicz Hanna, Przygoda Beata, Nadolna Irena, Iwanow Krystyna Format: 20.5x24.5cm ISBN: 9788320062588 Objêto¶æ: 1182 Oprawa: Miêkka Rok wydania: 2020 Wydawca: PZWL
Sklep: LiberMed.pl
Tabele Sk³adu I Warto¶ci Od¿ywczej ¯ywno¶ci PZWL
Ksi±¿ki>Kulinaria / ¯ywno¶æ>DietyKsi±¿ki>Podrêczniki / Edukacja
0x00b72d8500000000
Sklep: Gigant.pl
Tabele sk³adu i warto¶ci od¿ywczej ¿ywno¶ci PZWL
PodrêcznikiDiety
Wiedza na temat prawid³owego komponowania codziennej diety staje siê coraz bardziej potrzebna, szczególnie w aspekcie zapobiegania chorobom powstaj±cym w wyniku nieodpowiedniego sposobu ¿ywienia.Tabele sk³adu i warto¶ci od¿ywczej ¿ywno¶ci pozwalaj± oceniæ sposób ¿ywienia, czyli warto¶æ od¿ywcz± diety. Dziêki nim mo¿na równie¿ porównywaæ warto¶æ energetyczn± i od¿ywcz± diety z zalecanym dziennym spo¿yciem zamieszczonym w normach ¿ywienia.
Sklep: Booknet.net.pl
Pochodne instrumenty kredytowe - Izabela Pruchnicka-Grabias
Ksi±¿ki & Multimedia > Ksi±¿ki
Opis - Ksi±¿ka, posiadaj±ca istotne walory praktyczne, jest pierwsz± pozycj± polskiej autorki w tak kompleksowy sposób analizuj±c± nie tylko istotê funkcjonowania kredytowych instrumentów pochodnych, ale równie¿ modele ich wyceny, doskonalenie których autorka s³usznie uznaje za kluczowe dla rozwoju tego rynku. Niew±tpliw± zalet± opracowania jest mnogo¶æ przyk³adów, przeprowadzaj±cych Czytelnika przez kolejne etapy szacowania warto¶ci omawianych struktur i tworz±cych idealn± bazê dla zrozumienia konstrukcji tych z³o¿onych produktów. Prof. zw. dr hab. Janusz Soboñ Publikacja stanowi cenne kompendium wiedzy zarówno dla praktyków rynku finansowego, jak i studentów oraz s³uchaczy studiów podyplomowych i doktoranckich, jak równie¿ dla pracowników nauki zainteresowanych wdra¿aniem metod kwantyfikacji ryzyka kredytowego w praktykê. Prof. nadzw. SGH dr hab. Pawe³ Niedzió³ka Nazwa - Pochodne instrumenty kredytowe Autor - Izabela Pruchnicka-Grabias Oprawa - Miêkka Wydawca - CeDeWu Kod ISBN - 9788375563733 Kod EAN - 9788375563733 Wydanie - 1 Rok wydania - 2011 Jêzyk - polski Format - 16.5x23.0cm Ilo¶æ stron - 280 Podatek VAT - 5%
Sklep: InBook.pl
Miêdzy niebem a piek³em - Grzegorz Polaczek
Ksi±¿ki & Multimedia > Ksi±¿ki
Opis - "Miêdzy niebem a piek³em" to porywaj±ca opowie¶æ o dwóch banitach zes³anych na Ziemiê: diable Seth'ie i aniele Bart³omieju. Przypadkowe spotkanie powoduje, i¿ ze wzglêdu na obopólne korzy¶ci, postanawiaj± zamieszkaæ razem. Ksi±¿ka opowiada o wspólnych wysi³kach, które maj± doprowadziæ ich z powrotem do domu, gdzie nie bêd± musieli mierzyæ siê z codziennymi problemami ¿ycia na Ziemi. Nazwa - Miêdzy niebem a piek³em Autor - Grzegorz Polaczek Oprawa - Miêkka Wydawca - Novae Res Kod ISBN - 9788377222300 Kod EAN - 9788377222300 Rok wydania - 2011 Jêzyk - polski Format - 12.0x19.5cm Ilo¶æ stron - 236 Podatek VAT - 5%
Sklep: InBook.pl
Dieta bezglutenowa co wybraæ Wydawnictwo Lekarskie PZWL
Medycyna>Dietetyka, ¿ywienie>Technologia ¿ywno¶ci
Dla osób chorych na celiakiê zbilansowana dieta bezglutenowa jest jedyn± i podstawow± form± leczenia, dlatego powinna byæ stosowana przez ca³e ¿ycie. wybór produktów bezpiecznych do spo¿ycia w tej chorobie ma podstawowe znaczenie zdrowotne. Niniejsza publikacja jest wynikiem wspó³pracy lekarzy i ¿ywieniowców w ca³o¶ciowej opiece nad pacjentem. W ksi±¿ce omówiono przyczyny celiakii, jej diagnostykê, zasady ¿ywienia chorych na diecie bezglutenowej oraz charakterystykê produktów bezglutenowych. Czê¶æ tabelaryczna zawiera dane o warto¶ci energetycznej i zawarto¶ci sk³adników od¿ywczych (bia³ko, t³uszcz, wêglowodany, b³onnik pokarmowy, wybrane sk³adniki mineralne i witaminy) w produktach i potrawach nie zawieraj±cych glutenu, wyra¿one w 100g produktu jadalnego i w 100g potrawy gotowej do spo¿ycia. Ksi±¿ka ta jest nieocenion± pomoc± dla chorych w planowaniu i ocenie warto¶ci od¿ywczej diet bezglutenowych, a tak¿e w odpowiednim doborze produktów, tak aby urozmaicona i zbilansowana dieta, uwzglêdniaj±ca zwyczaje ¿ywieniowe chorych, mog³a byæ przez nich zaakceptowana i przestrzegana.Spis tre¶ciPrzedmowa1. Kiedy i komu potrzebna jest dieta bezglutenowa? Choroby zale¿ne od glutenu - Anna Rybak, Jerzy Socha 1.1. Celiakia 1.2. Alergia na pszenicê 1.3. Nieceliakalna nadwra¿liwo¶æ na gluten (NCNG) Pi¶miennictwo2. Chemiczne w³a¶ciwo¶ci glutenu - Wojciech K³ys 2.1. Gliadyna i jej toksyczno¶æ'2.2. Dyskusyjne prolaminy owsa2.3. Oznaczanie gliadyny2.4. PodsumowaniePi¶miennictwo3. Zasady uk³adania diety bezglutenowej i jej akceptacja- Anna Stolarczyk3.1. Podstawowe zasady diety bezglutenowej3.2. Zasady planowania jad³ospisu dla osób na diecie bezglutenowej 3.3. Racjonalne ¿ywienie w celiakii, czyli bezglutenowa piramida ¿ywienia 3.4. Gotowe produkty bezglutenowe w diecie 3.5. Akceptacja diety i jej przestrzeganie3.6. Ocena sposobu ¿ywienia osób z celiaki± 3.7. Rola organizacji zrzeszaj±cych pacjentów 3.8. Dieta z ograniczeniem FODMAP w leczeniu osób z nieceliakaln± nadwra¿liwo¶ci± na gluten3.9. PodsumowaniePi¶miennictwo4. Dieta bezglutenowa w ¶wietle zaleceñ ¿ywieniowych- Anna Wojtasik, Anna Stolarczyk4.1. Sk³adniki o szczególnym znaczeniu dla chorych na celiakiê 4.2. Inne sk³adniki, na które nale¿y zwracaæ uwagê, realizuj±c dietê bezglutenow± . . Pi¶miennictwo5. Ro¶liny naturalnie bezglutenowe - warto¶æ od¿ywcza i zastoso
Sklep: Sportowo-Medyczna.pl
Warto¶æ od¿ywcza wybranych produktów spo¿ywczych i typowych potraw PZWL
Poradniki dla pacjentów
Zapotrzebowanie zdrowego cz³owieka na energiê, sk³adniki od¿ywcze i witaminy jest zró¿nicowane i bardzo indywidualne. Zale¿y od wielu czynników takich jak p³eæ, wiek, stan fizjologiczny, rodzaj wykonywanej pracy, aktywno¶ci fizycznej czy warunków klimatycznych. Aby zachowaæ dobry stan zdrowia codzienna dieta powinna byæ zbilansowana i urozmaicona oraz sk³adaæ siê z ró¿norodnych produktów spo¿ywczych. Nieprawid³owy pod wzglêdem jako¶ciowym i ilo¶ciowym sposób ¿ywienia mo¿e powodowaæ niedobory lub nadmiary ¿ywieniowe a w konsekwencji mo¿e byæ przyczyn± wielu chorób dietozale¿nych. Tabele sk³adu i warto¶ci od¿ywczej informuj± w sposób szczegó³owy o tym ile energii, bia³ka, t³uszczu, wêglowodanów, b³onnika, sk³adników mineralnych i witamin zawieraj± ró¿ne produkty lub potrawy, co jest niezbêdne przy prawid³owym komponowaniu poszczególnych dañ i ca³odziennych jad³ospisów. Ksi±¿ka przygotowana we wspó³pracy z Instytutem ¯ywno¶ci i ¯ywienia w Warszawie. Pomo¿e wszystkim dietetykom w analizie sposobu od¿ywiania pod k±tem prawid³owo¶ci w stosunku do zaleceñ ¿ywieniowych, zw³aszcza w sytuacjach, w których wa¿na jest kaloryczno¶æ i warto¶æ od¿ywcza produktów. Autorzy: Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Iwanow Krystyna, Przygoda Beata Format: 28.5x20.5cm ISBN: 9788320055863 Objêto¶æ: 150 Oprawa: Miêkka Rok wydania: 2019 Wydawca: PZWL
Sklep: LiberMed.pl
Warto¶æ od¿ywcza wybranych produktów spo¿ywczych i typowych potraw PZWL
Poradniki. Informatory. SpisyDiety
Ksi±¿ka zawiera dane o warto¶ci energetycznej i zawarto¶ci sk³adników od¿ywczych w produktach spo¿ywczych i potrawach, wyra¿one w 100 g produktu jadalnego i w 100 g potrawy gotowej do spo¿ycia.
Sklep: Booknet.net.pl
Warto¶æ od¿ywcza wybranych produktów spo¿ywczych i typowych potraw PZWL
Poradniki. Informatory. SpisyDiety
Ksi±¿ka zawiera dane o warto¶ci energetycznej i zawarto¶ci sk³adników od¿ywczych (bia³ko, t³uszcz, wêglowodany, b³onnik pokarmowy) w produktach spo¿ywczych i potrawach, wyra¿one w 100 g produktu jadalnego i w 100 g potrawy gotowej do spo¿ycia. Obecne wydanie zawiera nowe sk³adniki od¿ywcze: kwasy t³uszczowe jednonienasycone i wielonienasycone, cholesterol, sacharozê, a tak¿e rozszerzono asortyment produktów i potraw.Ksi±¿ka przeznaczona jest zarówno dla ludzi zdrowych, jak i chorych, którzy powinni przestrzegaæ zaleceñ dietetycznych.
Sklep: Booknet.net.pl
Warto¶æ od¿ywcza wybranych produktów spo¿ywczych i typowych potraw PZWL
Poradniki. Informatory. SpisyDiety
Ksi±¿ka zawiera dane o warto¶ci energetycznej i zawarto¶ci sk³adników od¿ywczych w produktach spo¿ywczych i potrawach, wyra¿one w 100 g produktu jadalnego i w 100 g potrawy gotowej do spo¿ycia. W obecnym wydaniu ? zgodnie z nowymi przepisami ? poza wspó³czynnikami przeliczeniowymi bia³ka, t³uszczu i wêglowodanów przy obliczaniu warto¶ci energetycznej produktów i potraw uwzglêdniono wspó³czynnik przeliczeniowy dla b³onnika pokarmowego.
Sklep: Booknet.net.pl
Warto¶æ od¿ywcza wybranych produktów spo¿ywczych i typowych potraw PZWL
Poradniki. Informatory. SpisyDiety
Ksi±¿ka zawiera dane o warto¶ci energetycznej i zawarto¶ci sk³adników od¿ywczych (bia³ko, t³uszcz, wêglowodany, b³onnik pokarmowy) w produktach spo¿ywczych i potrawach, wyra¿one w 100 g produktu jadalnego i w 100 g potrawy gotowej do spo¿ycia. Obecne wydanie uzupe³niono o nowe sk³adniki od¿ywcze: kwasy t³uszczowe jednonienasycone i wielonienasycone, cholesterol, sacharozê, a tak¿e rozszerzono asortyment produktów i potraw.Ksi±¿ka przeznaczona jest zarówno dla ludzi zdrowych, jak i chorych, którzy powinni przestrzegaæ zaleceñ dietetycznych.
Sklep: Booknet.net.pl
WARTO¦Æ OD¯YWCZA WYBR.PROD.SPO¯.I TYPOWY CH POTRAW PZWL PZWL
Literatura dla dzieci
Ksi±¿ka zawiera dane o warto¶ci energetycznej i zawarto¶ci sk³adników od¿ywczych (bia³ka, t³uszcz, wêglowodany, sacharoza, b³onnik pokarmowy, cholesterol, kwasy t³uszczowe, wybrane sk³adniki mineralne i witaminy) w produktach spo¿ywczych i potrawach, wyra¿one w 100 g produktu jadalnego i w 100 g potrawy gotowej do spo¿ycia. Dane zawarte w tabelach umo¿liwiaj± tak¿e procentowy udzia³ energii z bia³ka, t³uszczu i wêglowodanów w diecie. W obecnym wydaniu
Sklep: Booknet.net.pl

szukaj w Kangoo tabele sk��adu i warto��ci od��ywczej ��ywno��ci kunachowicz hanna, przygoda beata, nadolna irena, iwanow krystyna
Sklepy zlokalizowane w miastach: Warszawa, Kraków, £ód¼, Wroc³aw, Poznañ, Gdañsk, Szczecin, Bydgoszcz, Lublin, Katowice
Szukaj w sklepach lub ca³ym serwisie
1. Sklepy z tabele sk��adu i warto��ci od��ywczej ��ywno��ci - kunachowicz hanna, przygoda beata, nadolna irena, iwanow krystyna
2. Szukaj na wszystkich stronach serwisu
t1=0.078, t2=0, t3=0, t4=0.028, t=0.078
