pasta z tamaryndowca
- znaleziono 13416 produktów w 100 sklepach
Tamarind pasta, z tamaryndowca, Suree, 230g
Strona g
Tamarind pasta, z tamaryndowca, Suree, 230g Pasta z 80% tamaryndowca. Tamarind nale
Sklep: Vipdelikatesy.pl
Pasta z Tamaryndowca Bio 135 g - Cosmoveda Cosmoveda
Sklep ze zdrową żywnością > Zdrowa Żywność > Pasty do Gotowania > Pasty
PASTA Z TAMARYNDOWCA BIO Odpowiednia dla wegan. Masa netto: 135 g Składniki: tamaryndowiec*, woda. * składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: DE-OKO-003 Pochodzenie składników: Rolnictwo spoza UE Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych, w temperaturze 4-8
Sklep: MarketBio.pl
PASTA Z TAMARYNDOWCA BIO 135 g - COSMOVEDA COSMOVEDA (kremy, pasty, masło klarowane, woda)
ZDROWA ŻYWNOŚĆ > Pasty kanapkowe, masła orzechowe, tahini > Pasty kanapkowe
SKŁADNIKI tamaryndowiec*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g: Wartość energetyczna: 460 kJ/ 108 kcal Tłuszcz: 0,2g W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1g Węglowodany: 24,3 g W tym cukry: 11,2 g Białko: 2,3 g Sól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze 4-8 st. C i spożyć w ciągu kilku miesięcy.
Sklep: Fresh & Eco
Pasta z tamaryndowca 227g Por Kwan Por Kwan
Kuchnie Świata > Kuchnia azjatycka > Sosy, pasty i przetwory warzywne
Pasta z tamaryndowca 227g Por Kwan Pasta z tamaryndowca tajskiej firmy Por Kwan w 227g szklanym słoiczku. Zawiera 55% owoców tamaryndowca i charakteryzuje się interesującym, słodko-kwaśnym smakiem, z nutami daktyli i cytrusów. Tamaryndowiec to gatunek tropikalnego drzewa. Jego owoce to duże strąki zawierające w środku mięsisty miąższ i nasiona. Owoce, zwane także indyjskimi daktylami, mają słodko-kwaśny, owocowy smak i zapach. Pasta z tamaryndowca stosowana jest w kuchni azjatyckiej oraz latynoamerykańskiej. Jest również ważnym składnikiem brytyjskiego sosu Worcestershire. Stanowi jeden ze składników indyjskiej konfitury chutney, tajskiego dania Pad Thai, wietnamskiego dipu Nuoc Cham Me czy słynnej hinduskiej przekąski pani puri. Pasty z tych owoców używa się do zakwaszania zup, curry, przetworów owocowych, syropów czy duszonych warzyw. Warto dodać pastę do sosów, dipów, dresingów oraz wszelkich dań wymagających kwaśnego smaku. Z pasty można sporządzić również bardzo popularny i odświeżający napój - wystarczy 1 łyżeczkę pasty rozpuścić w 250ml wody i dodać trochę cukru lub syropu dla przełamania kwaśnego smaku. Tamaryndowiec ma również cenne właściwości zdrowotne. Jest bogaty w błonnik, żelazom, miedź, potas, cynk, selen, wapń czy magnez. Wspiera trawienie i pomaga w walce z zaparciami (występuje w wielu tradycyjnych środkach przeczyszczających). Leczy refluks żołądkowo-przełykowy oraz inne dolegliwości gastryczne a także jest znakomitym źródłem potasu, dzięki czemu reguluje poziom ciśnienia we krwi. Dzięki witaminie A chroni oczy a dzięki przeciwutleniaczom oraz błonnikowi, obniża poziom cholesterolu. Składniki: tamaryndowiec 55%, woda, substancja konserwująca: benzoesan sodu (E223: zawiera siarczyny ) Zawartość netto: 227g Kraj pochodzenia: Tajlandia Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna: 397 kJ/95 kcal Tłuszcz: Sklep: kurkumania.pl
Pasta z tamaryndowca 110g Lucky Lucky
Kuchnie Świata > Kuchnia azjatycka > Sosy, pasty i przetwory warzywne
Pasta z tamaryndowca 110g Lucky Tamaryndowiec to gatunek tropikalnego drzewa. Jego owoce to duże strąki zawierające w środku mięsisty miąższ i nasiona. Owoce, zwane także indyjskimi daktylami, mają słodko-kwaśny, owocowy smak i zapach. Pasta firmy Lucky to koncentrat z owoców tamaryndowca - 86% owoców z dodatkiem wody i soli. Charakteryzuje się interesującym, słodko-kwaśnym smakiem, z nutami daktyli i cytrusów. Pasta z tamaryndowca stosowana jest w kuchni azjatyckiej oraz latynoamerykańskiej. Jest również ważnym składnikiem brytyjskiego sosu Worcestershire. Stanowi jeden ze składników indyjskiej konfitury chutney, tajskiego dania Pad Thai, wietnamskiego dipu Nuoc Cham Me czy słynnej hinduskiej przekąski pani puri. Pasty z tych owoców używa się do zakwaszania zup, curry, przetworów owocowych, syropów czy duszonych warzyw. Warto dodać pastę do sosów, dipów, dresingów oraz wszelkich dań wymagających kwaśnego smaku. Tamaryndowiec ma również cenne właściwości zdrowotne. Wspiera trawienie i pomaga w walce z zaparciami (występuje w wielu tradycyjnych środkach przeczyszczających). Leczy refluks żołądkowo-przełykowy oraz inne dolegliwości gastryczne a także jest znakomitym źródłem potasu, dzięki czemu reguluje poziom ciśnienia we krwi. Dzięki witaminie A chroni oczy a dzięki przeciwutleniaczom oraz błonnikowi, obniża poziom cholesterolu. Składniki: tamaryndowiec, woda, regulator kwasowości (E330), karmel, sól, cukier, kwas octowy (E260), substancja stabilizująca: guma ksantanowa (E415), substancja konserwująca: benzoesan sodu (E211) Zawartość netto: 110g Kraj pochodzenia: Tajlandia Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna: 332 kJ/79 kcal Tłuszcz: 0,4g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1g Węglowodany: 18g w tym cukry: 11g Białko: 1,1g Sól: 2,5g Producent: Lucky Label Dystrybutor: Kuchnie Świata S.A. ul. Słodowiec 10/10, 01-708 Warszawa
Sklep: kurkumania.pl
Pasta z tamaryndowca koncentrat, COCK Cock
Dodatki do potraw
Soczyste owoce tamaryndowca w formie koncentratu masa netto: 454g
Sklep: Merre.pl
PASTA Z TAMARYNDOWCA BIO 135 g - COSMOVEDA COSMOVEDA
Pasty kanapkowe - warzywne. słonecznikowe. hummus
SKŁADNIKI tamaryndowiec*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g: Wartość energetyczna: 460 kJ/ 108 kcalTłuszcz: 0,2gW tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1gWęglowodany: 24,3 gW tym cukry: 11,2 gBiałko: 2,3 gSól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze 4-8 st. C i spożyć w ciągu kilku miesięcy.
Sklep: Eko Smak
PASTA Z TAMARYNDOWCA BIO 135 g - COSMOVEDA Cosmoveda
Zdrowa żywność > Pasztety roślinne, pasty > Pasty
SKŁADNIKI tamaryndowiec*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g: Wartość energetyczna: 460 kJ/ 108 kcal Tłuszcz: 0,2g W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1g Węglowodany: 24,3 g W tym cukry: 11,2 g Białko: 2,3 g Sól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze 4-8 st. C i spożyć w ciągu kilku miesięcy.
Sklep: Vegabutik.pl
TRS Koncentrat z tamaryndowca 400g. TRS
Kuchnia Indyjska > Artykuły spożywcze
Gotowa do użycia skoncentrowana (trzy razy bardziej intensywny smak) pasta z tamaryndowca. Idealnie nadaje się do zakwaszania potraw. Jest też bazą do chutney z tamaryndowca. Skład: tamaryndowiec, woda. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu ! Waga netto: 400g. Producent: TRS
Sklep: Indiaonline.pl
TRS Koncentrat z tamaryndowca 200g. TRS
Kuchnia Indyjska > Artykuły spożywcze
Gotowa do użycia skoncentrowana (trzy razy bardziej intensywny smak) pasta z tamaryndowca. Idealnie nadaje się do zakwaszania potraw. Jest też bazą do chutney z tamaryndowca. Skład: tamaryndowiec, woda. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu ! Waga netto: 200g. Producent: TRS UWAGA! Zdjęcie poglądowe, przedstawia opakowanie o pojemności 400g!
Sklep: Indiaonline.pl
Skoncentrowany napój z owoców tamaryndowca, 600 ml Chtoura Garden, Liban
Soki i napoje
Skoncentrowany napój z owoców tamaryndowca, 600 ml Skoncentrowany napój tamaryndowy. Doskonała propozycja na przygotowanie orzeźwiającego napoju z orientalną nutą. Skład: cukier, woda, tamarynd, kwasek cytrynowy, karmel, konserwant Opakowanie: butelka szklana 600 ml
Sklep: Arabskie.pl
Tamarid Pulp, koncentrat z tamaryndowca, Prateep Thong, 380g
Strona g
Tamarid Pulp, koncentrat z tamaryndowca, Prateep Thong, 380g
Sklep: Vipdelikatesy.pl
Pikantny sos z mango i tamaryndowca 300ml LOBO LOBO
Kuchnie Świata > Kuchnia azjatycka > Sosy, pasty i przetwory warzywne
Pikantny sos z mango i tamaryndowca 300ml LOBO Średnio ostry, słodko-kwaśny sos z mango i tamaryndowca. Ma doskonale wyważony smak który pasuje do wszelkich orientalnych dań - chińskich, wietnamskich czy tajskich. Ten sos to jeden z najpopularniejszych dipów używanych w Azji do dań mięsnych czy warzywnych. Jego bazą stanowią słodkie owoce mango oraz kwaśny tamaryndowiec. Jest doprawiony chilli oraz sosem sojowym. Idealnie pasuje do dań z woka, mięsa czy owoców morza. Świetnie komponuje się z ryżem, warzywami, tofu czy krewetkami. Dzięki zawartości cukru sos nadaje się również jako marynata lub glazura do grillowanych produktów. Cukier skarmelizuje się, tworząc słodką, chrupiącą skórkę. Sos może również stanowić ciekawą polewę do lodów i deserów. Składniki: woda, cukier, syrop glukozowy, mango 5%, sok z tamaryndowca10% (tamryndowiec, woda), ocet destylowany, sos sojowy (soja, pszenica, sól, ryż), przyprawy (chilli, seler , cebula), skrobia, sól, substancja zagęszczająca E415, regulator kwasowości E300, barwnik E150a, aromat Zawartość netto: 300ml Kraj pochodzenia: Tajlandia Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna: 890 kJ/210 kcal Tłuszcz: 0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g Węglowodany: 52g w tym cukry: 44g Białko: 0,5g Sól: 2,1g Producent: LOBO Dystrybutor: Kuchnie Świata S.A. ul. Słodowiec 10/10, 01-708 Warszwa
Sklep: kurkumania.pl
szukaj w Kangoo pasta z tamaryndowca
Sklepy zlokalizowane w miastach: Warszawa, Kraków, Łódź, Wrocław, Poznań, Gdańsk, Szczecin, Bydgoszcz, Lublin, Katowice
Szukaj w sklepach lub całym serwisie
1. Sklepy z pasta z tamaryndowca
2. Szukaj na wszystkich stronach serwisu
t1=0.9, t2=0, t3=0.007, t4=0.02, t=0.907