habak
- znaleziono 135 produktów w 7 sklepach
>PRZEPIS Arabskie smaki i aromaty
Przepisy kuchni arabskiej
Herbata po beduińsku, beduin tea Napój podawany prze mieszkańców pustyni, beduinów. Smak tej herbaty pozostaje na długo w pamięci. Jest słodka, aromatyczna i ma dodatek tego czegoś, co czyni tę herbatę tak wyjątkową - to habak. Habak to odmiana bazylii. Rośnie na pustyni podczas miesięcy zimowych. Habak bywa nazywany "miętą biblijną" i rzeczywiście ma trudny do określenia jednoznacznie bazyliowo-miętowy smak. Herbata po beduińsku to czarna herbata, gotowana w czajniczku, zwykle z cukrem, do której dodawanany jest habak. Herbata taka doskonale łagodzi pragnienie w czasie upałów, wspaniale rozgrzewa w chłodniejsze zimowe wieczory. Przygotowanie herbaty po beduińsku to zaparzenie i zagotowanie herbaty liściastej. Na 2 litrowy czajnik bierzemy ok. 2-3 łyżki herbaty w zależności od preferencji mocy napoju. Słodzimy wg upodobań (herbata arabska jest z definicji słodka) i gotujemy ok 10 min. od momentu zagotowania wody. Pod koniec gotowania dodajemy łyżeczkę habakowego suszu (lub 2-3 gałązki świeżego jeśli mamy do niego dostęp). Herbata arabska, herbata po hassańsku, herbata po beduińsku najpyszniej smakuje podawana bezpośrednio z czajnika, w którym się gotowała, do tradycyjnych w formie arabskich niedużych szklaneczek.
Sklep: Arabskie.pl
SAMURAJSKA KATANA - STAL TAMAHAGANE R858
Katany do Treningu
UNIKATOWY MIECZ SAMURAJSKI KATANA DO TRENINGU - STAL TAMAHAGANE R858 MIECZ WYKONYWANY NA ZAMÓWIENIE. CZAS REALIZACJI OKOŁO 90-120 DNI OD WPŁATY. Uwaga: model przeznaczony do profesjonalnego treningu siły cięcia. MIECZ WYTWARZANY ZGODNIE Z TRADYCJĄ I JAPOŃSKIMI ZASADAMI. Katana: Długość całkowita: 103cm/40.6inch Długość ostrza: 71cm/27.9inch Długość rękojeści: 27cm/10.6inch Motohaba (szerokość obok habaki): 3.1-3.2cm Sakihaba (szerokość obok yokote): 2.4-2.5cm Sori (krzywizna): 1.9cm Kasane (grubość ostrza przy habaki): 7-8mm Ostrze kute ręcznie: dodatkowe hartowanie wodą gliną i ogniem - dzięki czemu ostrze ma wyższe HRC Na ostrzu widoczne słoje powstałe przy warstwowaniu (miecz posiada ponad 32 tysiące warstw) Na ostrzu unikatowy hamon - dzięki specjalnym kamieniom HOZUYA i JIZUYA jest odciśnięta niepowtarzalna struktura każdego kamienia. Proces ostrzenia i polerowania ręcznego trwa około 30-45 dni. Rękojeść tsuka owinięta jest z wierzchu tsuka-ito z uformowanymi romboidalnie wzorkami zwanymi menuki. Trzon rękojeści złożony z dwóch trzasek drewnianych, obciągnięty skórą płaszczki samegawa. Przy jelcu tsuba umiejscowiony pierścień fuchi wzmacniający rękojeść. Na górze ostrza założony jest kołnierz habaki ze stopu metali zwanym shakudo. W zestawie z unikatową, pochwą (saya) obwiązaną przy szyjce (koiguchi) sznurem (sageo) przewiniętym przez kuri-kata. Stopień naostrzenia: bardzo wysoki Ostrze o dużej elastyczności Tsuba: z żelaza Habaki: z domieszką srebra Fuchi, kashira oraz menuki miedziane Saya materiał: drewno bambusowe Rękojeść: drewno, prawdziwa skóra płaszczki Waga po spakowaniu: 2.0 kg Waga ostrza: 1,2 - 1,3 kg Waga saya (pochwa): 0,2 - 0,3 kg Model w pełni rozbieralny mocowanie na dwa kołki mekugi. Cena nie obejmuje stojaka widocznego na zdjęciach. Opis techniki wykonania: Ostrze miecza wytwarzane było przez płatnerza (katana-kaji). W ciągu wielu dni kucia, a następnie zgrubnego szlifu strugami nazywanymi sen, następnie (opcjonalnie) wykonywano zbrocze (bo-hi) (trwa to ok. 3 dni). Następnie ostrze hartowano. Do wykonania katan najwyższego gatunku do tej pory używa się unikatowej stali. Produkuje się ją 2-3 razy w roku z żelaza wypłukiwanego w postaci czarnego "piasku" pochodzącego z górskich strumieni. Proces ten polega on na wytapianiu żelaza (przez trzy doby, w specjalnym piecu) z węglem drzewnym co nadaje stali specyficzne właściwości. Stal powstała z tego wytopu nazywa się tama-hagane. Część stali kruchej i twardej używa się na ostrza, część twardej, lecz wytrzymałej na warstwę pod ostrzem, część plastycznej na rdzeń. Te trzy rodzaje stali wybierane są metodą porównawczą przez płatnerza z kęsów powstających podczas danego wytopu. W najprostszym wypadku ze zwykłej gąski stali formowano długi pręt, który następnie przecinano, nakładano na siebie dwie połówki i sklepywano na powrót w pręt. Był on następnie wielokrotnie podgrzewany w palenisku. Taki wielokrotny proces przecinania i sklepywania powodował, że ostrze miało konstrukcję laminatu (wielu warstw) stalowego, co przyczyniało się do zwiększenia wytrzymałości bez utraty elastyczności. Wzór utworzony podczas skuwania jest charakterystyczny dla mieczy japońskich, ponieważ początkowa, gąbczasta postać stali wymusza tego typu obróbkę. Charakterystyczny wygięty kształt ostrza spowodowany jest obróbką temperaturową w ostatniej fazie formowania głowni. Polega ona na zmianie czasu studzenia krawędzi ostrza (yakiba) w stosunku do reszty (ji-hada), przez co uzyskuje się różne twardości, odpowiednio około 60 HRC i 40 HRC. Zmiana temperatury uzyskiwana jest przez pokrycie krawędzi tnącej ostrza wodnym roztworem gliny. Powstałe w tym procesie na płaszczyźnie klingi zafalowania (odbicie zasięgu gliny) nazwane zostały "podpisem miecza" (hamon). Należy pamiętać, że kowal hartował miecz w wodzie, czasem poprzedzonej filmem olejowym, nigdy nie stosował metod hartowania tradycyjną techniką gaszenia w oleju, dla zróżnicowania stref hartowania. Następnie surową klingę przejmował szlifierz (togimono-shi), który ręcznie za pomocą zestawu kamieni wodnych modelował, ostrzył i w końcu polerował powierzchnię. W nowoczesnym lustrzanym stylu polerowania stosuje się jeszcze igły stalowe. Ukończoną głownię umieszczano w tymczasowej rękojeści i wykonywano próbę cięcia. Ponieważ za właściwy miecz
Sklep: Replikabroni.com.pl
UNIKATOWY MIECZ SAMURAJSKI KATANA - STAL TAMAHAGANE R1043
Katany do Treningu
UNIKATOWY MIECZ SAMURAJSKI KATANA - STAL TAMAHAGANE R1043 MIECZ WYKONYWANY NA ZAMÓWIENIE. CZAS REALIZACJI OKOŁO 90-120 DNI OD WPŁATY. Uwaga: model przeznaczony do profesjonalnego treningu siły cięcia. MIECZ WYTWARZANY ZGODNIE Z TRADYCJĄ I JAPOŃSKIMI ZASADAMI. Katana: Długość całkowita: 103cm/40.6inch Długość ostrza: 71cm/27.9inch Długość rękojeści: 27cm/10.6inch Motohaba (szerokość obok habaki): 3.1-3.2cm Sakihaba (szerokość obok yokote): 2.4-2.5cm Sori (krzywizna): 1.9cm Kasane (grubość ostrza przy habaki): 7-8mm Ostrze kute ręcznie: dodatkowe hartowanie wodą gliną i ogniem - dzięki czemu ostrze ma wyższe HRC Na ostrzu widoczne słoje powstałe przy warstwowaniu (miecz posiada ponad 32 tysiące warstw) Na ostrzu unikatowy hamon - dzięki specjalnym kamieniom HOZUYA i JIZUYA jest odciśnięta niepowtarzalna struktura każdego kamienia. Proces ostrzenia i polerowania ręcznego trwa około 30-45 dni. Rękojeść tsuka owinięta jest z wierzchu tsuka-ito z uformowanymi romboidalnie wzorkami zwanymi menuki. Trzon rękojeści złożony z dwóch trzasek drewnianych, obciągnięty skórą płaszczki samegawa. Przy jelcu tsuba umiejscowiony pierścień fuchi wzmacniający rękojeść. Na górze ostrza założony jest kołnierz habaki ze stopu metali zwanym shakudo. W zestawie z unikatową, pochwą (saya) obwiązaną przy szyjce (koiguchi) sznurem (sageo) przewiniętym przez kuri-kata. Stopień naostrzenia: bardzo wysoki Ostrze o dużej elastyczności Tsuba: z żelaza Habaki: z domieszką srebra Fuchi, kashira oraz menuki żelazo i miedź Saya materiał: drewno rzeźbione w motyw smoka Rękojeść: drewno, prawdziwa skóra płaszczki Waga po spakowaniu: 2.0 kg Waga ostrza: 1,2 - 1,3 kg Waga saya (pochwa): 0,2 - 0,3 kg Model w pełni rozbieralny mocowanie na dwa kołki mekugi. Cena nie obejmuje stojaka widocznego na zdjęciach. Opis techniki wykonania: Ostrze miecza wytwarzane było przez płatnerza (katana-kaji). W ciągu wielu dni kucia, a następnie zgrubnego szlifu strugami nazywanymi sen, następnie (opcjonalnie) wykonywano zbrocze (bo-hi) (trwa to ok. 3 dni). Następnie ostrze hartowano. Do wykonania katan najwyższego gatunku do tej pory używa się unikatowej stali. Produkuje się ją 2-3 razy w roku z żelaza wypłukiwanego w postaci czarnego "piasku" pochodzącego z górskich strumieni. Proces ten polega on na wytapianiu żelaza (przez trzy doby, w specjalnym piecu) z węglem drzewnym co nadaje stali specyficzne właściwości. Stal powstała z tego wytopu nazywa się tama-hagane. Część stali kruchej i twardej używa się na ostrza, część twardej, lecz wytrzymałej na warstwę pod ostrzem, część plastycznej na rdzeń. Te trzy rodzaje stali wybierane są metodą porównawczą przez płatnerza z kęsów powstających podczas danego wytopu. W najprostszym wypadku ze zwykłej gąski stali formowano długi pręt, który następnie przecinano, nakładano na siebie dwie połówki i sklepywano na powrót w pręt. Był on następnie wielokrotnie podgrzewany w palenisku. Taki wielokrotny proces przecinania i sklepywania powodował, że ostrze miało konstrukcję laminatu (wielu warstw) stalowego, co przyczyniało się do zwiększenia wytrzymałości bez utraty elastyczności. Wzór utworzony podczas skuwania jest charakterystyczny dla mieczy japońskich, ponieważ początkowa, gąbczasta postać stali wymusza tego typu obróbkę. Charakterystyczny wygięty kształt ostrza spowodowany jest obróbką temperaturową w ostatniej fazie formowania głowni. Polega ona na zmianie czasu studzenia krawędzi ostrza (yakiba) w stosunku do reszty (ji-hada), przez co uzyskuje się różne twardości, odpowiednio około 60 HRC i 40 HRC. Zmiana temperatury uzyskiwana jest przez pokrycie krawędzi tnącej ostrza wodnym roztworem gliny. Powstałe w tym procesie na płaszczyźnie klingi zafalowania (odbicie zasięgu gliny) nazwane zostały "podpisem miecza" (hamon). Należy pamiętać, że kowal hartował miecz w wodzie, czasem poprzedzonej filmem olejowym, nigdy nie stosował metod hartowania tradycyjną techniką gaszenia w oleju, dla zróżnicowania stref hartowania. Następnie surową klingę przejmował szlifierz (togimono-shi), który ręcznie za pomocą zestawu kamieni wodnych modelował, ostrzył i w końcu polerował powierzchnię. W nowoczesnym lustrzanym stylu polerowania stosuje się jeszcze igły stalowe. Ukończoną głownię umieszczano w tymczasowej rękojeści i wykonywano próbę cięcia. Ponieważ za właściwy miecz
Sklep: Replikabroni.com.pl
SAMURAJSKI KATANA DO TRENINGU - STAL TAMAHAGANE R1041
Katany do Treningu
UNIKATOWY MIECZ SAMURAJSKI KATANA DO TRENINGU - STAL TAMAHAGANE R1041 MIECZ WYKONYWANY NA ZAMÓWIENIE. CZAS REALIZACJI OKOŁO 90-120 DNI OD WPŁATY. Uwaga: model przeznaczony do profesjonalnego treningu siły cięcia. MIECZ WYTWARZANY ZGODNIE Z TRADYCJĄ I JAPOŃSKIMI ZASADAMI. Katana: Długość całkowita: 103cm/40.6inch Długość ostrza: 71cm/27.9inch Długość rękojeści: 27cm/10.6inch Motohaba (szerokość obok habaki): 3.1-3.2cm Sakihaba (szerokość obok yokote): 2.4-2.5cm Sori (krzywizna): 1.9cm Kasane (grubość ostrza przy habaki): 7-8mm Ostrze kute ręcznie: dodatkowe hartowanie wodą gliną i ogniem - dzięki czemu ostrze ma wyższe HRC Na ostrzu widoczne słoje powstałe przy warstwowaniu (miecz posiada ponad 32 tysiące warstw) Na ostrzu unikatowy hamon - dzięki specjalnym kamieniom HOZUYA i JIZUYA jest odciśnięta niepowtarzalna struktura każdego kamienia. Proces ostrzenia i polerowania ręcznego trwa około 30-45 dni. Rękojeść tsuka owinięta jest z wierzchu tsuka-ito z uformowanymi romboidalnie wzorkami zwanymi menuki. Trzon rękojeści złożony z dwóch trzasek drewnianych, obciągnięty skórą płaszczki samegawa. Przy jelcu tsuba umiejscowiony pierścień fuchi wzmacniający rękojeść. Na górze ostrza założony jest kołnierz habaki ze stopu metali zwanym shakudo. W zestawie z unikatową, pochwą (saya) obwiązaną przy szyjce (koiguchi) sznurem (sageo) przewiniętym przez kuri-kata. Stopień naostrzenia: bardzo wysoki Ostrze o dużej elastyczności Tsuba: z żelaza Habaki: z domieszką srebra Fuchi, kashira oraz menuki żelazo i miedź z domieszką srebra Saya materiał: drewno bambusowe Rękojeść: drewno, prawdziwa skóra płaszczki Waga po spakowaniu: 2.0 kg Waga ostrza: 1,2 - 1,3 kg Waga saya (pochwa): 0,2 - 0,3 kg Model w pełni rozbieralny mocowanie na dwa kołki mekugi. Cena nie obejmuje stojaka widocznego na zdjęciach. Opis techniki wykonania: Ostrze miecza wytwarzane było przez płatnerza (katana-kaji). W ciągu wielu dni kucia, a następnie zgrubnego szlifu strugami nazywanymi sen, następnie (opcjonalnie) wykonywano zbrocze (bo-hi) (trwa to ok. 3 dni). Następnie ostrze hartowano. Do wykonania katan najwyższego gatunku do tej pory używa się unikatowej stali. Produkuje się ją 2-3 razy w roku z żelaza wypłukiwanego w postaci czarnego "piasku" pochodzącego z górskich strumieni. Proces ten polega on na wytapianiu żelaza (przez trzy doby, w specjalnym piecu) z węglem drzewnym co nadaje stali specyficzne właściwości. Stal powstała z tego wytopu nazywa się tama-hagane. Część stali kruchej i twardej używa się na ostrza, część twardej, lecz wytrzymałej na warstwę pod ostrzem, część plastycznej na rdzeń. Te trzy rodzaje stali wybierane są metodą porównawczą przez płatnerza z kęsów powstających podczas danego wytopu. W najprostszym wypadku ze zwykłej gąski stali formowano długi pręt, który następnie przecinano, nakładano na siebie dwie połówki i sklepywano na powrót w pręt. Był on następnie wielokrotnie podgrzewany w palenisku. Taki wielokrotny proces przecinania i sklepywania powodował, że ostrze miało konstrukcję laminatu (wielu warstw) stalowego, co przyczyniało się do zwiększenia wytrzymałości bez utraty elastyczności. Wzór utworzony podczas skuwania jest charakterystyczny dla mieczy japońskich, ponieważ początkowa, gąbczasta postać stali wymusza tego typu obróbkę. Charakterystyczny wygięty kształt ostrza spowodowany jest obróbką temperaturową w ostatniej fazie formowania głowni. Polega ona na zmianie czasu studzenia krawędzi ostrza (yakiba) w stosunku do reszty (ji-hada), przez co uzyskuje się różne twardości, odpowiednio około 60 HRC i 40 HRC. Zmiana temperatury uzyskiwana jest przez pokrycie krawędzi tnącej ostrza wodnym roztworem gliny. Powstałe w tym procesie na płaszczyźnie klingi zafalowania (odbicie zasięgu gliny) nazwane zostały "podpisem miecza" (hamon). Należy pamiętać, że kowal hartował miecz w wodzie, czasem poprzedzonej filmem olejowym, nigdy nie stosował metod hartowania tradycyjną techniką gaszenia w oleju, dla zróżnicowania stref hartowania. Następnie surową klingę przejmował szlifierz (togimono-shi), który ręcznie za pomocą zestawu kamieni wodnych modelował, ostrzył i w końcu polerował powierzchnię. W nowoczesnym lustrzanym stylu polerowania stosuje się jeszcze igły stalowe. Ukończoną głownię umieszczano w tymczasowej rękojeści i wykonywano próbę cięcia. Ponieważ za właściwy miecz
Sklep: Replikabroni.com.pl
GRAWEROWANA KATANA JAPOŃSKA TOKUGAWA MIECZ SAMURAJSKI 178 ART GLADIUS
Kategorie/Katany/KATANY DEKORACYJNE
GRAWEROWANA KATANA JAPOŃSKA TOKUGAWA MIECZ SAMURAJSKI 178 MODEL DEKORACYJNY MIECZ WYTWARZANY ZGODNIE Z TRADYCJĄ I JAPOŃSKIMI ZASADAMI. Katana: Długość całkowita w pochwie: 104cm długość całkowita bez pochwy: ok 97,5 cm Długość ostrza: ok 73,5cm Długość rękojeści: ok 24cm Motohaba (szerokość obok habaki): ok 2,8 cm Sori (krzywizna): ok 1.8cm Kasane (grubość ostrza przy habaki): ok 6 mm Ostrze kute ręcznie ze stali wysokowęglowej toledańskiej, chromowane Na ostrzu 3 sygnatury rodu TOKUGAWA Na ostrzu unikatowy dwustronny grawer przedstawiający sceny z historii Japonii Rękojeść tsuka metalowa bogato i misternie grawerowana. Trzon rękojeści z metalu. Przy jelcu tsuba umiejscowiony pierścień fuchi wzmacniający rękojeść. Na górze rękojeści założony jest kołnierz habaki ze stopu metali zwanym shakudo. W zestawie z unikatową, pochwą (saya) obwiązaną przy szyjce (koiguchi) sznurem (sageo) przewiniętym przez kuri-kata. Stopień naostrzenia: model ma tępą klingę Tsuba: stalowa w formie żurawia Saya materiał: twarde drewno lakierowane ręcznie Waga z pochwą: 1.41 kg Waga bez pochwy: 1,18 kg
Sklep: Globalreplicas
MIECZ SAMURAJSKI KATANA JAPONIA DO TRENINGU STAL 1060 KOD BL-4 SPECIALREPLICAS
Kategorie/Katany/KATANY DO TRENINGU/KATANY TRENING PODSTAWOWY
MIECZ SAMURAJSKI KATANA JAPOŃSKA DO TRENINGU STAL 1060 KOD BL-4 Długość całkowita: 103 cm / 40.6 cali Długość ostrza: 73 cm / 28.7 cali Długość rękojeści (tsuka): 27 cm / 10.6 cali Waga: 2 kg STAL WYSOKOWĘGLOWA: 1060 TYP OSTRZA: MARU NA OSTRZU: HAMON Na rękojeści prawdziwa skóra płaszczki, oplot bawełniany Stopień naostrzenia: wysoki UWAGA MIECZ PRZEZNACZONY JEST DO PODSTAWOWEGO TRENINGU SIŁY CIĘCIA (NP OWOCE, MATY, BUTELKI PLASTIKOWE ITP.) Katana ta wykonana została w małej kuźni korzystając wyłącznie z tradycyjnych technik płatnerskich i oryginalnych materiałów. Rękojeść złożona z dwóch kawałków twardego drewna magnolii japońskiej sklejonych klejem ryżowym i okrytymi skórą płaszczki. Posiada pierścień o nazwie fuchi od strony rękojeści i kołnierz okrywający ostrze u nasady rękojeści nazywany habak. Tsuba
Sklep: Globalreplicas
MIECZ SAMURAJSKI KATANA JAPOŃSKA DO TRENINGU STAL 1060 KOD bl-2 SPECIALREPLICAS
Kategorie/Katany/KATANY DO TRENINGU/KATANY TRENING PODSTAWOWY
MIECZ SAMURAJSKI KATANA JAPOŃSKA DO TRENINGU STAL 1060 KOD bl-2 Długość całkowita: 103 cm / 40.6 cali Długość ostrza: 73 cm / 28.7 cali Długość rękojeści (tsuka): 27 cm / 10.6 cali Waga: 2 kg STAL WYSOKOWĘGLOWA: 1060 TYP OSTRZA: MARU NA OSTRZU: HAMON Na rękojeści prawdziwa skóra płaszczki, oplot bawełniany Stopień naostrzenia: wysoki UWAGA MIECZ PRZEZNACZONY JEST DO PODSTAWOWEGO TRENINGU SIŁY CIĘCIA (NP OWOCE, MATY, BUTELKI PLASTIKOWE ITP.) Katana ta wykonana została w małej kuźni korzystając wyłącznie z tradycyjnych technik płatnerskich i oryginalnych materiałów. Rękojeść złożona z dwóch kawałków twardego drewna magnolii japońskiej sklejonych klejem ryżowym i okrytymi skórą płaszczki. Posiada pierścień o nazwie fuchi od strony rękojeści i kołnierz okrywający ostrze u nasady rękojeści nazywany habak. Tsuba
Sklep: Globalreplicas
MIECZ SAMURAJSKI KATANA JAPOŃSKA DO TRENINGU STAL 1060 KOD bl-1 SPECIALREPLICAS
Kategorie/Katany/KATANY DO TRENINGU/KATANY TRENING PODSTAWOWY
MIECZ SAMURAJSKI KATANA JAPOŃSKA DO TRENINGU STAL 1060 KOD bl-1 Długość całkowita: 103 cm / 40.6 cali Długość ostrza: 73 cm / 28.7 cali Długość rękojeści (tsuka): 27 cm / 10.6 cali Waga: 2 kg STAL WYSOKOWĘGLOWA: 1060 TYP OSTRZA: MARU NA OSTRZU: HAMON Na rękojeści prawdziwa skóra płaszczki, oplot bawełniany Stopień naostrzenia: wysoki UWAGA MIECZ PRZEZNACZONY JEST DO PODSTAWOWEGO TRENINGU SIŁY CIĘCIA (NP OWOCE, MATY, BUTELKI PLASTIKOWE ITP.) Katana ta wykonana została w małej kuźni korzystając wyłącznie z tradycyjnych technik płatnerskich i oryginalnych materiałów. Rękojeść złożona z dwóch kawałków twardego drewna magnolii japońskiej sklejonych klejem ryżowym i okrytymi skórą płaszczki. Posiada pierścień o nazwie fuchi od strony rękojeści i kołnierz okrywający ostrze u nasady rękojeści nazywany habak. Tsuba
Sklep: Globalreplicas
MIECZ SAMURAJSKI KATANA JAPOŃSKA DO TRENINGU STAL 1060 KOD BL-8 SPECIALREPLICAS
Kategorie/Katany/KATANY DO TRENINGU/KATANY TRENING PODSTAWOWY
MIECZ SAMURAJSKI KATANA JAPOŃSKA DO TRENINGU STAL 1060 KOD BL-8 Długość całkowita: 103 cm / 40.6 cali Długość ostrza: 73 cm / 28.7 cali Długość rękojeści (tsuka): 27 cm / 10.6 cali Waga: 2 kg STAL WYSOKOWĘGLOWA: 1060 TYP OSTRZA: MARU NA OSTRZU: HAMON Na rękojeści prawdziwa skóra płaszczki, oplot bawełniany Stopień naostrzenia: wysoki UWAGA MIECZ PRZEZNACZONY JEST DO PODSTAWOWEGO TRENINGU SIŁY CIĘCIA (NP OWOCE, MATY, BUTELKI PLASTIKOWE ITP.) Katana ta wykonana została w małej kuźni korzystając wyłącznie z tradycyjnych technik płatnerskich i oryginalnych materiałów. Rękojeść złożona z dwóch kawałków twardego drewna magnolii japońskiej sklejonych klejem ryżowym i okrytymi skórą płaszczki. Posiada pierścień o nazwie fuchi od strony rękojeści i kołnierz okrywający ostrze u nasady rękojeści nazywany habak. Tsuba
Sklep: Globalreplicas
MIECZ SAMURAJSKI KATANA JAPOŃSKA DO TRENINGU STAL 1060 KOD BL-7 SPECIALREPLICAS
Kategorie/Katany/KATANY DO TRENINGU/KATANY TRENING PODSTAWOWY
MIECZ SAMURAJSKI KATANA JAPOŃSKA DO TRENINGU STAL 1060 KOD BL-7 Długość całkowita: 103 cm / 40.6 cali Długość ostrza: 73 cm / 28.7 cali Długość rękojeści (tsuka): 27 cm / 10.6 cali Waga: 2 kg STAL WYSOKOWĘGLOWA: 1060 TYP OSTRZA: MARU NA OSTRZU: HAMON Na rękojeści prawdziwa skóra płaszczki, oplot bawełniany Stopień naostrzenia: wysoki UWAGA MIECZ PRZEZNACZONY JEST DO PODSTAWOWEGO TRENINGU SIŁY CIĘCIA (NP OWOCE, MATY, BUTELKI PLASTIKOWE ITP.) Katana ta wykonana została w małej kuźni korzystając wyłącznie z tradycyjnych technik płatnerskich i oryginalnych materiałów. Rękojeść złożona z dwóch kawałków twardego drewna magnolii japońskiej sklejonych klejem ryżowym i okrytymi skórą płaszczki. Posiada pierścień o nazwie fuchi od strony rękojeści i kołnierz okrywający ostrze u nasady rękojeści nazywany habak. Tsuba
Sklep: Globalreplicas
MIECZ SAMURAJSKI KATANA JAPOŃSKA DO TRENINGU STAL 1060 KOD BL-5 SPECIALREPLICAS
Kategorie/Katany/KATANY DO TRENINGU/KATANY TRENING PODSTAWOWY
MIECZ SAMURAJSKI KATANA JAPONIA DO TRENINGU STAL 1060 KOD BL-5 Długość całkowita: 103 cm / 40.6 cali Długość ostrza: 73 cm / 28.7 cali Długość rękojeści (tsuka): 27 cm / 10.6 cali Waga: 2 kg STAL WYSOKOWĘGLOWA: 1060 TYP OSTRZA: MARU NA OSTRZU: HAMON Na rękojeści prawdziwa skóra płaszczki, oplot bawełniany Stopień naostrzenia: wysoki UWAGA MIECZ PRZEZNACZONY JEST DO PODSTAWOWEGO TRENINGU SIŁY CIĘCIA (NP OWOCE, MATY, BUTELKI PLASTIKOWE ITP.) Katana ta wykonana została w małej kuźni korzystając wyłącznie z tradycyjnych technik płatnerskich i oryginalnych materiałów. Rękojeść złożona z dwóch kawałków twardego drewna magnolii japońskiej sklejonych klejem ryżowym i okrytymi skórą płaszczki. Posiada pierścień o nazwie fuchi od strony rękojeści i kołnierz okrywający ostrze u nasady rękojeści nazywany habak. Tsuba
Sklep: Globalreplicas
MIECZ SAMURAJSKI KATANA JAPOŃSKA DO TRENINGU STAL 1060 KOD BL-5 SPECIALREPLICAS
Kategorie > Miecze samurajskie > Katany profesjonalne > Katany stal 1060 - lekki trening
MIECZ SAMURAJSKI KATANA JAPOŃSKA DO TRENINGU STAL 1060 KOD BL-5 Długość całkowita: 103 cm / 40.6 cali Długość ostrza: 73 cm / 28.7 cali Długość rękojeści (tsuka): 27 cm / 10.6 cali Waga: 2 kg STAL WYSOKOWĘGLOWA: 1060 TYP OSTRZA: MARU NA OSTRZU: HAMON Na rękojeści prawdziwa skóra płaszczki, oplot bawełniany Stopień naostrzenia: wysoki UWAGA MIECZ PRZEZNACZONY JEST DO PODSTAWOWEGO TRENINGU SIŁY CIĘCIA (NP OWOCE, MATY, BUTELKI PLASTIKOWE ITP.) Katana ta wykonana została w małej kuźni korzystając wyłącznie z tradycyjnych technik płatnerskich i oryginalnych materiałów. Rękojeść złożona z dwóch kawałków twardego drewna magnolii japońskiej sklejonych klejem ryżowym i okrytymi skórą płaszczki. Posiada pierścień o nazwie fuchi od strony rękojeści i kołnierz okrywający ostrze u nasady rękojeści nazywany habak. Tsuba
Sklep: Aleprezent.com.pl
MIECZ SAMURAJSKI KATANA JAPOŃSKA DO TRENINGU STAL 1060 KOD BL-7 SPECIALREPLICAS
Kategorie > Miecze samurajskie > Katany profesjonalne > Katany stal 1060 - lekki trening
MIECZ SAMURAJSKI KATANA JAPOŃSKA DO TRENINGU STAL 1060 KOD BL-7 Długość całkowita: 103 cm / 40.6 cali Długość ostrza: 73 cm / 28.7 cali Długość rękojeści (tsuka): 27 cm / 10.6 cali Waga: 2 kg STAL WYSOKOWĘGLOWA: 1060 TYP OSTRZA: MARU NA OSTRZU: HAMON Na rękojeści prawdziwa skóra płaszczki, oplot bawełniany Stopień naostrzenia: wysoki UWAGA MIECZ PRZEZNACZONY JEST DO PODSTAWOWEGO TRENINGU SIŁY CIĘCIA (NP OWOCE, MATY, BUTELKI PLASTIKOWE ITP.) Katana ta wykonana została w małej kuźni korzystając wyłącznie z tradycyjnych technik płatnerskich i oryginalnych materiałów. Rękojeść złożona z dwóch kawałków twardego drewna magnolii japońskiej sklejonych klejem ryżowym i okrytymi skórą płaszczki. Posiada pierścień o nazwie fuchi od strony rękojeści i kołnierz okrywający ostrze u nasady rękojeści nazywany habak. Tsuba
Sklep: Aleprezent.com.pl
MIECZ SAMURAJSKI KATANA JAPOŃSKA DO TRENINGU STAL 1060 KOD BL-8 SPECIALREPLICAS
Kategorie > Miecze samurajskie > Katany profesjonalne > Katany stal 1060 - lekki trening
MIECZ SAMURAJSKI KATANA JAPOŃSKA DO TRENINGU STAL 1060 KOD BL-8 Długość całkowita: 103 cm / 40.6 cali Długość ostrza: 73 cm / 28.7 cali Długość rękojeści (tsuka): 27 cm / 10.6 cali Waga: 2 kg STAL WYSOKOWĘGLOWA: 1060 TYP OSTRZA: MARU NA OSTRZU: HAMON Na rękojeści prawdziwa skóra płaszczki, oplot bawełniany Stopień naostrzenia: wysoki UWAGA MIECZ PRZEZNACZONY JEST DO PODSTAWOWEGO TRENINGU SIŁY CIĘCIA (NP OWOCE, MATY, BUTELKI PLASTIKOWE ITP.) Katana ta wykonana została w małej kuźni korzystając wyłącznie z tradycyjnych technik płatnerskich i oryginalnych materiałów. Rękojeść złożona z dwóch kawałków twardego drewna magnolii japońskiej sklejonych klejem ryżowym i okrytymi skórą płaszczki. Posiada pierścień o nazwie fuchi od strony rękojeści i kołnierz okrywający ostrze u nasady rękojeści nazywany habak. Tsuba
Sklep: Aleprezent.com.pl
szukaj w Kangoo habak
Sklepy zlokalizowane w miastach: Warszawa, Kraków, Łódź, Wrocław, Poznań, Gdańsk, Szczecin, Bydgoszcz, Lublin, Katowice
Szukaj w sklepach lub całym serwisie
1. Sklepy z habak
2. Szukaj na wszystkich stronach serwisu
t1=0.819, t2=0, t3=0, t4=0.026, t=0.819