pita i orzeszki solone

- znaleziono 275 produktów w 39 sklepach

CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 5 kg - HORECA - 2835856352

67,70 zł

CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 5 kg - HORECA Bio Planet

HoReCa

Ekologiczne ziarno ciecierzycy, zwane również cieciorką lub grochem włoskim jest najbogatszą w żelazo rośliną strączkową. Jej wartości odżywcze wzmacniają szczególnie układ trawienny. Ciecierzyca ma delikatny i orzechowy smak, dlatego świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół / przypraw, a także do zup, potraw jednogarnkowych (z warzywami, z kaszą jaglaną), sosów i sałatek zarówno na ciepło, jak i na zimno. Szczególnie znany w krajach arabskich humus (pasta z cieciorki) z dodatkiem pasty sezamowej (tahiny), cytryny i ziół jest bardzo odżywczą i smaczną potrawą. Sposób przygotowania: cieciorkę należy przepłukać i zalać zimną wodą do namoczenia na co najmniej 12 godzin. Następnie gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie, z dodatkiem glonu kombu (ułatwia trawienie). Cieciorkę solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1445 kJ / 343 kcal Tłuszcz - 4,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g Węglowodany - 45 g, w tym cukry - 11 g Błonnik - 17 g Białko - 22 g Sól - 0,06 g Kraj pochodzenia składników: Turcja Kraj producenta: Polska INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

Sklep: Ekolandia24

Fasolka Mung Bio 1 kg - Bio Planet - 2829358326

23,49 zł

Fasolka Mung Bio 1 kg - Bio Planet Bio Planet

Sklep ze zdrową żywnością > Zdrowa Żywność > Ziarna i Nasiona > Fasola

FASOLKA MUNG BIO Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek. Masa netto: 1 kg Składniki: fasolka mung* 100%   *certyfikowany składnik ekologiczny Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie składników: Rolnictwo spoza UE   Informacje dla alergików: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję. Kraj pochodzenia: Chiny Sposób przygotowania: uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Można dodać glony kombu (ułatwiają trawienie). Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1332 kJ/ 316 kcal Tłuszcz: 1,30 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,3 g Węglowodany: 44 g -w tym cukry: 6,6 g Białko: 24 g Sól: 0,04 g     Producent: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7 05-084 Leszno

Sklep: MarketBio.pl

Groch Żółty Połówki Bio 400 g Bio Planet - 2829357589

9,29 zł

Groch Żółty Połówki Bio 400 g Bio Planet Bio Planet

Sklep ze zdrową żywnością > Zdrowa Żywność > Ziarna i Nasiona > Groch

GROCH ŻÓŁTY BIO Zawartość netto: 400 g Składniki: Groch żółty połówki* 100%   *składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE   Kraj pochodzenia: Słowacja Informacja dla alergików: Produkt może zawierać alergeny: gluten , orzeszki ziemne i inne orzechy , sezam , soję .  Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Sposób przygotowania: Uprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 minut. Groch solimy dopiero pod koniec gotowania. Zastosowanie: Ekologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w  tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Jest doskonałym źródłem białka roślinnego. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów.    Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1576 kJ/372 kcal Tłuszcz: 1,2 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g Węglowodany: 63 g - w tym cukry: 8 g Białko: 25 g Sól: 0,04 g     Producent: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno

Sklep: MarketBio.pl

FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 400 g - BIO PLANET - 2825283024

5,60 zł

FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 400 g - BIO PLANET BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)

ZDROWA ŻYWNOŚĆ > Strączkowe > Suszone

SKŁADNIKI fasolka kidney* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)   OPIS: Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.   WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1170 kJ / 279 kcal Tłuszcz - 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g Węglowodany - 29 g, w tym cukry - 2,2 g Błonnik - 28 g Białko - 26 g Sól - 0,06 g   INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.   ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sklep: Fresh & Eco

FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 1 kg - BIO PLANET - 2842033092

11,80 zł

FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 1 kg - BIO PLANET BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)

ZDROWA ŻYWNOŚĆ > Strączkowe > Suszone

SKŁADNIKI fasolka kidney* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)   OPIS: Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.   WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1170 kJ / 279 kcal Tłuszcz - 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g Węglowodany - 29 g, w tym cukry - 2,2 g Błonnik - 28 g Białko - 26 g Sól - 0,06 g   INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.   ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sklep: Fresh & Eco

FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 500 g - BIO RAJ - 2856439956

6,05 zł

FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 500 g - BIO RAJ BIO RAJ (konfekcjonowane)

ZDROWA ŻYWNOŚĆ > Strączkowe > Suszone

SKŁADNIKI fasolka kidney* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)   OPIS: Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.   WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1170 kJ / 279 kcal Tłuszcz - 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g Węglowodany - 29 g, w tym cukry - 2,2 g Błonnik - 28 g Białko - 26 g Sól - 0,06 g   INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.   ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sklep: Fresh & Eco

Fasolka adzuki BIO 400g - 2504637160

7,70 zł

Fasolka adzuki BIO 400g Bio Planet

Zdrowa żywność > Strączkowe

Skład: fasolka adzuki* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli). Opis: Ekologiczna fasolka adzuki jest jedną z najpopularniejszych i najstarszych roślin strączkowych w Azji. Jest doskonałym źródłem białka roślinnego. Bardzo prosta w przygotowaniu ze względu na delikatną łupinkę. Jej delikatnie słodko - orzechowy smak jest prawdziwym i wspaniałym delikatesem nadającym się jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych. Fasolkę adzuki polecamy do past i pasztetów, do zup i potraw jednogarnkowych. Sposób przygotowania: fasolę należy przepłukać i zalać zimną wodą do namoczenia na kilka godzin. Następnie gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie z dodatkiem glonu kombu (ułatwia trawienie). Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy. Wartość odżywcza w 100 g: WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - 349 kcal (1478 kJ) BIAŁKO - 21,5 WĘGLOWODANY - 58,4 TŁUSZCZ - 1,6 Informacja alergiczna: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Sklep: StraganZdrowia.pl

>PRZEPIS - 2827760961

0,01 zł

>PRZEPIS Arabskie smaki i aromaty

Przepisy kuchni arabskiej

Skoro mieliśmy arabskie sushi, to czemu nie mielibyśmy mieć arabskich sajgonek? ;) Bo te smaczne zawijańce z ciasta fillo z nadzieniem serowym i mięsnym bardzo przecież popularne dalekowschodnie danie przypominają, czyż nie? W języku arabskim danie to nazywa się dość zaskakująco - paluszki panny młodej - asabe al arosa :)) Takie paluszki występują w arabskiej kuchni w wielu odmianach - na słodko lub na słono. W każdej rodzinie, w kuchni każdej gospodyni nadzienie może mieć inny smak i charakter nawet jeśli teoretycznie mówimy o tej samej potrawie. W paluszkach jednej gospodyni znajdzie się ser akawi u innej szpinak i biały ser, wg jeszcze innej jeśli paluszki to tylko z fetą i pietruszką. Warto poeksperymentować z nadzieniem i znaleźć swoje ulubione. Składniki:  Na ok. 25 szt. długości 6-7 cm.  nadzienie serowe: 200 g sera feta lub białego 1 łyżeczka suszonej mięty lub garść świeżej posiekanej 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki (opcjonalnie) sól, pieprz do smaku nadzienie mięsne: 200 g mięsa mielonego (nie może być za chude - będzie suche w nadzieniu) garstka rodzynek lub posiekanych świeżych daktyli 30 g orzeszków pinii (można dać mniej lub więcej, jak kto lubi) 1 cebula posiekana 1 łyżka melasy z granatów 1 łyżeczka przyprawy ulubionej (ja dodałam przyprawę do kibbe) 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry lub 1 łyżeczka suszonej - zmielonych ziaren lubsuszu liści 2 łyżki masła klarowanego lub olej do smażenia sól, pieprz do smaku ok. 8-10 płatów ciasta fillo (50 kawałków o wymiarach ok. 10 x 20 cm) 2-3 łyżki rozpuszczonego dobrego masła lub masła klarowanego Przygotowanie farsz serowy:  ser rozgnieść widelcem, dodać miętę, posiekaną piertruszkę. Doprawić do smaku. Ser feta nie wymaga solenia! Przynajmniej ten ser, którego ja używam jest dość słony. farsz mięsny:  na suchej patelni przez chwilę uprażyć orzeszki pinii. Dodać masło klarowane lub olej, posiekaną cebulę i posiekane daktyle lub rodzynki. Gdy cebula zmięknie, odłożyć wszystko do miseczki. Na maśle klarowanym lub oleju krótko przysmażyć mięso, dodać cebulę z orzeszkami i daktylami, melasę z granatów, przyprawy, kolendrę, posolić. Wymieszać do połączenia się składników. Odstawić, by farsz przestygł. Ciasto filo pokroić w prostokąty ok. 10 x 18-20 cm. Ponieważ ciasto filo jest cieniutkie lepiej jest brać po 2 płatki na jednego paluszka. Prostokąt składający się z dwóch warstw ciasta delikatnie posmarować masłem. Na jednym z końców ułożyć łyżkę nadzienia, zawinąć ciasto na ok. 1 cm po dłuższych bokach przykrywając nadzienie a następnie zwinąć dość ciasno wzdłuż krótszego boku w zgrabny rulonik. Dla rozróżnienia smaków moje paluszki z mięsem mają kształt ruloników, te z serem są nieco bardziej płaskie. Położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia końcówką ciasta do spodu. Po wierzchu posmarować odrobinę masłem. Piec w temperaturze ok. 180 st. C do zrumienienia się ciasta. Ciasto filo po upieczeniu jest chrupkie, cieniutkie, rozwarstwiające się. Takie wytrawne paluszki najlepiej podawać na ciepło np. z sałatką. Najlepsze zaraz po przygotowaniu. Ale na zimno też dobrze smakują. Saha ła hana! Smacznego :) 

Sklep: Arabskie.pl

FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 400 g - BIO PLANET - 2877227449

12,69 zł

FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 400 g - BIO PLANET BIO PLANET - SERIA ZIELONA

Zdrowa żywność i delikatesy > Rośliny strączkowe i karob > Soczewica czerwona, czarna, brązowa

SKŁADNIKI fasolka biała Jaś* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach "fasolki po bretońsku". Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1243 kJ / 296 kcal Tłuszcz - 1,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g Węglowodany - 36 g, w tym cukry - 2,3 g Błonnik - 24 g Białko - 23 g Sól - 0 g INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sklep: biogo.pl

CIECIERZYCA BIO 1 kg - BIO PLANET - 2832066241

17,99 zł

CIECIERZYCA BIO 1 kg - BIO PLANET BIO PLANET - SERIA ZIELONA

Zdrowa żywność i delikatesy > Rośliny strączkowe i karob > Ciecierzyca

SKŁADNIKI ciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)   OPIS: Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.   WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1445 kJ / 343 kcal Tłuszcz - 4,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g Węglowodany - 45 g, w tym cukry - 11 g Błonnik - 17 g Białko - 22 g Sól - 0,06 g   INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.   ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sklep: biogo.pl

FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 400 g - NATURAVENA - 2873097953

15,41 zł

FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 400 g - NATURAVENA NATURAVENA BIO

BioKaski > Warzywa strączkowe

SKŁADNIKI ekologiczna fasolka biała 100 % OPIS Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach "fasolki po bretońsku". Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1395 kJ/333 kcal Tłuszcz 0,85 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,22 g Węglowodany 60,3 g w tym cukry 2,11 g Błonnik 15,2 g Białko 23,4 g Sól 0,04 g INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, SOJĘ, nasiona sezamu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu, w zamkniętym opakowaniu. Chronić przed wysoką temperaturą i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych

Sklep: Bio-Sklep24

FASOLKA BIAŁA BIO 400 g - BIO PLANET - 2825283075

6,41 zł

FASOLKA BIAŁA BIO 400 g - BIO PLANET BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)

ZDROWA ŻYWNOŚĆ > Strączkowe > Suszone

SKŁADNIKI Składniki: fasolka biała* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)                                                                                                                                                                 OPIS Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.   WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1195 kJ / 284 kcal Tłuszcz - 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g Węglowodany - 35 g  w tym cukry - 2,2 g Błonnik - 23 g Białko - 21 g Sól - 0 g   INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.   ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sklep: Fresh & Eco

Bakalland Pestki dyni 100g - 2850449522

7,46 zł

Bakalland Pestki dyni 100g Bakalland

Spożywcze>Przekąski, orzechy>Słonecznik

Opis: Pestki dyni to bogactwo kwasu foliowego, potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku i miedzi. Zawierają również znaczące ilości witamin: E, B1 oraz B2. Można je spożywać na surowo, prażone - solone bądź słodzone. Znakomicie nadają się do stworzenia własnej kompozycji z musli, czy jako dodatek do sałatek. Bakalland - wyszukane przyjemności Wystarczy tylko chwila, by sięgnąć po małe przyjemności. Wcześniej jednak długo i starannie wyszukujemy najdoskonalsze owoce i orzechy, wybierając je z najlepszych zbiorów na świecie. Dzięki temu Bakalland od lat słynie z jakości, a Ty możesz rozkoszować się prawdziwym bogactwem naturalnych smaków! Alergeny: Może zawierać: Gluten Może zawierać: Orzechy Może zawierać: Orzeszki ziemne Może zawierać: Nasiona sezamu Wartości odżywcze: na 100g Wartość energetyczna: 2369kJ/572kcal, Tłuszcz: 45,8g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,5g, Węglowodany: 12,7g, w tym cukry: 11,3g, Błonnik: 5,3g, Białko: 24,5g, Sól: 0,045g, Witaminy i składniki mineralne: na 100g, Witamina E: 26 mg, Kwas foliowy: 60

Sklep: InternetowySupermarket.pl

Whisky Old Pulteney Flotilla Vintage 46% 0,7l - 2861526841

414,90 zł

Whisky Old Pulteney Flotilla Vintage 46% 0,7l Old Pulteney

Alkohole > Whisky > Szkocka > Single malt > Highland

Wydanie whisky Flotilla marki Old Pulteney z oznaczeniem wieku, dojrzewa tuż przy brzegu morza, owiewana morskim wiatrem i nasycana morską solą. Trunek leżakuje w ręcznie wybieranych beczkach po bourbonie. Seria początkowo była dedykowana przede wszystkim mieszkańcom Europy Zachodniej, ale z biegiem czasu jej oferta rozszerzyła się również na pozostałe europejskie kraje i na cały świat.   Trunek ten charakteryzuje się niezwykłą gładkością i złożonym smakiem. W jego aromacie wyczuwalna jest słodycz wanilii oraz mleka kokosowego, które równoważy morska bryza, cytrusy i dębina. Smak przywodzi na myśl pieczone gruszki z lekko pikantną przyprawą, solone orzeszki ziemne oraz orzeźwiającą cytrynę z bukietem aromatycznych przypraw. Finisz ma optymalnej długości, pozostawiający na podniebieniu wrażenie soli oraz cytrusów.   Whisky jest dostępna z następującymi oznaczeniami wieku: Flotilla 2000, Flotilla 2004 Flotilla 2005, Flotilla 2008. Zachęcamy do kontaktu e-mailowego na biuro@smaczajama.pl, w celu upewnienia się jakim rocznikiem dysponujemy obecnie. Nowy właściciel wniósł do Pulteney powiew świeżości. Destylarnia, przez długi czas dostarczająca destylatów do rozmaitych whiskies mieszanych, znów zaczęła wydawać trunki pod własną marką. Pojawiło się kilka edycji specjalnych, mocno nawiązujących do regionalnych tradycji i wyróżniających się bardzo oryginalnymi nazwami. W 2010 roku do sprzedaży trafiła whisky WK499 Isabella Fortuna, która odziedziczyła swe miano po kutrze rybackim z 1890 roku - jednym z ostatnich, jakie dotrwały do naszych czasów. Kolejne były: WK209, starzona w beczkach po sherry, a także WK209 Good Hope i WK217 Spectrum. Trunki te ugruntowały pozycję Old Pulteney jako "wzorcowej whisky morskiej". Obecnie ok. 60% destylatów z Pulteney butelkowane jest jako single malty - z czego zdecydowana większość dojrzewa w beczkach po bourbonie. Słód używany przez gorzelnię nie jest suszony dymem torfowym, toteż zawartość fenoli w trunku rzadko przekracza 1 ppm.

Sklep: SmaczaJama.pl

GROCH ŻÓŁTY BIO 400 g - BIO PLANET - 2877227464

8,63 zł

GROCH ŻÓŁTY BIO 400 g - BIO PLANET BIO PLANET - SERIA ZIELONA

Zdrowa żywność i delikatesy > Rośliny strączkowe i karob > Groch

SKŁADNIKI groch żółty* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Jest doskonałym źródłem białka roślinnego. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Uprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 minut. Groch solimy dopiero pod koniec gotowania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1576 kJ / 372 kcalTłuszcz - 1,2 g,w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 gWęglowodany - 63 g,w tym cukry - 8 gBiałko - 25 gSól - 0,04 g INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sklep: biogo.pl

szukaj w Kangoo pita i orzeszki solone

Sklepy zlokalizowane w miastach: Warszawa, Kraków, Łódź, Wrocław, Poznań, Gdańsk, Szczecin, Bydgoszcz, Lublin, Katowice

Szukaj w sklepach lub całym serwisie

1. Sklepy z pita i orzeszki solone

2. Szukaj na wszystkich stronach serwisu

t1=0.508, t2=0, t3=0, t4=0.035, t=0.509

Dla sprzedawców

copyright © 2005-2024 Sklepy24.pl  |  made by Internet Software House DOTCOM RIVER