tabele sk��adu i warto��ci od��ywczej ��ywno��ci kunachowicz hanna, przygoda beata, nadolna irena, iwanow krystyna

- znaleziono 22 produkty w 7 sklepach

Tabele skadu i wartoci odywczej ywnoci - Kunachowicz Hanna, Przygoda Beata, Nadolna Irena, Iwanow Krystyna - 2847262605

233,29 z

Tabele skadu i wartoci odywczej ywnoci - Kunachowicz Hanna, Przygoda Beata, Nadolna Irena, Iwanow Krystyna

Ksiki & Multimedia > Ksiki

Opis - Wiedza na temat prawidowego komponowania codziennej diety staje si coraz bardziej potrzebna, szczeglnie w aspekcie zapobiegania chorobom powstajcym w wyniku nieodpowiedniego sposobu ywienia. Tabele skadu i wartoci odywczej ywnoci pozwalaj oceni sposb ywienia, czyli warto odywcz diety. Dziki nim mona rwnie porwnywa warto energetyczn i odywcz diety z zalecanym dziennym spoyciem zamieszczonym w normach ywienia. Nazwa - Tabele skadu i wartoci odywczej ywnoci Autor - Kunachowicz Hanna, Przygoda Beata, Nadolna Irena, Iwanow Krystyna Oprawa - Twarda Wydawca - PZWL Kod ISBN - 9788320053111 Kod EAN - 9788320053111 Rok wydania - 2017 Jzyk - polski Format - 21.0x25.0cm Ilo stron - 1182 Podatek VAT - 5% Premiera - 2017-03-01

Sklep: InBook.pl

Warto odywcza wybranych produktw spoywczych i typowych potraw - Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Iwanow, Krystyna, Przygoda Beata - 2842306947

41,66 z

Warto odywcza wybranych produktw spoywczych i typowych potraw - Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Iwanow, Krystyna, Przygoda Beata

Ksiki & Multimedia > Ksiki

Opis - Ksika zawiera dane o wartoci energetycznej i zawartoci skadnikw odywczych w produktach spoywczych i potrawach, wyraone w 100 g produktu jadalnego i w 100 g potrawy gotowej do spoycia. Dane zawarte w tabelach umoliwiaj take procentowy udzia energii z biaka, tuszczu i wglowodanw w diecie. W obecnym wydaniu - zgodnie z nowymi przepisami - poza wspczynnikami przeliczeniowymi biaka, tuszczu i wglowodanw przy obliczaniu wartoci energetycznej produktw i potraw uwzgldniono wspczynnik przeliczeniowy dla bonnika pokarmowego. Nazwa - Warto odywcza wybranych produktw spoywczych i typowych potraw Autor - Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Iwanow, Krystyna, Przygoda Beata Oprawa - Mikka Wydawca - PZWL Kod ISBN - 9788320044447 Kod EAN - 9788320044447 Wydanie - 6 Rok wydania - 2012 Jzyk - polski Format - 20.5x29.5cm Ilo stron - 160 Podatek VAT - 5% Premiera - 2014-01-28

Sklep: InBook.pl

Tabele skadu i wartoci odywczej ywnoci - 2825663179

167,30 z

Tabele skadu i wartoci odywczej ywnoci PZWL

PodrcznikiDiety

Ksika zawiera dane o wartoci energetycznej i zawartoci kilkudziesiciu skadnikw odywczych takich, jak: biako ogem, biako zwierzce i rolinne, tuszcz, cholesterol, wglowodany, sacharoza, laktoza, skrobia, bonnik pokarmowy, kwasy tuszczowe nasycone, jednonienasycone i wielonienasycone, aminokwasy, wybrane skadniki mineralne i witaminy w produktach spoywczych i potrawach, wyraone w 100 g potrawy gotowej do spoycia oraz receptury potraw. Przedstawione dane zostay opracowane w Zakadzie Wartoci Odywczych ywnoci i ywienia im. prof. dr. A. Szczyga w Warszawie.

Sklep: Booknet.net.pl

Tabele skadu i wartoci odywczej ywnoci - 2859211223

259,41 z

Tabele skadu i wartoci odywczej ywnoci PZWL

Dieta/ywienie

Wiedza na temat prawidowego komponowania codziennej diety staje si coraz bardziej potrzebna, szczeglnie w aspekcie zapobiegania chorobom powstajcym w wyniku nieodpowiedniego sposobu ywienia. Tabele skadu i wartoci odywczej ywnoci pozwalaj oceni sposb ywienia, czyli warto odywcz diety. Dziki nim mona rwnie porwnywa warto energetyczn i odywcz diety z zalecanym dziennym spoyciem zamieszczonym w normach ywienia. Niniejsze tabele zawieraj dane o wartoci energetycznej i zawartoci kilkudziesiciu skadnikw odywczych w produktach spoywczych oraz potrawach. Autorzy: Kunachowicz Hanna, Przygoda Beata, Nadolna Irena, Iwanow Krystyna Format: 20.5x24.5cm ISBN: 9788320062588 Objto: 1182 Oprawa: Mikka Rok wydania: 2020 Wydawca: PZWL

Sklep: LiberMed.pl

Tabele Skadu I Wartoci Odywczej ywnoci - 2847671452

199,99 z

Tabele Skadu I Wartoci Odywczej ywnoci PZWL

Ksiki>Kulinaria / ywno>DietyKsiki>Podrczniki / Edukacja

0x00b72d8500000000

Sklep: Gigant.pl

Tabele skadu i wartoci odywczej ywnoci - 2857815626

221,60 z

Tabele skadu i wartoci odywczej ywnoci PZWL

PodrcznikiDiety

Wiedza na temat prawidowego komponowania codziennej diety staje si coraz bardziej potrzebna, szczeglnie w aspekcie zapobiegania chorobom powstajcym w wyniku nieodpowiedniego sposobu ywienia.Tabele skadu i wartoci odywczej ywnoci pozwalaj oceni sposb ywienia, czyli warto odywcz diety. Dziki nim mona rwnie porwnywa warto energetyczn i odywcz diety z zalecanym dziennym spoyciem zamieszczonym w normach ywienia.

Sklep: Booknet.net.pl

Pochodne instrumenty kredytowe - Izabela Pruchnicka-Grabias - 2854109292

51,27 z

Pochodne instrumenty kredytowe - Izabela Pruchnicka-Grabias

Ksiki & Multimedia > Ksiki

Opis - Ksika, posiadajca istotne walory praktyczne, jest pierwsz pozycj polskiej autorki w tak kompleksowy sposb analizujc nie tylko istot funkcjonowania kredytowych instrumentw pochodnych, ale rwnie modele ich wyceny, doskonalenie ktrych autorka susznie uznaje za kluczowe dla rozwoju tego rynku. Niewtpliw zalet opracowania jest mnogo przykadw, przeprowadzajcych Czytelnika przez kolejne etapy szacowania wartoci omawianych struktur i tworzcych idealn baz dla zrozumienia konstrukcji tych zoonych produktw. Prof. zw. dr hab. Janusz Sobo Publikacja stanowi cenne kompendium wiedzy zarwno dla praktykw rynku finansowego, jak i studentw oraz suchaczy studiw podyplomowych i doktoranckich, jak rwnie dla pracownikw nauki zainteresowanych wdraaniem metod kwantyfikacji ryzyka kredytowego w praktyk. Prof. nadzw. SGH dr hab. Pawe Niedzika Nazwa - Pochodne instrumenty kredytowe Autor - Izabela Pruchnicka-Grabias Oprawa - Mikka Wydawca - CeDeWu Kod ISBN - 9788375563733 Kod EAN - 9788375563733 Wydanie - 1 Rok wydania - 2011 Jzyk - polski Format - 16.5x23.0cm Ilo stron - 280 Podatek VAT - 5%

Sklep: InBook.pl

Midzy niebem a piekem - Grzegorz Polaczek - 2854925337

21,12 z

Midzy niebem a piekem - Grzegorz Polaczek

Ksiki & Multimedia > Ksiki

Opis - "Midzy niebem a piekem" to porywajca opowie o dwch banitach zesanych na Ziemi: diable Seth'ie i aniele Bartomieju. Przypadkowe spotkanie powoduje, i ze wzgldu na oboplne korzyci, postanawiaj zamieszka razem. Ksika opowiada o wsplnych wysikach, ktre maj doprowadzi ich z powrotem do domu, gdzie nie bd musieli mierzy si z codziennymi problemami ycia na Ziemi. Nazwa - Midzy niebem a piekem Autor - Grzegorz Polaczek Oprawa - Mikka Wydawca - Novae Res Kod ISBN - 9788377222300 Kod EAN - 9788377222300 Rok wydania - 2011 Jzyk - polski Format - 12.0x19.5cm Ilo stron - 236 Podatek VAT - 5%

Sklep: InBook.pl

Dieta bezglutenowa co wybra - 2868706333

65,30 z

Dieta bezglutenowa co wybra Wydawnictwo Lekarskie PZWL

Medycyna>Dietetyka, ywienie>Technologia ywnoci

Dla osb chorych na celiaki zbilansowana dieta bezglutenowa jest jedyn i podstawow form leczenia, dlatego powinna by stosowana przez cae ycie. wybr produktw bezpiecznych do spoycia w tej chorobie ma podstawowe znaczenie zdrowotne. Niniejsza publikacja jest wynikiem wsppracy lekarzy i ywieniowcw w caociowej opiece nad pacjentem. W ksice omwiono przyczyny celiakii, jej diagnostyk, zasady ywienia chorych na diecie bezglutenowej oraz charakterystyk produktw bezglutenowych. Cz tabelaryczna zawiera dane o wartoci energetycznej i zawartoci skadnikw odywczych (biako, tuszcz, wglowodany, bonnik pokarmowy, wybrane skadniki mineralne i witaminy) w produktach i potrawach nie zawierajcych glutenu, wyraone w 100g produktu jadalnego i w 100g potrawy gotowej do spoycia. Ksika ta jest nieocenion pomoc dla chorych w planowaniu i ocenie wartoci odywczej diet bezglutenowych, a take w odpowiednim doborze produktw, tak aby urozmaicona i zbilansowana dieta, uwzgldniajca zwyczaje ywieniowe chorych, moga by przez nich zaakceptowana i przestrzegana.Spis treciPrzedmowa1. Kiedy i komu potrzebna jest dieta bezglutenowa? Choroby zalene od glutenu - Anna Rybak, Jerzy Socha 1.1. Celiakia 1.2. Alergia na pszenic 1.3. Nieceliakalna nadwraliwo na gluten (NCNG) Pimiennictwo2. Chemiczne waciwoci glutenu - Wojciech Kys 2.1. Gliadyna i jej toksyczno'2.2. Dyskusyjne prolaminy owsa2.3. Oznaczanie gliadyny2.4. PodsumowaniePimiennictwo3. Zasady ukadania diety bezglutenowej i jej akceptacja- Anna Stolarczyk3.1. Podstawowe zasady diety bezglutenowej3.2. Zasady planowania jadospisu dla osb na diecie bezglutenowej 3.3. Racjonalne ywienie w celiakii, czyli bezglutenowa piramida ywienia 3.4. Gotowe produkty bezglutenowe w diecie 3.5. Akceptacja diety i jej przestrzeganie3.6. Ocena sposobu ywienia osb z celiaki 3.7. Rola organizacji zrzeszajcych pacjentw 3.8. Dieta z ograniczeniem FODMAP w leczeniu osb z nieceliakaln nadwraliwoci na gluten3.9. PodsumowaniePimiennictwo4. Dieta bezglutenowa w wietle zalece ywieniowych- Anna Wojtasik, Anna Stolarczyk4.1. Skadniki o szczeglnym znaczeniu dla chorych na celiaki 4.2. Inne skadniki, na ktre naley zwraca uwag, realizujc diet bezglutenow . . Pimiennictwo5. Roliny naturalnie bezglutenowe - warto odywcza i zastoso

Sklep: Sportowo-Medyczna.pl

Warto odywcza wybranych produktw spoywczych i typowych potraw - 2871342549

87,30 z

Warto odywcza wybranych produktw spoywczych i typowych potraw PZWL

Poradniki dla pacjentw

Zapotrzebowanie zdrowego czowieka na energi, skadniki odywcze i witaminy jest zrnicowane i bardzo indywidualne. Zaley od wielu czynnikw takich jak pe, wiek, stan fizjologiczny, rodzaj wykonywanej pracy, aktywnoci fizycznej czy warunkw klimatycznych. Aby zachowa dobry stan zdrowia codzienna dieta powinna by zbilansowana i urozmaicona oraz skada si z rnorodnych produktw spoywczych. Nieprawidowy pod wzgldem jakociowym i ilociowym sposb ywienia moe powodowa niedobory lub nadmiary ywieniowe a w konsekwencji moe by przyczyn wielu chorb dietozalenych. Tabele skadu i wartoci odywczej informuj w sposb szczegowy o tym ile energii, biaka, tuszczu, wglowodanw, bonnika, skadnikw mineralnych i witamin zawieraj rne produkty lub potrawy, co jest niezbdne przy prawidowym komponowaniu poszczeglnych da i caodziennych jadospisw. Ksika przygotowana we wsppracy z Instytutem ywnoci i ywienia w Warszawie. Pomoe wszystkim dietetykom w analizie sposobu odywiania pod ktem prawidowoci w stosunku do zalece ywieniowych, zwaszcza w sytuacjach, w ktrych wana jest kaloryczno i warto odywcza produktw. Autorzy: Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Iwanow Krystyna, Przygoda Beata Format: 28.5x20.5cm ISBN: 9788320055863 Objto: 150 Oprawa: Mikka Rok wydania: 2019 Wydawca: PZWL

Sklep: LiberMed.pl

Warto odywcza wybranych produktw spoywczych i typowych potraw - 2825677608

36,50 z

Warto odywcza wybranych produktw spoywczych i typowych potraw PZWL

Poradniki. Informatory. SpisyDiety

Ksika zawiera dane o wartoci energetycznej i zawartoci skadnikw odywczych w produktach spoywczych i potrawach, wyraone w 100 g produktu jadalnego i w 100 g potrawy gotowej do spoycia.

Sklep: Booknet.net.pl

Warto odywcza wybranych produktw spoywczych i typowych potraw - 2825713399

38,30 z

Warto odywcza wybranych produktw spoywczych i typowych potraw PZWL

Poradniki. Informatory. SpisyDiety

Ksika zawiera dane o wartoci energetycznej i zawartoci skadnikw odywczych (biako, tuszcz, wglowodany, bonnik pokarmowy) w produktach spoywczych i potrawach, wyraone w 100 g produktu jadalnego i w 100 g potrawy gotowej do spoycia. Obecne wydanie zawiera nowe skadniki odywcze: kwasy tuszczowe jednonienasycone i wielonienasycone, cholesterol, sacharoz, a take rozszerzono asortyment produktw i potraw.Ksika przeznaczona jest zarwno dla ludzi zdrowych, jak i chorych, ktrzy powinni przestrzega zalece dietetycznych.

Sklep: Booknet.net.pl

Warto odywcza wybranych produktw spoywczych i typowych potraw - 2857625413

39,20 z

Warto odywcza wybranych produktw spoywczych i typowych potraw PZWL

Poradniki. Informatory. SpisyDiety

Ksika zawiera dane o wartoci energetycznej i zawartoci skadnikw odywczych w produktach spoywczych i potrawach, wyraone w 100 g produktu jadalnego i w 100 g potrawy gotowej do spoycia. W obecnym wydaniu ? zgodnie z nowymi przepisami ? poza wspczynnikami przeliczeniowymi biaka, tuszczu i wglowodanw przy obliczaniu wartoci energetycznej produktw i potraw uwzgldniono wspczynnik przeliczeniowy dla bonnika pokarmowego.

Sklep: Booknet.net.pl

Warto odywcza wybranych produktw spoywczych i typowych potraw - 2825694047

39,20 z

Warto odywcza wybranych produktw spoywczych i typowych potraw PZWL

Poradniki. Informatory. SpisyDiety

Ksika zawiera dane o wartoci energetycznej i zawartoci skadnikw odywczych (biako, tuszcz, wglowodany, bonnik pokarmowy) w produktach spoywczych i potrawach, wyraone w 100 g produktu jadalnego i w 100 g potrawy gotowej do spoycia. Obecne wydanie uzupeniono o nowe skadniki odywcze: kwasy tuszczowe jednonienasycone i wielonienasycone, cholesterol, sacharoz, a take rozszerzono asortyment produktw i potraw.Ksika przeznaczona jest zarwno dla ludzi zdrowych, jak i chorych, ktrzy powinni przestrzega zalece dietetycznych.

Sklep: Booknet.net.pl

WARTO ODYWCZA WYBR.PROD.SPO.I TYPOWY CH POTRAW PZWL - 2857727757

39,20 z

WARTO ODYWCZA WYBR.PROD.SPO.I TYPOWY CH POTRAW PZWL PZWL

Literatura dla dzieci

Ksika zawiera dane o wartoci energetycznej i zawartoci skadnikw odywczych (biaka, tuszcz, wglowodany, sacharoza, bonnik pokarmowy, cholesterol, kwasy tuszczowe, wybrane skadniki mineralne i witaminy) w produktach spoywczych i potrawach, wyraone w 100 g produktu jadalnego i w 100 g potrawy gotowej do spoycia. Dane zawarte w tabelach umoliwiaj take procentowy udzia energii z biaka, tuszczu i wglowodanw w diecie. W obecnym wydaniu

Sklep: Booknet.net.pl

szukaj w Kangoo tabele sk��adu i warto��ci od��ywczej ��ywno��ci kunachowicz hanna, przygoda beata, nadolna irena, iwanow krystyna

Sklepy zlokalizowane w miastach: Warszawa, Krakw, d, Wrocaw, Pozna, Gdask, Szczecin, Bydgoszcz, Lublin, Katowice

Szukaj w sklepach lub caym serwisie

1. Sklepy z tabele sk��adu i warto��ci od��ywczej ��ywno��ci - kunachowicz hanna, przygoda beata, nadolna irena, iwanow krystyna

2. Szukaj na wszystkich stronach serwisu

t1=0.078, t2=0, t3=0, t4=0.028, t=0.078

Dla sprzedawcw

copyright © 2005-2023 Sklepy24.pl  |  made by Internet Software House DOTCOM RIVER