kiszone cytryny..
- znaleziono 43 produkty w 23 sklepach
Kiszone cytryny z szafranem 660g net Reef Alsham Egipt
Przetwory warzywne > Warzywa konserwowe
Kiszone cytryny z szafranem, z Egiptu Kiszone cytryny to składnik kuchni szeroko stosowany w kuchni Magrebu, szczególnie w Maroku. Kiszone cytryny dodawane są do tadżinu i innych dań nadając im kwaskową, owocową nutę. Soczyste cytryny nacina się, naciera solą, układa w szklanym lub kamionkowym naczyniu i zalewa wodą na ok. 1 m-c. Skład: cytryny, szafran, woda, sól, kwasek cytrynowy, sorbinian potasu. Opakowanie - słoik W opakowaniu znajduje się +/- 10 szt. Waga netto - 660 g Waga odsączonego produktu - 400 g Wartości odżywcze w 100g Kalorie - 126 Tłuszcz - 0,3 g w tym tłuszcze nasycone - 0 g Cholesterol - 0 g Sód - 4 mg Węglowodany - 30 g w tym Błonnik - 7,2 g w tym cukier - 4,7 g Białko - 1,6 g
Sklep: Arabskie.pl
KISZENIE I FERMENTACJA Z DR EWĄ DĄBROWSKĄ NOWA WYDAWCA
Książki > Poradniki i albumy > Kuchnia, potrawy
KISZENIE I FERMENTACJA Z DR EWĄ DĄBROWSKĄ NOWA Zdrowie zakręcone w słoikach Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest wyjątkowo zdrowa. Jeśli nie masz piwnicy lub chłodnego miejsca
Sklep: ksiazkitanie.pl
Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską. Domowe sposoby WAM
Książki / Literatura obcojęzyczna
Zdrowie zakręcone w słoikach Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest wyjątkowo zdrowa. Jeśli nie masz piwnicy lub chłodnego miejsca
Sklep: Libristo.pl
ZAKWAS Z KAPUSTY Z KURKUMĄ, IMBIREM I CYTRYNĄ BIO 700 ml - DELIKATNA (ZAKWASOWNIA) DELIKATNA (Zakwasownia)
Nabiał i garmażeria > napoje chłodnicze
SKŁADNIKI woda, kapusta biała* 25 %, kurkuma* 5 %, imbir* 5 %, cytryna* 5 %, sól, liść laurowy*, ziele angielskie* (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt niepasteryzowany. Napój z kiszonych warzyw dedykowany wszystkim dbającym o zróżnicowaną i zbilansowaną dietę oraz zdrowy styl życia. Spożywać około pół szklanki dziennie, najlepiej na czczo lub po posiłku. Zakwas można pić na zimno lub po podgrzaniu do temperatury pokojowej (nie doprowadzać do wrzenia). WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna: 50 kJ/12 kcal Tłuszcz:
Sklep: Bio-Sklep24
ZAKWAS Z BURAKÓW Z SELEREM, IMBIREM I CYTRYNĄ BIO 700 ml - DELIKATNA (ZAKWASOWNIA) DELIKATNA (Zakwasownia)
Napoje > Zakwasy BIO
SKŁADNIKI woda źródlana, burak czerwony* 35 %, SELER* 5 %, imbir* 5 %, cytryna* 5 %, czosnek*, sól, liść laurowy*, ziele angielskie*. (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt niepasteryzowany. Napój z kiszonych warzyw przygotowany na wodzie źródlanej. Dedykowany wszystkim dbającym o zróżnicowaną i zbilansowaną dietę oraz zdrowy styl życia. Spożywać około pół szklanki dziennie, nalepiej na czczo lub po posiłku. Zakwas można pić na zimno lub po podgrzaniu do temperatury pokojowej (nie doprowadzać do wrzenia) Opakowanie zawiera 7 porcji. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna: 50 kJ/12 kcal Tłuszcz:
Sklep: Bio-Sklep24
ZAKWAS Z KAPUSTY Z KURKUMĄ, IMBIREM I CYTRYNĄ BIO 700 ml - ZAKWASOWNIA ZAKWASOWNIA (zakwasy, kimchi, kombucha)
ZDROWA ŻYWNOŚĆ > PRZETWORY, DANIA GOTOWE I KISZONKI
SKŁADNIKI woda, kapusta biała* 25 %, kurkuma* 5 %, imbir* 5 %, cytryna* 5 %, sól, liść laurowy*, ziele angielskie* (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt niepasteryzowany. Napój z kiszonych warzyw dedykowany wszystkim dbającym o zróżnicowaną i zbilansowaną dietę oraz zdrowy styl życia. Spożywać około pół szklanki dziennie, najlepiej na czczo lub po posiłku. Zakwas można pić na zimno lub po podgrzaniu do temperatury pokojowej (nie doprowadzać do wrzenia). WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna: 50 kJ/12 kcal Tłuszcz:
Sklep: Ekolandia24
Zakwas z kapusty z kurkumą, imbirem i cytryną bio 700 ml - zakwasownia ZAKWASOWNIA (zakwasy, kimchi, kombucha)
Zdrowa żywność > Dania gotowe > Zupy
SKŁADNIKI woda, kapusta biała* 25 %, kurkuma* 5 %, imbir* 5 %, cytryna* 5 %, sól, liść laurowy*, ziele angielskie* (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt niepasteryzowany. Napój z kiszonych warzyw dedykowany wszystkim dbającym o zróżnicowaną i zbilansowaną dietę oraz zdrowy styl życia. Spożywać około pół szklanki dziennie, najlepiej na czczo lub po posiłku. Zakwas można pić na zimno lub po podgrzaniu do temperatury pokojowej (nie doprowadzać do wrzenia). WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna: 50 kJ/12 kcal Tłuszcz: <0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 1,8 g w tym cukry: 0,3 g Białko: 0,4 g Sól: 0,75 g INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SOJĘ, SELER, GORCZYCĘ, NASIONA SEZAMU, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze 2-8 stopni Celsjusza. Po otwarciu spożyć w ciągu 14 dni. WEGETARIAŃSKI:WEGETARIAŃSKICERTYFIKAT BIO:jestWEGAŃSKI:WEGAŃSKIBEZ GLUTENU (w składnikach):BEZ GLUTENU (w składnikach)KRAJ PRODUCENTA:PolskaPRODUCENT - NAZWA I ADRES:EKOLOGICZNA PRZETWÓRNIA MIKOŁAJ BATOR, BALLADYNY 33, 81-524 GDYNIA
Sklep: dobrazielarnia.pl
KOMPLETNA DIETA WARZYWNO-OWOCOWA DR DĄBROWSKA WYDAWCA
Książki > Poradniki i albumy > Zdrowie, pierwsza pomoc > Diety, zdrowy styl życia
KOMPLETNA DIETA WARZYWNO-OWOCOWA DR DĄBROWSKA Odkrywaj moc diety, której zdrowie zawdzięczają tysiące Polaków. Z kultową dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej:
Sklep: ksiazkitanie.pl
Gwiezdny pył - Neil Gaiman
Książki & Multimedia > Książki
Opis - Młody Tristran Thorn zrobi wszystko, byle tylko zdobyć lodowate serce pięknej Victorii przyniesie jej nawet gwiazdę, której upadek z nieba oglądali razem pewnej nocy. By jednak to uczynić, musi wyprawić się na niezbadane ziemie po drugiej stronie starożytnego i dobrze pilnowanego muru, od którego bierze nazwę ich maleńka wioska. Za owym murem leży Kraina Czarów, gdzie nic nie jest takie, jakim je sobie wyobraził nawet upadła gwiazda. Bestsellerowy autor Neil Gaiman przedstawia opowieść o niezwykłej wyprawie do mrocznej, cudownej krainy w poszukiwaniu miłości i tego, co niemożliwe. Nazwa - Gwiezdny pył Autor - Neil Gaiman Oprawa - Twarda Wydawca - Mag Kod ISBN - 9788374806725 Kod EAN - 9788374806725 Rok wydania - 2016 Język - polski Tłumacz - Braiter Paulina Format - 13.5x22.0cm Ilość stron - 200 Podatek VAT - 5% Premiera - 2016-10-26
Sklep: InBook.pl
>PRZEPIS Arabskie smaki i aromaty
Przepisy kuchni arabskiej
Prosty przepis na oryginalne danie. Dwa, trzy składniki, przyprawy, piekarnik. Kurczak pieczony z kiszonymi cytrynami. Limonkowy, owocowy smak mięsa doskonale będzie pasował do ryżu lub burgolu. Składniki: 8 tylnych części od nóżek kurczaka (lub inne ulubione kawałki) 4 cytryny kiszone z szafranem 1 czubata łyżka masła klarowanego przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, papryka słodka wędzona, mieszanka 7 przypraw Wykonanie Kurczaka umyć i posypać równomiernie przyprawami w ulubionych proporcjach. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Pomiędzy kawałkami kurczaka ułożyć ćwiartki cytryn kiszonych. Na wierzchu ułożyć kawałki masła klarowanego. Przykryć naczynie. Piec ok. 45 min. w temp. 180 st. C. Następnie odkryć naczynie i piec ok. 20-25 min do zrumienienia się mięsa. Smacznego! Saha ła hana!
Sklep: Arabskie.pl
Kiszonki i fermentacje PASCAL
Książki > Kucharstwo. Żywność. Gastronomia > Potrawy. Napoje. Żywność
"KISZONKI
Sklep: ksiazki-naukowe.pl
Kiszonki i fermentacje PASCAL
Beletrystyka / Literatura kobieca
KISZONKI â notka Blurb na front: PasjonujÄ ca opowieĹÄ o tym, jak Baron ujarzmia fermentacjÄ. A Ĺwiat dziÄki temu staje siÄ smaczniejszy i zdrowszy! Maciej Nowak, krytyk kulinarny Przeczytaj, zacznij eksperymentowaÄ i staĹ siÄ czÄĹciÄ triumfalnego powrotu fermentacji! Sandor Ellix Katz, autor Sztuki fermentacji Czwarta strona: Cytryny kiszone w wÄdzonej soli? JarmuĹź fermentowany w jogurcie z jaĹowcem? Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie? Dynie fermentowane w maĹlance z czosnkiem? Nawet siÄ nie spodziewasz, co jeszcze moĹźna wĹoĹźyÄ do sĹoika! Autorskie przepisy Aleksandra Barona na Ĺatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek: sorbet z fermentowanego melona z szaĹwiÄ , rzodkiewki w czarnej soli i krem z dyni w maĹlance. Tradycyjne potrawy w nowej aranĹźacji â bigos z ogĂłrkĂłw, Ĺźur na zakwasie z kaszy gryczanej czy goĹÄ bki w liĹciach jarmuĹźu. Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt. I w dodatku â naturalnie, zdrowo i smacznie. Aleksander Baron â charyzmatyczny szef kuchni znanej warszawskiej restauracji Solec 44. PierwszÄ kiszonkÄ zrobiĹ⌠przypadkiem. DziĹ jest najlepszym w Polsce znawcÄ sztuki fermentacji i zaprasza nas do eksperymentĂłw z przyzwyczajeniami polskiego podniebienia. Blurby: Praktyczny przewodnik omawiajÄ cy proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych kiszonek. WaĹźne nie tylko dla kuchni polskiej, ale i tej pochodzÄ cej z caĹego Ĺwiata. Sandor Ellix Katz, autor Sztuki fermentacji Smak kwaĹny jest najbardziej charakterystyczny dla polskiej kuchni, ale wiedza o kiszeniu warzyw, owocĂłw i zboĹźa oraz o wyrabianiu octĂłw to dziedziny nieco zapomniane w naszej kulinarnej tradycji. ChoÄ Ĺźycia bez kiszonej kapusty i ogĂłrkĂłw nawet nie potrafimy sobie wyobraziÄ, Aleksander Baron umie wyobraziÄ sobie Ĺźycie znacznie bogatsze... Odkrywa kiszonki niepowtarzalne, zaskakujÄ ce i po prostu piÄkne, bo smak to przecieĹź czÄĹÄ estetyki. Ma niezwykĹy kontakt z historiÄ , zapomnianÄ kulinarnÄ wiedzÄ i sztukÄ , ktĂłre gdzieĹ wyparowaĹy, ale ciÄ gle jakoĹ unoszÄ siÄ miÄdzy nami w powietrzu. DziĹ wracajÄ do nas jako coĹ nowego. dr hab. JarosĹaw Dumanowski, profesor UMK
Sklep: Literacka.pl
Hummusy i pasty - Konrad Budzyk
Książki & Multimedia > Książki
Opis - To nieprawda, że hummus to tylko ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa. Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową pastą z czarnej fasoli? Dzięki tej książce dowiesz się, jak ugotować ciecierzycę, żeby kusiła orzechowym smakiem, do czego używać czarnej soli i jak wytrawnie smakuje kiszona cytryna. Konrad Budzyk, dietetyk, weganin i bloger, sprawi, że zdrowe warzywa i owoce pojawią się na twoim stole w nowej, zaskakującej postaci. Nazwa - Hummusy i pasty Autor - Konrad Budzyk Oprawa - Miękka Wydawca - Znak Kod ISBN - 9788324046348 Kod EAN - 9788324046348 Rok wydania - 2017 Język - polski Format - 16.5x23.5cm Ilość stron - 204 Podatek VAT - 5% Premiera - 2017-08-16
Sklep: InBook.pl
szukaj w Kangoo kiszone cytryny..
Sklepy zlokalizowane w miastach: Warszawa, Kraków, Łódź, Wrocław, Poznań, Gdańsk, Szczecin, Bydgoszcz, Lublin, Katowice
Szukaj w sklepach lub całym serwisie
1. Sklepy z kiszone cytryny..
2. Szukaj na wszystkich stronach serwisu
t1=0.123, t2=0, t3=0, t4=0.019, t=0.123